De moedige strijd van Hans van Baalen

Hansje als strijderVaak zwaar bezweet wegens zijn stroeve gang om zijn handtekening te zetten voor de gouden beloning voor de aanwezigheid in het Europees Parlement, heeft de vlezige Hans het al heel erg zwaar. Zijn onverdroten strijd tegen de eurosceptici, tegen de venijnige populisten, maar vooral tegen zijn eigen fysieke onwil die hem steeds vaker parten speelt, lijkt hem nu noodlottig te worden.

Want ook al is hij door de Nederlandse kiezer gekozen om in Brussel de Nederlandse belangen te behartigen, na het innen van zijn 58.000 euro presentievergoeding, moet hij het wegens de voortdenderende vermoeidheid al snel af laten weten. Dan glijdt hij in zijn Brusselse stulpje even in de pyjama om een uiltje te knappen. Of even bijkomen bij een copieus etentje en het hijsen van een goede wijn. Want Hans is geen schraalhans.

Maar inmiddels blijkt de moeizame gang naar zijn stulpje hem ook al zwaar te vallen, want recentelijk werd hij in het Europese praathuis voor het oog van de camera snurkend aangetroffen. Niet dat hij hierbij niet dapper terugvocht.

Zijn moedige strijd tegen zichzelf zal met het vooruitzicht dat hij op 22 mei voor de verkiezingen voor het Europees Parlement de VVD-kar zal trekken er niet makkelijker op worden. Men stelle zich voor dat hij op een VVD-bijeenkomst in Geldrop, Brummen, Voorschoten of Leek het woord moet voeren om de plaatselijke bevolking aan te sporen de gang naar de stembus toch vooral te maken, maar dat het partijbestuur heeft moeten besluiten een videobandje af te spelen waarop het hoofd van Hans zichtbaar vermoeid uiteenzet hoe belangrijk Europa wel niet is, waarbij het aanwezige publiek collectief in slaap valt.

Misschien moet het advies aan de VVD dan ook zijn, bescherm Hans tegen zichzelf en voer hem af naar een landelijk gelegen rusthuis met een uitstekende keuken. Voor een man van zijn statuur is de gang naar het 55ste levensjaar jaar het moment suprême waardig afscheid te nemen van een groot politicus. Groot, in vlezige zin dan wel te verstaan.

Advertenties

2 reacties to “De moedige strijd van Hans van Baalen”

  1. 1-nig 1-nig en nog eens 1-nig!!!!!!
    In deze vroege morgenuren: 1-nig makes this day too.
    .

  2. Ik zie hem al, nabij het trapje naar de guillotine, ondersteund door een verzameling lobbyisten, die hem nog het laatste stukje vlees tussen zijn lippen proppen.
    Proost,heil Europa roepen ze in koor en dweilen lachend het bloed op,geholpen door de islamitische beul.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: