De EU krijgt Warschaupact-achtige trekken

ZwitserlandDe teutoonse laarzen en Leopards van Martin Schulz zullen het plaveisel van Bern voorlopig nog niet ruïneren, maar de machtspolitiek waarvan de D66’ers Alexander Pechtold en Rob de Wijk natte dromen krijgen, richt zich uitgerekend tegen een vrij land dat nu een keertje wél gedaan heeft wat door D66 toch al jaren als een ideologisch kroonjuweel gezien werd. Namelijk, de uitslag van een referendum respecteren.

De EU-potentaten, weliswaar nog niet op een Warschaupact-achtige wijze, gaan de Alpenrepubliek sanctioneren omdat het land Kroaten de vrije toegang niet wil verschaffen. De Kroaten, toch al geen voorbeeldvolk gezien het brandschatten en het van Servische burgers zuiveren van de Krajina en West-Slavonië tijdens het laatste decennium van de vorige eeuw, krijgen van de EU dus een hogere morele status toegewezen dan de Zwitsers, die al eeuwenlang geen oorlog gevoerd of uitgelokt hebben.

Wat de Kroaten, die toch nationalisten pur sang zijn, in de internationalistische EU te zoeken hebben, is dan ook zeer de vraag. Maar het antwoord is hier niet zo moeilijk te bedenken. De EU legt liever de oren te hangen bij andermans oorlogszuchtige nationalisten dan bij de vreedzame Europeanen, waartoe Zwitsers en eurosceptici toch gerekend mogen worden.

Hier een staaltje van Kroatisch bruut nationalisme van twee decennia geleden opdat wij niet vergeten:

Het is zaak niet te vergeten dat de Kroatische overheid in een vroeg stadium een belangrijke rol heeft gespeeld bij de verdrijving van Servische burgers. Vooral West-Slavonië verdient in dit verband vermelding..

In de streek ten noorden en noordoosten van Sector West zagen de Kroatische autoriteiten van begin juli 1991 tot medio augustus 1992 kans 193 nederzettingen (10 steden en 183 dorpen) geheel van Serven te ontdoen; in 87 dorpen vond een gedeeltelijke zuivering plaats. Uit dat gebied zijn toen minstens 52 320 Serven verdreven. Eén voorbeeld: Op 29 oktober 1991 werd de Servische bevolking van 28 dorpen in de gemeente Slavonska Pozega per decreet de wacht aangezegd. Op 10 december rekenden Kroatische soldaten af met hen die hadden geweigerd te vertrokken, waarbij 43 Serven de dood vonden. (René grémaux in Trouw)

En eerlijk is eerlijk, het heeft geen berechtingen geregend van Kroatische beulen. Het land werd het al snel vergeven dat het deed waar de Serven zwaarder voor gestraft werden toen zij zich er schuldig aan maakten.

Dat Zwitserland meteen al door EU-sancties bedreigd wordt, waar eerder Kroatië voor zulke maatregelen in aanmerking zou moeten komen, want meteen na toetreding overtrad het land de begrotingregels van de EU, doet het ergste voor de toekomst vermoeden.

Wordt de EU de megalomane superstaat met de gefantaseerde machtpolitieke middelen van Alexander Pechtold en Rob de Wijk, dan staan de volken van Europa nog veel onheil te wachten. Dan is het gedaan met de vrijheid van meningsuiting, waartoe het voormalige kroonjuweel referendum van D66 toch ook gerekend kan worden.

Dan toch maar als afsluiting van dit sombere relaas, de prangende vraag waarom een volk dat toch tijdens de Tweede Wereldoorlog uit racistisch/nationalistische overwegingen erop los moordde en in het laatste decennium van de vorige eeuw dat nog eens dunnetjes overdeed, toch zo graag over de EU-landen en Zwitserland wil uitzwermen in plaats van de net verworven zelfstandigheid te vieren met het opbouwen van het eigen land.

De EU begint met de sancties tegen Zwitserland Warschaupact-achtige trekken te krijgen. Met een Verhofstadt met Hitler-spuuglok en al in het vooruitzicht, kon dat ons nog wel eens lelijk opbreken.

2 reacties to “De EU krijgt Warschaupact-achtige trekken”

 1. Vorm en inhoud van het eeuwenoude “bestuursproduct” der staatsvorm als beheersfactor is een evenzo oud fenomeen. Waarom het eindigt opdat de cyclus zichzelf kan voortzetten:

  The Truth About Tytler by Loren Collins

  A democracy cannot exist as a permanent form of government. It can only exist until the voters discover that they can vote themselves largesse from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates promising the most benefits from the public treasury with the result that a democracy always collapses over loose fiscal policy, always followed by a dictatorship. The average age of the world’s greatest civilizations has been 200 years.

  http://www.lorencollins.net/tytler.html

  Vervolg:

  The Tytler Cycle Revisited

  http://www.commonsensegovernment.com/article-03-14-09.html

 2. Pressekonferenz mit dem Schweizer Präsidenten, Didier Burkhalter, auch Fragen zur Edathy-Affäre.

  Auch= ook? Vanmorgen nog op satelliet TV gezien en kijk: niets in videomateriaal terug te vinden waar deze genodigde Schweizer Präsidenten, Didier Burkhalter, klip en klaar uitlegde dat zó het Zwitsers democratisch bestuursmodel werkt. Hij legde ook uit dat 25% van de ingezetenen wat meer is dan in Duitsland en dat Zwitserland op wetenschappelijk onderzoek binnen de EU in zo’n 1500 projecten vertegenwoordigd is en of mede betaalt.

  En Merkel laat het ondersneeuwen met haar “eigen” probleempjes.

  De foto geeft slechts zijn aanwezigheid aan tijdens ZIJN interview
  …….
  http://www.n24.de/n24/Nachrichten/Politik/d/4302028/angela-merkel-will-reinen-tisch-machen.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: