Defaitisme hand in hand met jihadisme

Haagse jihadistenBij zijn eerste glibberen in het politieke mijnenveld Nederland ontstond er meteen al een breed front tegen Wilders. Marxisten, liberalen, christenen, moslims en andere weldenkende volksdelen dromden samen in een petitie onder Doekle Terpstra om het grote kwaad Wilders te bestrijden. Intussen zijn we een stapje verder en blijkt een vrij verkeer vanuit de onderbuik van Nederland richting Moordistan te reizen om er te doen wat je in volstrekt rechteloze streken kan doen: moorden.

In de hoopvolle gedachte dat de coalitie tegen Wilders de ogen niet voor alle andere dreigingen zou sluiten, zou je enig obstinaat reageren mogen verwachten over het toenemend aantal jihadisten dat vanuit Nederland, of nog beter, vanuit heel Europa, naar gekwelde oorlogsgebieden afreist om er met trossen munitie omgordeld jihadist te spelen.

Maar het voltallige contingent van Wilders-bestrijders zie je rustig met de vingers op het in fijne was opgewreven bureaublad trommelen, maar nergens aanstalten maken zich ook maar even op te winden over de groei van het reizende circus Al-Qaida. Toch allemaal Breivikjes, die net als de Noorse massamoordenaar de opvatting hebben dat wie niet luisteren wil doodgewoon dood moet.

Toen het even uitkwam om Wilders in het vagevuur van Breivik te duwen, was het geen enkel probleem het moorddadige extremisme te lijf te gaan. Maar nu in Nederland opgevoede en geschoolde jongeheren (en zelfs jongedames) optrekken om de lieve vrede, die men met de grootst mogelijke moeite bij het Syrië-overleg in  Genève tracht te vestigen, te ondermijnen, heerst er een onheilspellend zwijgen.

Terwijl Nederland meedoet aan dat overleg, is het zelf uitvoerland van oorlogszuchtig jihadisme. Bij iedere grijns van Frans Timmermans wordt ergens in Nederland een diepgelovige jongeling overgehaald andersdenkenden onder het mom van vrijheidsstrijd neer te maaien. Het blijkt dat zelfs in Nederland getrainde militairen goed onder zwarte vlag van Al-Qaida kunnen gedijen.

De Turkse krant Habertürk meldde december vorig jaar dat er volgens de Turkse geheime dienst, nadat er al 1100 opgepakt waren, op dat moment naar schatting nog 1500 Europeanen in Turkije rondhingen om de strijd in Syrië te verhevigen.

Grote politieke en maatschappelijke zorg hierover blijft echter uit, waar iedere eurosceptische en Wilderiaanse schicht met dikke letters geschreven wordt.

Wat zou dat toch zijn van onze weldenkende Nederlanders, dat stilzwijgend instemmen? Zou de islamofobie niet toch het meest onder deze bevolkingsgroep heersen, dat zij in een opperst defaitisme de wegen maar blijven plaveien voor dit extremisme?

Terwijl de AIVD en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid de vrees koesteren dat het terugkerende jihadcircus ook in Nederland de tenten zal opslaan, blijft weldenkend Nederland in totale onverschilligheid wachten op wat komen gaat.

Nou, waarschijnlijk meer jihadisme en dus ook meer Wilders.

Ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn. (Hendrik Colijn op 11 maart 1936 via de radio)

4 reacties to “Defaitisme hand in hand met jihadisme”

 1. In 1995 verscheen er een zeer interessant boekje van de filosoof Bart Croughs getiteld: IN DE NAAM VAN DE VROUW, DE HOMO EN DE ALLOCHTOON
  zie: http://www.euronet.nl/users/bc/boek/solli.html#inhoud waarin de tweeslachtige houding van het Westen tegen het licht wordt gehouden. Hij komt tot een paar opmerkelijke conclusies.

  De wetten van het progressieve denken

  De eerste wet van Croughs is ‘De wet van het abjecte Westen’. Deze wet luidt: ‘Bij een conflict tussen westers en niet-westers kiest de progressieve intellectueel voor niet-westers’
  De tweede wet van Croughs is: ‘De wet van de onderdrukte minderheden’. Deze wet luidt: ‘Bij een conflict tussen een minderheid en een meerderheid kiest de progressieve intellectueel voor de minderheid’ Hij kiest hier voor de term progressieve intellectueel, die momenteel wellicht de lading beter dekt dan alleen het begrip links.

  Voor de toekomst van Nederland, zie een al even oud werkje uit de vorige eeuw: http://www.uitkijk.net/docs/De%20Ondergang%20van%20Nederland.pdf

  Er is dus niets nieuws onder de zon. Verraders blijven verraders en opstandelingen belanden onder de groene zoden.

 2. wat mij iedere keer opvalt is dat veel lieden bij de linkse opinieprogramma’s steeds uitspreken dat de wereld niets doet aan de schrijnende toestanden van de burgers in Syrië.
  De wereld en men bedoelt dan natuurlijk het westen zou moeten ingrijpen en veel hulp (lees geld) sturen.
  Vind dat allemaal een beetje vreemd,
  immers ingrijpen door het westen wordt door de moslim dan weer uitgelegd als dat men de verkeerde helpt (ligt eraan aan wie je het vraagt). Kijk maar naar Irak en of Libie.
  Maar moet het westen danook die lieden die vanuit dat westen naar Syrië gaan om te moorden dan ook tegenhouden/opsluiten oid, immers die lieden brengen toch ook een hoop ellende.

  Of moeten we geld geven, terwijl de zeer rijke moslimstaten de beurs dicht houden omdat ze een ander artikel van de koran aanhouden.
  Moet het rijke westen dan zijn ouderen maar verwaarlozen?

  De meeste moslimlanden zoals bv. Saudi arabie hebben en geld en RUIMTE genoeg om alle Syries en Palestijnen op te nemen en hebben ook werk genoeg, vooral de petro dollar.
  Waar bemoeit het westen zich feitelijk mee, laat ze het zelf uitzoeken. Wij hebben zelf genoeg problemen.
  Maar wanneer heeft de west europese kiezer dat nu eens door. Dat zal dan een erger klap geven tegen de gevestigde orde die het toch allemaal zo goed weet.

 3. Religieuze terreur in Europa in 2013 met 35% toegenomen:

  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/5535

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: