Jozias van Aartsen gaf een criminele bende een jaartje carte blanche

Jozias deelt wit uitDen Haag, dat weldra een PVV-overmacht in de gemeenteraad wacht, liet een jaar lang een horde overwegend allochtone criminelen zijn gangetje op het criminele pad gaan om, zoals de politie zelf beweert, genoeg bewijzen te verzamelen om er een zaak tegen te beginnen. Dat wil letterlijk zeggen, dat gedurende dat jaar burgers, en onder toeziend oog van de politie, zwaar risico liepen slachtoffer van een misdrijf te worden omdat de politie zo graag een succesje wilde oogsten. En omdat er niet altijd mankracht genoeg was om alle delicten te volgen, viel daarvan natuurlijk ook een aantal buiten de waarneming van de politie.

Het is zeker niet onwaarschijnlijk dat daarbij ook sprake kon zijn van levensbedreigende situaties, zoals bij geweldpleging of zelfverdedigingacties. En omdat de politie niet over een goedwerkende glazen bol beschikt, kon die dat ook niet voorzien, maar op voorhand evenmin uitsluiten.

Anders gezegd, de politie heeft na risico-overweging besloten deze criminele bende een jaar lang op de Haagse bevolking in te zetten zonder pogingen te doen de misdrijven te verhinderen. Het verzamelen van bewijsmateriaal was belangrijker dan het beschermen van de slachtoffers of het voorkomen van het maken van slachtoffers.

Nu zijn de ingezetenen van het Koninkrijk der Nederlanden wettelijk verplicht bij kennis van ernstige misdrijven hiervan aangifte te doen. En omdat ook de politie en de burgemeester Jozias van Aartsen, tot deze ingezetenen gerekend mogen worden, zou hier wel eens sprake kunnen zijn van een ernstig vergrijp jegens de Haagse burgers.

De criminelen hebben een jaar lang vrijelijk en onder het beschermende oog van de politie en de burgemeester kunnen toeslaan. Ze hebben onder dezelfde aanlokkelijke staat van politiële instemming kunnen profiteren van de revenuen van hun misdrijven.

Gedurende dat jaar werden burgers blootgesteld aan risico’s waar de staat ze juist tegen in bescherming diende te nemen. In die periode werden aangiften tegen deze bende terzijde geschoven om een “hoger doel” te dienen.

Het schamele “hoger doel” is dat er slechts 11 aangehouden werden, maar het gros de weg naar de top kan voortzetten. Dat zouden slechts meelopers zijn. Van de 77 bendeleden lopen er nu 66 nieuwe plannen te smeden. Een getal dat meteen bepaalde associaties oproept.

Nee, namen noemen we niet.

One Comment to “Jozias van Aartsen gaf een criminele bende een jaartje carte blanche”

  1. Naast de door Filantroop bedoelde associatie zou ik ook een relatie willen leggen tussen de timing van de politie-actie en de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: