Israël doet goede zaken met China en vice versa

wang-yi-peresTerwijl Nederland, door een amechtige Israël-haat aangemoedigd, de Joodse staat steeds steviger in de ban doet, blijkt het gedemoniseerde land prima zaken te kunnen doen met grootmacht China. Nederland, dat langzaam afglijdt van kleine natie waar men niet omheen kon, naar het bedenkelijke  niveau van een Europees Derde Wereldland op het gebied van de hightech, ziet in die sector dat het piepkleine Israël tot een grootmacht uitgegroeid is.

Blijkbaar hebben de Chinezen andere ideeën over het belang van zakendoen met Joden dan Nederland. En gezien het economische wonder dat China het afgelopen decennium de wereld toonde, is het hooggeplaatste heen- en weerbezoek waarmee de beide landen elkaar vereerden voor Nederland een flinke tik op de neus.

Nederland geeft het geld liever zo weg aan ontwikkelingshulp, of draait zuivel links om het aan de armoedige mediterranen te verkopen. Ongeveer zo ligt is de economische kleinburgerlijkheid van het hedendaagse Nederland met miezerige mannetjes van het genre Pechtold.

Om klusjes smeken in China en Cuba, Pechtold bedelend om meer geld voor innovatie, maar de in de ict-sector superieure Israëliërs verliezen aan de kapitalistische communisten, zou wel eens de grootste misser van dit deccenium kunnen worden.

Doodzonde, zoals het ook doodzonde is dat Aldel in Groningen het personeel op straat moet zetten omdat het gas op die plek veel duurder is dan een paar kilometer verderop bij de veel slimmere Duitsers.

Ziedaar het Nederland met het wichelroede- en rariteitenkabinet Rutte ll, dat Israël de das om wil doen, maar uiteindelijk zelf in de kou achter blijft.

De Chinese “pindaman” is grootindustrieel geworden, Israël een kei op het gebied van de Hightech en Nederland zakt weg van de internationale ranglijsten waar het verhoudingsgewijs altijd hoog genoteerd stond.

Liever zakendoen met tribale, corrupte en totalitaire landen dan met het volk dat zowat een kwart van alle Nobelprijzen won, is als een trekpaardpaard wegzakken in de Hollandse modder. Nou ja, in de modderhandel zijn we nog wel goed.

Maar toch, vergeleken met de kansen die Israël nu met China gaat ontwikkelen zijn de terugtrekkende bewegingen van een paar moraliserende Nederlandse bedrijven slechts peanuts. Het Nederland dat als kleine pioniersnatie de brutaliteit bezat overal in de wereld zaken te doen, heeft in de EU zijn glans verloren. Er werd vooral dood gestaard op zakendoen met gesubsidieerde eurolanden, terwijl elders in de wereld nieuwe economieën opkwamen en de uitdagingen zich opstapelden

Met het verstand opgeborgen lijdt Nederland aan een hoog gehalte aan zelfvernietigingsdrift. Het ruim baan voor jihadisten tegenover moreel millimeteren over Israël, zou de Joodse staat dan ook wel eens eerder voordeel dan nadeel kunnen opleveren, want je kunt erop rekenen dat dat land het verlies van het terugtrekkende Nederland ruimschoots elders zal compenseren.

Een volk met zo’n hoog gehalte aan veerkracht, zelfredzaamheid en intellectualisme inruilen tegen het onstuimige tribalisme is een scheermes in je pols zetten en maar hopen op de goede afloop

Maar straks niet zeuren dat Israël goede zaken doet met landen die mensrechten schenden, want zelf om klusjes in Havanna en Beijing smeken en 150 miljoen aan het genocidenregime van Khartoem doneren, maar van Israël eisen dat het moreel op eieren loopt, werkt niet meer in deze door grove wreedheden geteisterde tijdgeest.

Ondertussen doet het Nederland van Israël-hatende subsidie-instituten als Cordaid weer in spiegeltjes, kammetjes en kralen.

Ja, daar heeft het volk van Nederland veel aan.

2 reacties to “Israël doet goede zaken met China en vice versa”

  1. Vanavond op Nederland 2, VPRO Import: Israël. http://www.tvgids.nl/programma/15739486/VPRO_Import%3A_Isra%EBl_Ltd/
    Best interessant. Eens kijken wat ze er van bakken. Wel een beetje laat, maar anders even opnemen.

  2. Israel is de best draaiende Westerse economie, met jaar op jaar 5% groei. De werkloosheid is het laagste in 30 jaar. In Europa is die het hoogste in 30 jaar ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: