Rob de Wijk ziet duisternis in zijn licht

HelderziendeRob de Wijk heeft soms van die heldere momenten die hij graag met anderen deelt. In de grafkrant Trouw van vandaag lijkt hij door zo’n moment bezocht te zijn. Nu even niet over de door hem zo gehate PVV en Israël, maar over de grote dreiging die er deze keer niet van Wilders en Netanyahu uitgaat, maar van de elkaar de moskee uitschietende moslims in het Midden-Oosten en de noordelijke delen van Afrika. En hij voelt een dreiging die hem aan de Koude Oorlog herinnert.

Nu is Rob iemand die pas nattigheid voelt als het water bij hem het zitvlak nadert. Dat anderen dan hij de dreiging al jaren geleden zagen aankomen, werd door hem en zijn geestverwanten van D66 fanatiek bestreden. Voor een ‘expert’ van zijn niveau erg laat om zo veel jaren na de genocide in Darfur er achter te komen dat koranlezers net zoals Mein Kampf-lezers nogal eens de neiging hebben de daad bij het woord te voegen.

In deze jonge eeuw is dat al zo vaak voorgekomen dat we inmiddels al ongeveer een half miljoen door koranlezers gemaakt slachtoffers kunnen bijschrijven. Het aantal vluchtelingen ligt in de miljoenen en vormt voor de stabiliteit in het westen een enorme dreiging. De vluchtelingen in het Midden-Oosten en de noordelijke delen van Afrika hebben namelijk sterk de neiging voor een eeuwigdurend verblijf in het westen te kiezen. En dat met medeneming van het boekwerk dat in het Midden-Oosten en de noordelijke delen van Afrika het leven bepaald niet opgevrolijkt heeft.

Dat Rob de angst en de nattigheid in de broek voelt over Al Qaida dat hij halsstarrig Al-Kaida noemt, valt wel te begrijpen. Helaas vergeet hij erbij te vermelden dat Al Qaida al een tijdje in Nederland opereert via de aangemonsterde jihadisten die in Haagse straten al met de zwarte vlag aan het vendelzwaaien waren en op de Syrische VMBO les krijgen in het ambacht van het moorden.

In plaats van daar kritische ademstoten bij Pauw & Witteman over te slaken, zat hij vooral de boodschapper Wilders op z’n Pechtoldiaans te tackelen en het vredige Israël zwart te maken.  Nogal vreemd, want zou niet Assad maar Netanyahu de scepter over Syrië zwaaien, dan zou het daar wel even anders uitgezien hebben dan als een soort Warschau in 1939.

Terwijl in het stukje Midden-Oosten dat Israël heet het leven bijna paradijselijk is, wordt even over de Golanghoogte alles wat beweegt over de kling gejaagd.

Daar Rob nog recent vond dat de ijverige Joden van dat land de grootste bedreiging voor de wereld waren, want nog op 29 november 2013 schreef hij in dezelfde grafkrant over de kritische houding van Israël jegens Iran: Eindelijk is er sprake van een zekere normalisatie van de betrekkingen tussen Iran en de Verenigde Staten en enig zicht op een bredere oplossing voor de problemen in het Midden-Oosten.

Jazeker, terwijl de slachtofferteller in Syrië al op 130.000 stond en Iran trouw meewerkt aan het verhogen van die slachtofferaantallen, zag Rob enig zicht op een bredere oplossing voor de problemen in het Midden-Oosten.

Wat er in die paar maanden in het hoofd van Rob plaatsgegrepen heeft hoeft ons echter niet voor raadselen te zetten. Rob mag dan expert zijn, maar waarin is mij tot nu toe niet duidelijk geworden.

Om er nog maar eens aan te herinneren, voorspelde hij toen Wilders zijn Fitna aan de man en vrouw bracht, wraakacties en een economische boycot door moslimlanden: Economische veiligheid wordt geschaad als aanslagen tegen Nederlandse bedrijven worden gepleegd of regeringen sancties tegen ons afkondigen – een Iraanse parlementariër heeft dat al geopperd.

Maar naar wat ik begrepen heb, heeft Soedan zelfs de 150 miljoen beloning voor de genocide in Darfur niet geweigerd. Het Nederlandse belastinggeld dat naar Hamas en de Palestijnse Autoriteit gaat is evenmin teruggestort.

Rob mag dan zo nu en dan duisternis in zijn licht zien, zo’n groot licht is hij zelf dus ook.

Advertenties

5 reacties to “Rob de Wijk ziet duisternis in zijn licht”

 1. Inmiddels is er alweer een veel grotere dreiging dan Al Quaida. De extreem extremistische terreurgroep ISIS: islamitische Staat in Irak en Syrië. Afgelopen maand doodde ISIS bijna 2000 islamieten, geloofsgenoten maar dan niet Soennitisch. Assad’s positie wordt er alleen maar sterker door.

  Eens kijken wanneer Rob de Wijk dat in de gaten krijgt. Waarschijnlijk over een jaartje of zo. Overigens de meeste Europese jihadstrijders, ook die uit Nederland, sluiten zich bij ISIS aan. En komen terug als regelrechte moordmachines.

 2. Ik had niet het geluk de heer van Wijk te kennen, lees hier voor het eerst over de mans bestaan. Toevallig vlak voordat ik hier van op de hoogte kwam, las ik een niet zo recent maar toch nog steeds aktueel bericht over de monitaire zondvloed (zo kan men het wel noemen) richting de Pal. gebieden. Ik ga er van uit dat er sinds oktober niets is veranderd. Geen enkele toezicht waar het geld voor wordt gebruikt.

  http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/news/world_news/Middle_East/article1326858.ece

  Misschien een taak voor de heer van Wijk (als hij weer een droge broek aan heeft) om hier werk van te maken.

 3. Kobus
  Rob de Wijk ligt zo achter bij de feiten, dat we hem straks weer tegenkomen, maar dan met een paar rondjes achterstand.

  Dorith
  Tja, het verdwenen steungeld in de Palestijnse gebieden. Geen Israël-hater maakt zich er druk om. Te druk bezig met Israël haten. Dan wil je nog wel eens scheel naar de feiten kijken. Maar het blijft een gek idee dat ik als belastingbetaler gehouden ben de zakken te vullen van de corrupte Palestijnse Autoriteit. Trouwens, naar gebleken is, betalen we ook Palestijnse ambtenaren die dat niet zijn:

  http://www.nujij.nl/algemeen/europese-belastingbetaler-betaalt-de-lonen.26250495.lynkx

 4. Op 25 januari 2008 riep De Wijk in Trouw op om de meningsvrijheid van PVV-voorman Geert Wilders te beperken omdat Wilders de nationale veiligheid zou bedreigen met zijn voornemen om een film over de islam te maken. Aldus Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rob_de_Wijk
  Trouwens, best wel eng om te zien wat die man aan invloed heeft door de baantjes waar hij allemaal inzit. Iemand met het begripsvermogen van een kind van vier, kan hierdoor vrijelijk zijn mening ventileren over internationale veiligheidsvraagstukken.

 5. De heer Rob moet/wil ook een vette boterham houden en schrijft dus, wat de mensen die de touwtjes van de(lege) schatkist in handen hebben, willen horen.
  Zo simpel is dat nu eenmaal.
  En ook vergeet men altijd een beetje dat Nederland niet meer in de wereld is dan Andorra in Europa en de meningen van Andorra worden ook niet eens gelezen.
  Men vermaakt zich in het buitenland over de homocultuur en de verbreidingsdrang van Nederland voor dat geloof.

  Maar intern in Nederland vindt een groeiend deel van de bevolking dat je die homo’s van de daken moet donderen. Dat wordt zelfs in Rusland niet verkondigd.
  En wat er in Syrië gebeurt, is erg maar laat ons wel wezen, alleen de belegering van Stalingrad kostte een miljoen russen en een miljoen duitsers en vele aanhangers daarvan het leven.
  Ging toch ergens om dezelfde reden – Ik wil mijn geloof (of ideologie) de baas laten zijn en dat mag wat mensenlevens kosten.
  Maar wij hebben gestudeerde geschiedenismensen in de leiding van het land, maar eerste regel: de geschiedenis herhaalt zich, zijn ze vergeten.
  Na Syrië komt er weer een volgend slachtveld van welke groep dan ook.
  De mensheid he.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: