Mussert-award voor Harry van Bommel

Harry ontvangt de Mussert-awardAls Harry van Bommel naar een land wil om er de gespannen verhoudingen met het westen te verzachten en de mensrechten aan te kaarten, weet je dat er stront aan de knikker is en valt dat tot in de kieren van ons nationale parlement te ruiken. Een ieder die bij de tijd is begrijpt dat het hier gaat over het door Harry aanbevolen bezoek van een delegatie van de Tweede Kamer aan de Iraanse mullahs. Want Harry is altijd daar te vinden waar zich rare luchtjes verspreiden. Niet dat het ooit iets op mensenrechtengebied opgeleverd heeft. Maar Harry was dan wel weer even in beeld.

Ooit was hij bereid levend schild te worden voor de massamoordenaar Saddam Hoessein. Niet dat hij de daad bij het woord voegde, want dapperheid in woorden resulteert niet altijd in dapperheid in daden.

Zo was het ook niet dapper om tussen een leger marcherende baarden die Hamas, Hamas, Joden aan het gas tierden er nog eens schouder aan schouder met Gretta Duisenberg Intifada, Intifada, Palestina vrij doorheen te slingeren. En dat in de wetenschap dat de eerste en tweede Intifada aan tientallen Israëlische burgers het leven gekost hebben.

Gezellig op de thee bij de mullahs past dus geheel in het plaatje van Harry. Zelfs ondanks dat hij ook weet dat Iran zich op dit moment inspant wereldrecordhouder te worden in het gebruik van hoogwerkers, die daar niet dienst doen om het land economisch tot grote hoogte te voeren, maar om mensen in hun laatste aardse seconden aan te laten spartelen.

Het charmeoffensief van de “sympathieke” president Rouhani blijkt dus goed ingewerkt te hebben op het inlevingsvermogen van de goedhartige Harry, maar blijkt door de harde feiten achterhaald te zijn.

Dat de Iraanse politie er flink op lossloeg nadat die Sara Rahimi-Nejad, Mostafa Nadri, Majid Sheidaei en George Jesaja op heterdaad betrapten, zou misschien niet bij iedereen op moreel bezwaar stuiten, maar het viertal deed niets anders dan in hun huiskerk christen te zijn. In een andere huiskerk werden uitgerekend met de kerst Faegheh Nasrollahi, Mastaneh Rastegari, Amir Hossein-Nematollahi, Ahmad Bazyar en Hosseini opgepakt.

Dat er sedert de machtsaanvaarding van Rouhani 430 mensen onvrijwillig de hoogte in gehesen werden, blijkt Harry ook niet te storen in zijn overtuiging dat het met Iran de goede kant opgaat.

De 34 jarige vrouw Geitei Marami werd zelfs bloedend na 100 zweepslagen nog de hoogte in gehesen, want Ordnung muss sein in het vredige oord van de mullahs.

Over het zwaar aangezette antisemitisme van de mullahs zal ik hier niet nog eens een vertoog houden, want dat heeft inmiddels een baard van de lengte die de mullahs onder hun kin dragen.

Toch zou je denken dat als de mullahs het echt belangrijk vinden dat het land weer in de vaart der volkeren opgenomen wordt, zij de massa-executies, de repressie jegens andersdenkenden, het entameren van moordpartijen in Syrië en het steunen van terreurorganisatie in het Midden-Oosten en elders enigszins zouden reduceren.

Maar waarschijnlijk zal het bezoek van Harry aan Iran slechts als enig resultaat krijgen dat de mullahs, gesterkt in de gedachte dat er in het westen sympathiserende handlangers een goed woordje voor ze doen, rustig hun moordlust voortzetten. Je hebt al die hoogwerkers immers niet voor het runnen van de nationale economie aangeschaft, maar om het gelijkgezinde volk te laten jubelen bij het creperen van de medemens.

Misschien moeten we er maar eens aan denken een Mussert-award in te stellen voor de politicus die bereid is tegen beter weten in een moorddadig regime goed te praten. Immers, ook Anton Mussert liet zich graag fotograferen in het kielzog van een massamoordenaar.

Nou, bij deze dan.

Advertenties

7 reacties to “Mussert-award voor Harry van Bommel”

 1. Misschien wil Harry de Bahai-aanhangers opzoeken in de bajes?

  http://iran.bahai.us/

  Interessant, nietwaar, dat het wereldcentrum van de Bahai zich juist in Israel bevindt, in Haifa. http://info.bahai.org/bahai-world-centre.html

 2. Filantropius.
  Grote korte vraag.
  Waarom worden op deze – toch hoogwaardige – site zo weinig reacties geplaatst?
  1. door onbekendheid
  2. door hoog ingangsfilter uwerzijds
  3. ingangsfilter voor chronische babbelaars (onderonsjes) zoals elders

 3. Ocean King
  Daarover Filantropius zelf maar even aan de mouw van zijn colbertjasje getrokken. Die deelde mede dat hem geen nachtasiel of babbelbox voor ogen stond toen hij Filantropius stichtte. En waarschijnlijk voelt dat als barrière voor al te praatgrage lezers. Voor je het weet struikel je over de gezellige bilateraaltjes.
  Aan degenen die willen reageren op de inhoud van de columns en artikelen, of die menen iets relevant op te merken of te melden hebben, zal gelegenheid geboden worden.

 4. Heer Filantropius (Stadgenâut van weleer).
  Dank voor uw antwoord. Wederom ijzersterk.

  Altijd al heb ik geweten dat u een heer bent. Een heer toont zich ook in een colbertjasje met passend gekleurde das (amerikaanse knoop/dubbele windsor) of strikdas (géén touwtje).
  Laat zich letterlijk of figuurlijk aan dat mouwtje trekken, maar laat zich daarop beslist niets spelden.
  Met vr. gr.

 5. Geachte heer Ocean King,
  Filantropius daarover nog even aan de revers van zijn Harris-Tweed-colbertje getrokken, tengevolge waarvan zijn pochet er bij hing als een gewurgde keukenmeid, hetwelk mij een boze frons van Filantropius opleverde.

  Maar hij laat mij u zeggen dat Den Haag veel aan glans verloren heeft door het verdwijnen van de firma Meddens. Nadat Lörtzer en het Jagershuis al verdwenen waren, resten nog slechts Eduard Pelger en F.G. v.d. Heuvel. En zoals u weet is Maison de Bonneterie ook niet meer wat het ooit geweest is. De verkopers lopen er rond alsof ze een dringend bezoek aan de kaakchirurg uitgesteld hebben. Nee, in Den Haag werd het kniezen.

  Filantropius laat mij u een vriendelijk groet overbrengen.

 6. De partij van Harry heeft helemaal niets omhanden of in de melk te brokkelen en komt door gebrek aan enige daad ook nagenoeg niet in het nieuws.
  En aangezien er verkiezingen komen, moet de uitkeringspartij toch ook een beetje in de bus blazen en komt Harry kontjesknijper (in de ambassade van een vrouw) weer op de proppen voor wat media-aandacht, want er komen gemeenteverkiezingen aan.
  Die SP is de partij van werk, werk en werk.
  Ze zeggen er nooit bij wat voor een werk want in de tomaten- of aardbeienpluk heeft hun achterban geen trek, noch in de bouw, ergo deze bedrijfstakken zijn in de arbeidshanden van de moe inwoners.
  Nu is de gemiddelde SP stemmer best in staat dat werk te doen. Immers heel laag opgeleiden kunnen het wel aan. Feitelijk is geen opleiding vereist.
  Maar een uitkerring is makkelijker hoef je je bed niet voor uit.

  Heb aan de sp tweede kamer fractie gevraagd wat men in Iran wil gaan doen. Wel dat zijn handelsrelaties aanhalen.

  Dan moet je wel weten dat Iran geen centjes heeft en dus niets kan kopen en Iran niets produceert, dus te koop (wat komijnenzaad voor de kaas dan) is er ook niets. Dan is er olie, maar ja die gaat naar Rusland.

  Ergo snoepreisje voor Harry en de zijnen, want in de Kamer is niets te doen en kan je best weg (zegt die Zwamzon ook).

 7. Inderdaad, de SP, die in de vergetelheid dreigt terug te zakken, moet weer in de kijkert worden gezet door deze Van Bommel, die blijkbaar beschikt over een rekbaar moreel kader, op allerlei gebied. Maar om te gaan heulen met een moorddadig regime, zoals dat van Iran, dat kan echt niet. En tegelijkertijd maar schelden op Israël, dat die arme Palestijnen niet wil koesteren. En dat huisjes bouwt op ‘hun’ grond.

  Blijkbaar kan Harry zich niet op een positieve manier profileren en dat geeft te denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: