Ariel Sharon als symbool van de pestvogel

PestvogelBij de dood van Ariel Sharon blijken de pers en omroepen de ganse Arabische wereld afgesnuffeld te hebben om tot termen te komen die op oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog zeker heel toepasbaar zijn. Zo kun je Stalin het bloedbad van Katyn postuum verwijten. Immers, hij gaf er de opdracht toe. Alle verwijten die Himmler gemaakt zouden kunnen worden, laat ik hier om misselijkmakende redenen maar liever achterwege.

Dat Sharon gisteren unisono als de slachter van de Palestijnse vluchtelingenkampen Sabra en Shatilla postuum op de bühne gesleept werd, de gelaatsuitdrukking van RTL-correspondent voor het Midden-Oosten Roel Geeraedts sprak daarbij boekdelen, bewijst monumentaal dat het weer geheel bon ton is Joden schuldig te maken aan daden die ze niet gepleegd hebben.

Niet dat ik hier beweren zal dat Joden betere mensen zijn dan niet-Joden. Maar het zou zeker helpen als Joden alleen dat verweten werd, wat ze werkelijk te verwijten valt. Maar kennelijk wordt van Joden geëist, en waarschijnlijk omdat Joden de Holocaust achter de kaken hebben, dat ze juist betere mensen zijn dan niet-joden.

Wat de slachting van Sabra en Shatilla betreft citeer ik hier enigszins uit gemakzucht, maar vooral omdat ik er al te vaak over geschreven heb Brabosh.com: Terloops gezegd: de massacre in het Palestijnse vluchtelingenkamp Sabra en Shatilla werd noch door Ariel Sharon bevolen noch uitgevoerd door het Israëlische Leger (IDF) maar daarentegen uitgevoerd door een Libanese Falangisten-militie onder het commando van Elie Hobeika, de daadwerkelijke ‘Slager’ dus en niét Sharon, als wraak voor de moord op de Libanese president Bashir Gemayel die gepleegd werd door Syrische nationalisten. Die werkelijke oorlogsmisdadigers hebben zich nooit moeten verantwoorden voor een internationaal tribunaal omdat niemand ooit naar hen heeft gezocht.

Korter kun je het eigenlijk niet formuleren. Maar gisteren werd zelfs beweerd dat Sharon stond toe te kijken. Hoe lyrisch toch.

Toch blijft de vraag in mijn hoofd spelen waarom de werkelijke verantwoordelijken, de uitlokkers van de slachting en de uitvoerders, nooit ter verantwoording geroepen zijn.

Het antwoord is terug te vinden in het huidige Syrische moorden, waar de teller al op 130.000 staat en de VN het tellen inmiddels maar opgegeven heeft. Het is in het zich over Joden altijd zo opvallend kritisch opstellende Westen een goed gebruik geworden als Arabieren en/of moslims elkaar massaal over de kling jagen, de andere kant op te kijken. Maar wee je gebeente als de schuldige een Jood is. Dan opeens telt het leven van een Arabier of moslim, ook al is die terrorist of moordzuchtige extremist, dubbel zo zwaar.

Niet als Nederlandse militairen uitgezonden worden om moslims tegen uitroeiing te beschermen maar dat faliekant mis blijkt te gaan. Dan zijn er Nederlandse ministers die hun handen in onschuld wassen, en vervolgens hun fraaie carrière vervolgen. Of als er tijdens zogenaamde vredesmissies door een schele officier verkeerd geschoten of gebombardeerd wordt en een stelletje arme burgers per ongeluk naar de andere wereld geholpen wordt. We moeten dan ook geen spijkers op laag water zoeken als een politieman een jong ventje per ongeluk ter plaatse executeert, want hij deed dat echt met de beste bedoelingen.

Eigenlijk is de Jood een prima bliksemafleider. Altijd geweest, voor als er weer eens een epidemie, beurskrach, een oorlog, of zelfs een Holocaust uitbrak. Want in het laatste geval was er altijd wel een Peter Edel in de buurt die het de Joden zelf in de schoenen kon schuiven.

Geen wonder dus dat het antisemitisme zo uit de klauwen loopt. De pers en omroepen doen te goed hun best het succesverhaal Jodenhaat te omfloersen. Het schmierende gelaat van Roel Geeraedts staat dan ook in mijn perceptie gebrand als de kerkvensters van het Europese antisemitisme.

Hier het hele artikel op Brabosh:

Advertenties

6 reacties to “Ariel Sharon als symbool van de pestvogel”

 1. In Nederland minstens zo erg, het lijkt wel of Palestijnen de artikelen mogen schrijven:
  http://likud.nl/2014/01/sharon-overleden-leugens-vliegen-in-het-rond/

 2. Om het bedrog van gisteren een dag later nog eens in extremere zin te herhalen, want stel je voor dat niet iedere televisiekijker er gisteren instonk, werd in het NOS-journaal van vanavond nog eens gesuggereerd dat Israël en niet de christelijke Arabieren de islamitische Arabieren in Sabra en Shatilla heeft afgeslacht.

  Over het allesoverheersende feit dat Israël noch de opdrachtgever, noch de dader, noch verantwoordelijk was voor het bloedbad, werd met geen woord gerept.

  Dat alle haat die jegens Israël gezaaid wordt uiteindelijk door Joden getorst zal worden, heeft kennelijk geen redactielid van het NOS-Journaal doen twijfelen over het herhaald rondstrooien van leugens over de toedracht van deze slachting. Wie voor het eerst over deze slachting hoort, denkt dan ook niet anders dan dat Israëlische soldaten de kampen binnentrokken en er vreselijk huisgehouden hebben. En dat precies was de opzet van het NOS-Journaal.

 3. Nog even een linkje naar de Vrije Encyclopedie van het Conflict Israël – Palestina http://www.vecip.com/default.asp?titel=Sabra en Shatila&onderwerp=418 Voor de liefhebbers.

 4. Ariël Sjaron wordt dinsdag niet herdacht in de Tweede Kamer.
  PVV-leider Geert Wilders had daar om gevraagd, maar Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft na overleg met fracties besloten geen herdenking te houden.
  Wel zal zij namens de Tweede Kamer een condoleancebrief sturen naar de Israëlische ambassadeur in Den Haag.

 5. Ik heb mij uitermate geèrgerd aan de berichtgeving in `onze` media met betrekking tot het overlijden van Sharon.
  Wat het in mijn ogen des te walgelijker maakt is dat Sharon al acht jaar in coma lag en het dus in de lijn der verwachting lag dat hij zou overlijden, men heeft dus acht jaar de tijd gehad om berichtgeving voor te bereiden en dan komt men met deze onzin op de proppen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: