Plasterk beplast zijn eigen pluche

Minister van gitaar en hoedAllerminst verbaasd bij het ochtendgloren dat ik het weddenschapje met mijn eega gewonnen heb nadat bleek dat Plasterk als ministeriële leugenaar en bedrieger doodgewoon op het pluche blijft zitten, zat ik me af te vragen of ik er mijn toetsenbord nog voor zou beroeren. Nou, bij deze dan maar.

Vind ik het erg dat hij na zijn wangedrag als minister aanblijft en getolereerd wordt? Het vervelende van scepticus zijn is dat het de grootst mogelijke moeite kost te bewijzen dat je als scepticus het gelijk aan je kant hebt.

Hoe vervelend ook voor de samenleving, een levend bewijs is je dan welkom. Zo staan de lui die om de zoveel tijd beweren dat de wereld op het punt van vergaan staat, nog steeds met lege handen. Het aanblijven van Plasterk is hoe erg dat ook is voor het aanzien van het landsbestuur, een welkom bewijs van mijn stelling dat Nederland in handen is van plucheverslaafden, narcisten en zakkenvullers.

Als er ooit voor een vooraanstaand politicus een kans was het toch al besmuikte aanzien van de politiek enigszins van smetten vrij te houden, dan was het deze Plasterk wel. Allereerst, door in zijn positie van minister van Binnenlandse Zaken niet te liegen en bedriegen. Maar nadat hij dat toch deed, door zelf het besluit te nemen niet langer zijn partij en het aanzien van het landsbestuur met zijn aanwezigheid te blameren. Geheel in strijd met het socialistisch ideaal, laat hij hier het eigenbelang boven dat van het algemeen belang excelleren.

Dat de VVD en zijn eigen partij hem in bescherming genomen hebben mag overigens niemand verwonderen. Die twee partijen kunnen er op bogen te schitteren in de eredivisie van malafide nestbevuilers.

Nog onlangs werd in navolging van de VVD door de vieze man van de PvdA, Hans Spekman, ferm een integriteitcommissie aangekondigd. En dat bleek hoogst noodzakelijk vanwege de onfrisse praktijken van opvallend veel PvdA’ers en VVD’ers. Die hadden van het schaden van het aanzien van de politiek hun beroep gemaakt en democratiehaters van munitie voorzien.

Dat de beide integriteitcommissies het eigen vlees gaan keuren en liegende en bedriegende politici op het pluche laten zitten, was natuurlijk te voorzien. Maar zie dat maar eens te bewijzen in een land met een journaille dat hand- en spandiensten verleent aan die politiek, en er ook regelmatig voor beloond wordt.

Vindt men vezeltjes paardenvlees tussen de runderen dan wordt er moreel gehakt van gemaakt. Maar het politieke vlees mag zwak zijn en salmonella bevatten en wordt ons desondanks, zoals bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen wederom zal blijken, als smakelijk opgediend.

Je kunt er dus salmonella op innemen dat het aanblijven van Plasterk niet alleen de PvdA en het landsbestuur schaadt, maar ook koren op de molen is van de toenemende scepsis over de politieke elite. Hoe cynisch dat dan ook mag lijken, in dat opzicht is het prettig dat je met de nacht van Plasterk op je wenken bediend wordt.

Nu maar hopen dat degenen die de eerstvolgende keer weer beweren dat de wereld aanstonds vergaan zal, niet ook op hun wenken bediend worden. Voorlopig moeten we het maar doen met het vergaan van de politiek. En dat is al erg genoeg.

Advertenties
Tags: , ,

6 reacties to “Plasterk beplast zijn eigen pluche”

 1. Ik heb het kamerdebat (ahum ) terzake niet gezien .
  De krant zegt dat de heren en de enkele dames er een tien uur over gepalaverd hebben . En dat Plasterk aanblijft was te voorzien . Hoewel zijn narcisme hem genekt heeft is er niets erg verkeerds gegaan of het moest zijn dat het publieke geheim dat Nederland niet meer is dan een satelliet van de USA daglicht zag ..
  Als zij-instromer is Plasterk ook geen echte politicus natuurlijk , maar (volgens dus mij ) wel integer

 2. Jean-Claude
  Van zulk een integerheid breekt mijn klomp. Nou ja, mijn brogues dan.

 3. Er ligt nog een hoofdpijndossier op zijn bureau: een gevoelig rapport over het functioneren van het Rijksbestuur in Caribisch Nederland.

  De minister stuurde het rapport pas – vertrouwelijk – naar de Kamer nadat er vrijdag over werd bericht in het Antilliaans Dagblad. Het lag al sinds november op zijn bureau.

  http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/738774-1402/plasterk-heeft-nog-een-hoofdpijndossier-liggen?s_cid=home:mediumhud

 4. Plasterk integer? Misschien vroeger als wetenschapper, toen gaf ik hem best credits. Maar net als wetenschap tegenwoordig verworden is tot politiek gekonkel en business, zijn de vaak originele zienswijzen van de vroegere Plasterk vervangen door uitingen van conformisme aan het establishment. Afgezien van wat uitglijders zoals deze loopt hij altijd netjes in het gareel.
  Alleen met wat uiterlijkheden zoals een Felderhofhoed hoopt hij de schijn van originaliteit nog een beetje op te houden. Maar nee, ik kan hem allang niet interessant meer vinden.

 5. Voor een nadere kennismaking met heer dr. Plasterk even wiki nagelezen.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ronald_Plasterk
  Wat bezielt deze man met zo’n prachtige wetenschappelijke staat van dienst, zich politiek te moeten inzetten? Hij moet uitgekeken zijn op de platworm en zal in de toekomst wellicht een wetenschappelijke analyse over de “genetische symbiose” tussen het functioneren van Kamers en regering. Misschien doorspekt met humor.

 6. Vind de hele affaire Plasterk nu niet zo’n goed voorbeeld voorr de jeugd

  Het schijnt dus dat je met ijdelheid/leugen en bedrog heel goed je veel te vet betaalde baan kan behouden en zelfs je plaatsje op de ranglijst van je ( criminele?) organistatie kan behouden
  Dat je zelfs binnen je Eigen partij gehandhaafd word
  Nu word stteds vermeld dat hij VROEGER o’n goede wetenwchapper was

  Was het nu wel zo , ik weet het niet maar gezien zijn gedraai ( pvda gewoonte) begin ik steeds mer te twijfelenen of hij wel zo’n goede fluisteraar van gefrusteerde gescheiden konijnen was of onderzoeker van lintwormen van liegende pvdaers

  Geen goed voorbeeld voor de jeugd
  maar wie maalt daar nog om
  Hoorde troiwens klachten van de mAROKKAANSE HANGJONGEREN, zij vonden dat de 2e kamer dr slechtste gezwam ompetitie van hen gewonnen hadden , maar dat zij er wel het meeste voor betaald werden als prijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: