Dubbele onvervalste Jodenhaat van Gretta Duisenberg

nestleLikoed Nederland kreeg op 17 januari 2014 een tip dat op de site Stop de Bezetting van de organisatie van Gretta Duisenberg twee antisemitische artikelen stonden.

Het ene artikel stelde dat ‘zionisten’ een hekel aan u hebben en u daarom proberen te vergiftigen door reclame te maken voor merken als McDonalds, Coca Cola, Nestle en nog veel meer (zie bovenstaande afbeelding). Het artikel is in het Engels, hier volgt de vertaling:

De meeste populaire reclames worden gepromoot door zionisten. Zionisten die niets om je geven. Zij bezitten het giftige McDonalds, Coca Cola, Nestle, etc. Zij bezitten Hollywood en de media, de overheid, enz. Zij laten hun giftige drankjes en voedsel er goed uitzien in reclamespots. Maar het is puur vergif. Ze bezitten zelfs Starbucks.

Het tweede artikel stelt dat de Joden wereldwijd informatie manipuleren, omdat zij geen afwijkende mening tolereren”. Dat is een ernstige bedreiging voor de vrijheid van informatie op het internet.

Je vraagt je meteen af hoe dit artikel dan gepubliceerd kon worden, als de Joden het internet volledig in handen hebben? Dat komt volgens het artikel omdat het soms wel lukt om de Joden voor te zijn, maar het artikel bevat daarom wel nog een waarschuwing: De sites met deze onthullingen kunnen door de Joden gewijzigd worden. Dit is al eerder gebeurd en illustreert volgens ons het niveau van de Joodse oneerlijkheid.

Likoed Nederland heeft direct het Meldpunt Discriminatie Internet en het CIDI geïnformeerd, zoals wij geregeld doen over antisemitische sites. Het eerste artikel is inmiddels van de site verwijderd, het tweede nog niet. Het CIDI meldde vrijdag: De uitlatingen in het artikel vinden beide organisaties dusdanig ver gaan, dat er is besloten aangifte te doen. Bovendien zijn beide organisaties overtuigd van de strafbaarheid van de uitlatingen gedaan in het artikel. Eerder verstuurde het MDI een verzoek tot verwijdering naar de beheerder van de website maar Stop de Bezetting gaf daar geen gehoor aan.

CIDI en MDI zijn daarom overgegaan tot het doen van aangifte van overtreding van art. 137 c, d en e van het Wetboek van Strafrecht. CIDI hoopt dat de verdachte zo snel mogelijk wordt opgespoord, met spoed wordt voorgeleid en zich zal verantwoorden voor de rechter.””

Reeds eerder toonden wij aan dat de website van Gretta wemelt van antisemitische uitspraken, waar het Israël betreft. Maar zij haat dus niet alleen de Joden in Israël, zij haat alle Joden. Een dergelijk artikel stond in 2010 ook al eens op de website van Gretta (HP/de Tijd). Daarmee geconfronteerd zou het ’slechts een individuele actie van de webmaster zijn geweest’, die de laan uit werd gestuurd.

Maar als het daarna nog twee keer weer gebeurt – en Gretta die racistische vuiligheid ondanks een juridisch verzoek niet verwijdert – is er geen sprake meer van een ‘ongelukje’. Er kan dus definitief vastgesteld worden dat Gretta en haar club niet zozeer pro-Palestijns, als wel onvervalste Jodenhaters zijn.

Met dank aan Likoed Nederland.

Advertenties

6 reacties to “Dubbele onvervalste Jodenhaat van Gretta Duisenberg”

 1. Comité van aanbeveling van Gretta’s haathoekje:

  Marjan Berk, auteur en columniste

  Marcel P.A. van Dam, publicist

  Thomas Lepeltak, journalist en schrijver

  W . van Lommel, cardioloog n.p.

  Franz Marijnen, Oprichter en artistiek leider van het Rotterdamse RO theater.
  Theater- en operaregisseur

  Mohammed Omer

  Mohamed Rabbae, voorzitter Landelijk Beraad Marokkanen
  oud kamerlid Groen Links

  Leon Wecke, polemoloog

 2. Maar volgens Gretta zelf is ze geen antisemiet. Kijk maar. http://www.youtube.com/watch?v=Yapm2ykwAf0 Het gerucht doet overigens de ronde dat haar vader (Nieuwenhuizen) als politieagent in de oorlog ook niet helemaal ‘kosher’ was. Echter kan ik hierover op internet niks vinden.

 3. Dat ook Marjan Berk lid is van het comité van aanbeveling van de stichting Stop de Bezetting, wist ik niet. Daar ben ik even stil van.

  Ik zag op internet dat een van haar boeken t.w. ‘Het schreien niet verleerd’ over de oorlogsjaren verhaalt.
  ‘In dit boek herleeft Marjan de oorlog aan de hand van 60 brieven waarin haar moeder bij de Droogdokmaatschappij smeekte om geld voor haarzelf en haar kinderen. (Dankzij dit geld heeft ze niet alleen haar eigen gezin maar ook diverse Joodse onderduikers kunnen redden).’

  http://boekenproeven.blogspot.nl/2010/09/het-schreien-niet-verleerd-van-marjan.html

 4. Dat komt volgens het artikel omdat het soms wel lukt om de Joden voor te zijn.

  Ja als zij één stapje terug zetten, denk je dat. Echter zonder het in de gaten te hebben, hebben zij reeds twee stappen vooruit gezet en….. dat is dan oneerlijk van hen!!

  Ik herhaal: Ook al ben je nog zo slim een Jood blijft je altijd een stapje voor.

 5. Gretta laat de Jodenhaat tekst definitief staan!

  Zie: http://likud.nl/2014/02/dubbele-onvervalste-jodenhaat-van-gretta-duisenberg/

  Help mee met de Twitter actie richting haar Comité van Aanbeveling, waarom ze Jodenhaat blijven aanbevelen:

  Marjan Berk @marjanberk
  Marcel van Dam @MarcelvanDams
  Thomas Lepeltak @LepeltakT

 6. AH 1595
  2014Z02728

  Antwoord van minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) mede ondertekend door de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (ontvangen 1 april 2014)

  Zie ook Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2013-2014, nr. 1449

  Vraag 1
  Bent u bekend met de website http://www.stopdebezetting.com waar de artikelen ‘Most Popular Commercials are promoted by the Zionists’ en ‘The Jewish hand behind Internet Google, Facebook, Wikipedia, Yahoo!, MySpace, eBay…’ op te lezen zijn?

  Antwoord
  Ja, ik ben bekend met de website van Stop de Bezetting. Ik heb de bovengenoemde artikelen daar echter niet aangetroffen op 14 februari jl. Het tweede artikel is elders op het Internet aangetroffen.

  Vraag 2
  Deelt u de mening dat het artikel waarin onder meer gesteld wordt dat zionisten door middel van Coca Cola, Nestlé, Hollywood, de media en de overheid – die zij ook allen in handen zouden hebben – anderen willen vergiftigen, zeer antisemitisch van aard is? Zo neen, waarom niet?

  Vraag 3
  In hoeverre erkent u het virulente antisemitische karakter van het artikel waarin o.a. wordt gesteld dat “joden het internet hebben gepenetreerd met als doel informatie te domineren en te controleren”?

  Antwoord op vraag 2 en 3
  Het kabinet veroordeelt iedere vorm van discriminatie en antisemitisme: dit is onacceptabel en hoort niet thuis in onze maatschappij. Het artikel en de zin waar u in vraag 3 naar verwijst, is gebaseerd op vooroordelen en een vijandig beeld ten aanzien van de Joodse gemeenschap. Wij ervaren dit als antisemitisch.

  Vraag 4
  Wat is uw oordeel over het feit dat ‘Stop de bezetting’ van Gretta Duisenberg, eerder al een demonstratie organiseerde waar “Hamas, Hamas, joden aan het gas” en “Intifada, Intifada” werd gescandeerd?

  Antwoord
  Het recht op demonstreren behoort tot de vrijheden van de rechtstaat. Dit recht op vrije meningsuiting wordt echter begrensd door de wet. Haatzaaien jegens bevolkingsgroepen is niet toegestaan. Het scanderen van de leus ‘Hamas, Hamas, joden aan het gas’ is onaanvaardbaar en verwerpelijk.

  U refereert aan een demonstratie op 3 januari 2009 in Amsterdam. Uit informatie van het Openbaar Ministerie blijkt dat er aangifte is gedaan gericht tegen mevrouw Duisenberg en twee toenmalige Kamerleden als het gaat om de uitspraak ‘Intifada, Intifada, Palestina vrij’. Ook is er aangifte gedaan tegen onbekende personen die tijdens de demonstratie ‘Hamas, Hamas, joden aan het gas’ scandeerden. Het Openbaar Ministerie heeft geen vervolging ingesteld jegens mevrouw Duisenberg en de toenmalig Kamerleden omdat hun uitspraak en handelen tijdens de demonstratie werd beschouwd als niet strafbaar.

  Vraag 5
  Op welke wijze gaat u voorkomen dat de organisatie ‘Stop de bezetting’, die het recente verleden geld ontving van de gesubsidieerde hulpclub Oxfam Novib, ooit nog – direct of indirect – belastinggeld zal ontvangen?

  Antwoord
  Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen subsidierelatie met de Stichting `Stop de Bezetting’. Oxfam Novib heeft aangegeven dat zij na 2007 geen subsidie heeft verleend aan deze stichting. Overigens is deze bijdrage betaald uit eigen middelen en niet uit ontvangen middelen uit de begroting voor ontwikkelingssamenwerking. De Nederlandse overheid heeft geen zeggenschap over de besteding van particuliere gelden.

  Vraag 6
  Bent u nu eindelijk bereid een onderzoek te starten naar antisemitische propaganda door gesubsidieerde hulpclubs?

  Antwoord
  Ik verwacht van alle organisaties, met of zonder directe of indirecte financiële steun, dat zij zich onthouden van discriminatie of antisemitisme. Of er sprake is van discriminatie op grond van het wetboek van strafrecht kan alleen de rechter bepalen. Het doen van aangifte is dan ook de passende route om te bepalen of er daadwerkelijk sprake is van antisemitisme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: