Nederland was fout in en na de oorlog

vopo'sHet ene mensenrechtenschendende land is het andere niet. Als je het over mensenrechtenschendingen overactieve linkse gilde in de smiezen houdt, zie je dat er over het schenden van mensenrechten zeer selectief geoordeeld wordt. Zo wordt Israël onder een loep met hoge vergrotingsfactor gelegd en worden bedrijven die zaken doen met Israël van regeringszijde onder druk gezet die activiteiten te staken.

Het kabinet dat 150 miljoen euro doneert aan het genocideregime Soedan, en ook nog eens met een riant bedrag Hamas-ambtenaren een aardig salaris schenkt voor niet gedane arbeid, blijkt dus ethisch zeer selectief geprogrammeerd te zijn.

Dat de kabinetten hun ogen dichthielden toen Nederlandse bedrijven producten door dwangarbeiders in de DDR lieten maken, moet ongeveer te vergelijken zijn met de Nederlandse bedrijven die vlijtig hun diensten aan het Derde Rijk aanboden.

De DDR had de nare eigenschap critici, of zij die er slechts van verdacht werden kritisch tegenover het regime te staan, op te sluiten. In de tijd dat dit een gangbaar verschijnsel was, liepen in Nederland politici rond die goede banden met de DDR onderhielden. En dat waren niet alleen CPN’ers. PvdA’ers afkomstig uit de bloedgroep Nieuw Links, waren daar een goed voorbeeld van.

Zo was de inmiddels als 50plusser afgedaalde prominente PvdA’er Jan Nagel van mening dat de Muur historisch juist was. PvdA-voorzitter, en ja ook voorzitter van het IKV (Interkerkelijk Vredesberaad) Ien van de Heuvel, was het met die opvatting eens.

Achteraf was daar wel enige schaamte over. Zo was het altijd Israël hatende D66 zeer boos op Frits Bolkestein omdat die er nog eens aan herinnerde dat de D66-Staatsecretaris Dick Tommel in de guurste periode van de Koude Oorlog vice-voorzitter was van de Vriendschapsvereniging Nederland-DDR.

Hij had er dus kennelijk geen moeite mee dat Vopo’s 584 vluchtende landgenoten in de rug geschoten hebben. En ook was de dikke muur die de DDR-dictator Walter Ulbricht tussen de twee Duitslanden liet metselen geen reden van het lidmaatschap van de vriendschapsvereniging af te zien.

Met Dick Tommel als “toeziend voogd” van het regime dat de Stasi op het eigen volk afstuurde, kon het ook geen wonder zijn dat Nederlandse bedrijven niet gehinderd door morele bezwaren vanuit de nationale politiek, de politieke gevangenen van de DDR konden uitbuiten.

Nederland, behoorlijk fout tijdens en na de oorlog, lijkt het maar niet af te kunnen leren, want waar het prima zaken wist te doen met het Derde Rijk en de DDR, blijkt het heel wat minder sympathiek te zijn voor het land dat door de vervolgden van juist dat Duitsland gesticht en opgebouwd werd.

Je moet de brutaliteit maar hebben.

Advertenties

4 reacties to “Nederland was fout in en na de oorlog”

 1. Goede analyse van de toestand in het land.
  Uit opportunistische overwegingen gezien is eentje meer of minder (ze noemen het lijken) geen bezwaar bij de door U aangehaalde smeerlappen.
  Zij verkopen dit met het idee dat het idee belangrijker is dan de mens.
  Dat betekent wat mij betreft dat er met zulke mensen ook afgerekend mag worden, we weten het nog wel de bekende normen en waarden van Balkenende.
  Uw historische kennis filantroop behoeft meer aandacht i.t.t. de twee jeugdige historici, die wat bij omroep MAX mee mochten blaten over het al dan niet tutoyeren onzer medemens.

 2. heb die oorlogs tijd heel bewust mee gemaakt en heb toen ik op Eigen benen kon staan gauw aan mijn biezen getrokken

  U noemt watt figuren op maar wel eens nagegaan waar paultje rozenwater van de Gl zijn centjes en steun vandaan kreeg toen hij begon- is feitelijk nooit goed uitgezocht onder mom vn als je in de strond gaat rroeren er veel stank vrijkomt en dan de goegemeente niet hebben

  Daty de rode HET met elkaar doen is niet zo erg , dan besmetten ze andere niet wqant als al die rode genen doorgegeven waren howefde geen een nederlanderr meer te werrken , nu alleen de door de pvda vergiftigde nog want ook dat straks afgelopen

  Die rotweiler en zelfs die door zijn vrouw de deur uitgedonderde hollande was ook maar een keus van de vertwijfelden
  Ze konden kiezen tussen Marie le Pen en die hollande en omdat de meeste valkvertegenwoordigers vrezen voor hun baan, kozen ze voor de verkeerde ene hollande

  Die vaderr van le pen ( die oude) houdt net zoveel van de joden als de nederlander
  met dien verstande dat le pen de joden nooit verraden heeft voor twee gulden vijftyig
  plus het meubulir gestolen nog als overheid de joden nog verder uitgekleed

  Hij maakte over de joden de zelfde grappen en grollen als Max Tailleur

  Maar de gemiddelde nederlanderr heeft de smaak van grrappen en grollen van ene Paul die tv homo

  U hoort wel eens commentaar van nederlanders in parijs die vertellen hoe het in frankrijk gaat en zo , daarbij even vergeten dat parijs frankrijk niet is Amsterdam is ook niet Nederland
  Het merendeel van de parijze bevolking is niet frans dan wel van frans origine

  • Bij Uw laatste opmerking herinner ik me Martin Sommer, die wel een onderscheid kon maken tussen de Metrople en het platte land.
   Ik citeer Martin Sommer : Ruim tien jaar geleden ontmoette ik Hervé le Bras. Hij is de beroemdste electoraal geograaf annex demograaf van Frankrijk. Hij zei: de kiezer wordt door van alles gemotiveerd, maar door één ding niet: partijprogramma’s. Mentaliteiten en omgevingsfactoren, daar draait het om. Hij sprong met gemak terug naar de Franse Revolutie. Gebieden waar toentertijd priesters weigerden om de eed van trouw te zweren op de nieuwe Constitutie, zijn dik twee eeuwen later nog altijd rechts. En waar de dorpsstructuur met zijn burenhulp kapot is omdat ze tegenwoordig naar de hypermarché gaan, stemmen ze op Le Pen.

 3. Nanda van der Zee overleden: donderdag 27 mrt 2014, 12:47 (Update: 28-03-14, 05:28)

  In Utrecht is de historicus Nanda van der Zee (62) overleden na een ongelukkige val met onbehandelbare complicaties. Van der Zee was vooral bekend door haar omstreden boek Om erger te voorkomen uit 1997.

  Van der Zee schreef vijf boeken, allemaal over de Duitse bezetting. Haar debuut was de biografie van haar leermeester Jacques Presser, die in 1965 onder de titel Ondergang een grondig gedocumenteerde beschrijving van de Jodenvervolging tijdens de bezetting publiceerde.

  Ondergang maakte diepe indruk en zette de kwestie van de Jodenvervolging in Nederland voor het eerst op de agenda. Presser verklaarde het hoge percentage Joden dat in Nederland was omgekomen – 75 procent – onder meer uit de meegaande houding van de Joodse Raad, de door de nazi’s aangestelde Joodse leiding.

  Dwaas

  In Om erger te voorkomen borduurde Van der Zee voort op dit thema, maar zij ging nog veel verder. Zij verklaarde het hoge percentage omgekomen Joden uit de laffe houding van de complete Nederlandse elite, inclusief het koningshuis.

  En meer:

  http://nos.nl/artikel/628705-nanda-van-der-zee-overleden.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: