Ploumen en de gesubsidieerde genocide

Zakkipoenmens copyDe linkse kutminister (vergeef me dit onvergeeflijke citaat), had het moreel heel zwaar met de tot zware kinderarbeid veroordeelde Bangladeshiaantjes. Niet dat hier sprake was van door Nederlandse bedrijven bevolen kinderdwangarbeid. Dat kinderhandjes daar tot zware arbeid aangezet werden en blijkbaar nog steeds worden, is het gevolg van plaatselijke armoede- en kindermisbruikende koranlezende zelfverrijkers. Maar Ploumen vond als linkse kutminister (vergeef me dit onvergeeflijke citaat) dat het kwaad niet bij deze lieden gezocht moest worden, maar bij ondernemingen als CoolCat.

Toch moet men zich vragen stellen over de morele emoties van deze linkse kutminister (vergeef me dit onvergeeflijke citaat). Immers, ze liet geen enkele traan toen een regime dat pakweg 400.000 negers over de kling gejaagd heeft uit haar begroting van minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking maar liefst 150 miljoen gedoneerd kreeg. Wat je toch als beloning voor het plegen van een genocide kan opvatten.

Nu valt er over de genocide in Darfur nog wel wat meer op te merken. In die streek wonen van nature negers, die er historisch gezien ook met het volste recht wonen. Maar het centrale regime te Khartoum, dat uit Arabieren bestaat die daar historisch slechts zijn vanwege het eeuwenlange Arabische expansionisme, had daar blijkbaar grote moeite mee. Met verkrachtende en om zich heen schietende Janjaweed en vliegtuigen van Chinese en Russische makelij werden de negers van Darfur tot de dood erop volgde op grote schaal belaagd.

In plaats van een boycotactie van de mensenrechtenridders en woedende marsen richting ambassade van Soedan, werd het land met hulp van de Arabische Liga, die fel gekant was tegen iedere vorm van belemmering van de genocide, selectief verontwaardigd uit de kritische wind gehouden.

Bij het woonhuis van de ambassadeur van Soedan, waar ik als gewezen Haagse buurman goed oog op had, was in tegenstelling tot de Israëlische ambassade, geen politieagent nodig om de omgeving te beveiligen. Niemand kwam op het idee wegens de genocide daar eens flink aan de bel te trekken.

Het voltallige Israël-haat heilsleger stond met een stijve nek van het turen naar Israël te zwijgen over de smerige genocide op de negers van Darfur.

Van dit heilsleger van Marx waagde alleen Jan Pronk zich over Darfur op te winden: We hebben meer beelden en verhalen nodig, want de wereld komt pas in beweging als het verhaal verteld wordt. Alsjeblieft, kom naar Soedan. We hebben buitenlandse journalisten nodig, want journalisten uit Soedan zelf hangt arrestatie boven het hoofd als ze naar waarheid berichten. Bovendien zijn ze door de gebrekkige middelen niet in staat om naar de plekken te reizen waar het om gaat. Alsjeblieft, kom naar Darfur om de beelden van de gruwelen op het netvlies van de wereldbevolking en haar leiders te branden. Kom, bericht en blijf berichten. (Vrij Nederland)

En omdat het altijd nog erger kan, deed het regime in Khartoum ook nog eens aan de handel in zwarte slaven. Die werden tijdens de oorlog tegen het christelijke en animistische zuiden buitgemaakt, zodat die tegen een flinke som aan losgeld vrijgekocht moesten worden. Zeg maar, als kredietverstrekking vooruitlopend op de 150 miljoen van Ploumen.

Je zou dus mogen veronderstellen dat een linkse kutminister (vergeef me dit onvergeeflijke citaat) meer redenen zou hebben niet CoolCat met bestraffende woorden toe te spreken, maar Soedan de 150 miljoen te weigeren.

Maar ja, je bent een linkse kutminister (vergeef me dit onvergeeflijke citaat) of niet. Dus financiert ze de nog steeds voortgaande genocide in Darfur.

Advertenties

7 reacties to “Ploumen en de gesubsidieerde genocide”

 1. Die minister, die nog geen toilet langs een snelweg zou kunnen runnen, heeft het wereldvreemde idee dat als er meer voor een product uit een fabriek betaald wordt dit bij de werknemer terecht komt.
  Nee dat verdwijnt in de zakken van de eigenaars en is volkomen legaal en moreel juist volgens de islamwetten.
  Maar ja vertel dat maar eens aan een pvda warhoofd die werkt volgens het principe als er een tekort is dan steel je nog wat meer van de werkenden en ook al verdien ik als minister het zout in de pap niet, de lege schatkist blijft mij teveel betalen zodat ik geen jurkje uit Bangladesh hoef te kopen.
  Zou ze weten dat hoe mooi je een drol ook verpakt, het wel een drol blijft.
  Volkomen wereldvreemd.
  Maar Betalen al jaren 120.000 mensen hun zorgpremie niet- armoede?????? helaas hebben de mensen het in Bangladesh nog even of misschien wel armer, dan voor die k.t minsters interventie. Als het werk naar een ander land gaat, en dat doet het nu, naar bijv. Cambodja, dan hebben die mensen geen inkomen meer.
  Mooi resultaat toch voor een pvda minster, en kan dat op haar CV schrijven en dan prat gaan dat het haar in Bangladesh gelukt is wat haar voorgangers in Nederland hebben bereikt.
  Grote werkeloosheid omdat de bedrijven weggejaagd zijn.

 2. Die naam dragen van minister wil nog niet zeggen dat je dit beroep beheerst of zelfs maar de kleuterklas ervan gevolgd hebt.

 3. Nou nou , heel toevallig heb ik die meneer van koelkat bij Eva Jinek gezien en gehoord . Ik vond hem bepaald niet cool . U mag me slaan ,maar die vent zat gewoon keihard te liegen . Hij had de cijfers niet , husselde met data , enz .( hkijk zelf maar )
  Zonneklaar een uitbuiter Het meest belachelijk was zijn persiflage van Don Juan . Daar had die man geen sjoege van . Je zag Eva denken “Gut Gut , wat een stumper “

 4. Jean-Claude
  Of de meneer van CoolCat liegt of niet interesseert mij niet. Die meneer is namelijk geen minister die mij geld aftroggelt voor een regime van wie tegen de dictator een internationaal arrestatiebevel is uitgevaardigd. Wie moreel verontwaardigd niet wil kopen bij CoolCat, kan dat voor zichzelf beslissen. Over de 150 miljoen voor Soedan kan ik geen winkel mijden.

  Nu u weer, Jean-Claude

 5. Het Zuid-Soedanese Volksbevrijdingsleger (SPLA) heeft rugzakjes en andere schoolspullen ingepikt die bestemd waren voor kinderen in het door geweld geteisterde gebied.

  Alsof het de doodnormaalste zaak van de wereld is, lopen Zuid-Soedanese regeringstroepen met de helderblauwe ‘Terug naar School’ rugzakjes die Unicef beschikbaar stelde voor kinderen in het getroffen gebied, zo blijkt uit foto’s.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3590005/2014/02/04/Zuid-Soedanees-leger-pikt-Unicef-rugzakjes-kinderen.dhtml

 6. Het genocidale Soedan dat van Ploumen en Timmermans 150 miljoen euro toegeschoven kreeg terwijl onze nationale voedselbanken de vraag nauwelijks konden bijbenen, blijkt anders dan de dikke J in de Joodse paspoorten tijdens de bezetting, de christenen zelfs helemaal geen paspoort te gunnen. Of Ploumen en Timmermans de 150 miljoen nu terugvragen, is niet bekend. We schakelen dus even over naar de persvoorlichter van het Kabinet.

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5978-christenen-in-soedan-de-facto-illegaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: