Nederland kan zonder de EU, de EU niet zonder Nederland

Pech voor PechtoldTerwijl Europa zich alweer klaarmaakt voor een nieuwe kostbare steunoperatie om parialand Griekenland aan de Middellandse Zee te ontworstelen, hebben de rekenaars van het bureau Capital Economics ook niet stilgezeten en becijferd dat het uit de EU treden voor Nederland niet de rampzalige gevolgen heeft die de EU-fanatici de Nederlandse burgers obligaat op de versleten mouw proberen te spelden. Versleten, want sedert de invoering van de Gouden Bergen belovende euro, is de Nederlander versjofeld in plaats van dat die ligt te zonnen op die Gouden Bergen. De oude Nederlandse gezegde zo gewonnen, zo geronnen blijkt de Nederlander hiermee op de voet gevolgd te hebben.

fanatici vloeken tijdens de hoogmis. fanatici ons rampspoed voorspelden als we niet in martiale rijen aan zouden sluiten bij de groot Europese gedachte. Dit zaaien van angst had slechts de opzet om afwijkende ideeën over het groot Europa in de kiem te smoren.

Maar ondanks de komst van de euro, het Verdrag van Lissabon en het verder uitdijen van de EU, paraderen er weer nazi’s in verschillende Europese landen. De Gouden Bergen in Griekenland veranderden in de Gouden Dageraad van de nieuwe Hitlergroeters.

Maar het meest vervelende voor Nederland was dat de oude vertrouwde Nederlandse handelsgeest en het wereldbefaamde pioniersschap dat Nederlandse bedrijven tot in de verste uiteinden van de wereld bracht, in een coma raakten waar Nederland maar niet uit ontwaken wil.

Het was ook zo makkelijk: uitvoeren naar gesubsidieerde EU-landen. De rest van de wereld werd door onze dames en heren ondernemers vingerroffelend op de armleuningen van de designfauteuils, gelaten aan de opkomende nieuwe economieën.

Tot het faliekant fout ging met de gesubsidieerde EU-landen. En zie, op hoge poten verschenen opeens buiten de EU om hoge Nederlandse handelsdelegaties om in China, Rusland, Indonesië, en ja zelfs in het zo gehate Israël, te smeken om er zaken te mogen komen doen. Als rechtgeaarde nationalisten omzeilden ze daarbij primaire belangen van de EU om de nationale belangen te laten prevaleren.

Dus, toen de Gouden Bergen er toch niet bleken te zijn, werd opeens naar de mosterd na het diner gegrepen. Na de deceptie van de EU en de euro, werden er plotseling landen ontdekt waarmee Nederland prima zaken kan doen, maar die uit gemakzucht jarenlang vergeten werden.

Terwijl juist in die grote boze wereld nieuwe economieën opkwamen was het Nederland van de aloude pioniersgeest onder Amsterdams Peil geraakt, en zat Berhard Wientjes neuspeuterend zijn wc’s naar de Grieken te versjouwen.  Maar ja, die moeten het nu weer wildplassend doen met het vooruitzicht op een nieuwe steunoperatie.

De EU is dankzij de verstokte eurofielen uitgegroeid tot een kaartenhuis op een door houtworm aangetaste tafel. Mocht de laatste van de zich zeer snel elkaar opvolgende recessies overleefd worden, dan zullen er nog andere volgen met nieuwe steunoperaties in het voorzicht. Er hoeft maar iets of iemand die wankele tafel te passeren en de EU en de euro vallen van ellende om. Nimmer hebben in zo’n korte tijdspanne recessies elkaar opgevolgd als sedert 2008. Precies wat de EU en de euro zouden hebben moeten voorkomen, is dus gebeurd.

Met de EU en de euro groeide de klandizie van de Voedselbank, zoals in de grote boze wereld nieuwe economieën hun eigen Gouden Bergen zagen groeien. Terwijl Nederlanders nog steeds ontwikkelingshulp schenken aan corrupte en totalitaire ontwikkelingslanden, gleed Nederland zelf weg als topland.

Dus terug naar de oude vertrouwde handelsgeest en het pioniersschap om het land te redden uit de klauwen van de EU.

3 reacties to “Nederland kan zonder de EU, de EU niet zonder Nederland”

  1. Zoals ik het nu inschat ontvouwt zich het volgende spookscenario. De Eurocratische grondbeginselen staan haaks op de democratische grondbeginselen en, het kan derhalve niet anders of de Europese Unie zal uiteindelijk tot een vorm van federaal fascisme leiden. En zo zullen zich de Eurocraten — met het leidmotief ‘Nie Wieder Krieg’ als ideologische chantage en tevens façade — onherroepelijk in hun eigen voet schieten.
    De banaliteit van het kwaad: wees erop bedacht dat hij die het beest denkt te temmen omgekeerd niet het beest in zichzelf wakker roept!
    Want, waar ik voorspel dat de verwerpelijke gedachte van één Europa ‘onvermijdelijk tot een vorm van federaal fascisme zal leiden’ bedoel ik te zeggen: dat de na-oorlogse Europese gedachte grotendeels haar oorsprong vindt in de ideologische grondgedachte waarmee omgekeerd juist het nazisme bestreden diende te worden. De protocollen van het eurofascisme — met als strekking de wensgedachte van een Europese grootruimte, waarmee men top down, even hooghartig als oncontroleerbaar, de zogenaamde ‘eenwording van Europa’ nastreeft en afdwingt — zijn te veel met voorbedachten rade doortimmerd en uitgewerkt om nog langer onschuldig als leitmotiv te kunnen worden gebruikt voor de doortrapte propagandistische wensgedachte van het Nie Wieder Krieg noch om al schermend met deze in feite hypocriete bezweringsformules elke vorm van kritiek op deze ‘verheerende Ideologie van het eurofascisme’ omgekeerd als extreemrechts of erger, als neo-nazistisch doemdenken van de hand te mogen doen.

  2. Lucida
    Aardig je hier weer eens met een treffende opvatting aan te treffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: