JiHAAT-zender kan vanuit Nederland doodgewoon uitzenden

In de rugHoewel het minst beboste land van het Europees continent, wordt in Nederland een hoogopgaand bureaucratisch woud overeind gehouden dat smeekt om een kettingzaag. Deze jungle aan regels geldt echter niet voor iedereen. Waar een Achterhoekse kennis van mij wegens het met een paar vrienden zo nu en dan uitzenden van onschuldige muziekjes met een boete van 25.000 euro werd bedreigd, tracht de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) een islamitische zender uit de lucht te halen die “jihadistisch gedachtegoed” verspreidt.

En het is nog maar de vraag of dat gaat lukken. Want overal in Europa blijkt men in staat jihadstrijders en de propagandisten van deze moordenaars bij de lurven te grijpen, maar de Nederlandse bureaucratie grijpt vooral het eigen volk eerst voor piepkleine overtredingen, of doodgewoon omdat regels regels zijn.

De wetgever heeft nimmer stilgezeten als het er om ging het leven van de Nederlander in een dwangbuis te wringen en zuur te maken. Het is in Nederland mede daarom makkelijker jihadstrijder te worden dan ongestraft een boom om te zagen. Deze klassenjustitiële rechtsongelijkheid werd lange tijd onder de bezielende titel positieve discriminatie aan de burger verkocht.

Dat de Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en de AIVD hier met lege handen zitten, maar onze eigen Big Brothers er geen moeite mee hebben Nederlanders af te luisteren, zou er wel eens de reden van kunnen zijn dat moslimextremisten Nederland een fijn land vinden om er te komen haatpreken.

Terwijl onze militairen elders Al-Qaeda en consorten bestrijden, wordt in Nederland de boom beschermd maar de Nederlander door terugkerende jihadstrijders en hun propagandisten in gevaar gebracht.

Lees en huiver in de NRC:

Al-Qaeda verheerlijkt

Deelname aan de gewelddadige jihad wordt op de zender een “verplichting” genoemd, schrijft de NCTV.

“Individuen die naar een jihadistisch strijdtoneel willen afreizen worden aangemoedigd om te gaan.”

Het “ongelovige Westen” wordt aangemerkt als “vijand van de islam” en Al-Qaeda wordt er verheerlijkt.

Door zich een ‘islamitisch internetradiostation’ te noemen waarop lezingen en religieuze liederen te vinden zijn, kan “de nietsvermoedende luisteraar worden gelokt”, stelt de NCTV.

“De aard van de lezingen en de predikers die een podium wordt geboden, zijn echter jihadistische ideologen. Dit zou de luisteraars ontvankelijk kunnen vinden voor dit militante, haatdragende gedachtegoed.”

Zender: ‘Geen oproep tot jihad’

De provider heeft de e-mail van de NCTV doorgestuurd naar Radio Ghurabaa, die het op haar website plaatste. De zender ontkent dat het moslims oproept om op jihad te gaan: “Wij willen niemand discrimineren, hatelijk bejegenen of oproepen tot geweld.”

Een woordvoerder van de NCTV noemt het in een reactie “vervelend” dat de mail is gepubliceerd, maar onderschrijft de inhoud.

“Het past in ons beleid om providers erop te wijzen als zij werken met een website die dergelijke boodschappen verspreidt.”

Eerder liet de NCTV al weten dat het zich zorgen maakt over de toename van jihadistische propaganda op internet. Het radiostation is vooralsnog niet offline gehaald. Provider Versio was gisteren onbereikbaar voor commentaar.

3 reacties to “JiHAAT-zender kan vanuit Nederland doodgewoon uitzenden”

 1. Tja, geloof en/of belijdenis is ieders eigen verantwoordelijkheid. Evenwel zeer of strikt afhankelijk van overdracht der boodschap, ook per radio, welk wordt uitgedragen waaraan het “individuele” gedrag zich kennelijk wenst te conformeren aan de boodschapper van het strijdboek der Islam en de democratische westerse staatvorm volstrekt afwijzen.
  Het westers bestel gebaseerd het op het Roomse met evenwel alle scheuringen van dien, zal bestuurspolitiek van heden moeten aanpassen en verkeert in een onmogelijke spagaat:
  Welk geloof en waarom verbieden waarmee onze westerse geschiedkundige ankers zullen kunnen worden losgeslagen?
  De EU weet raad, heb ik begrepen. Komt allemaal best voor elkaar alhoewel het enige tijd zal vergen. Klopt.

 2. er zijn heel veel mogelijkheden om propaganda te maken
  Het internet en de filmpjes daarop bieden legio mogelijkheden
  ALS ze willen en dat is heel moeilijk te stoppen

  Maar wie heeft er vijanden nodig met een onbenullig/incapabele volksvertegenwoordiging
  Wat een aanfluiting en dan krijg je toestanden zols die er nu zijn met de nieuwkomers hebben overal recht op en alle wetten staan aan hun zijde
  Ze gillen discriminatie maar de benamingen voor blonde vrouwen is een constante- nl hoer-
  En dat mag- onder dat iemand in de 2e kamer hieraan aanstoot neemt
  Maar hoofddoekje verwerpen is doodzonden en moet bestrafd ofschoon het bhoofddoekje op zich al VAAK geen vrije keus is van de draagster

  Denk dat als we deze zender uit de luchtt gaan halen. wat doe je dan met de P&W programma’s- ijn toch ook gevaarlijk

 3. De Britten houden serieus rekening met terroristische dreiging van Syriëgangers. 250 jihadisten, die in Syrië gevechtstrainingen hebben gevolgd of zelfs hebben meegevochten in de burgeroorlog, zijn naar Groot-Brittannië teruggekeerd.

  Dat aantal is vijf keer hoger dan eerder werd aangenomen.

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2014/2/Groot-Brittannie-vreest-aanslagen-van-250-Syriegangers-1464543W/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: