Gaat de Mr. Hans van Mierlo-stichting Benno L. een fijne oude dag bieden?

Op zwartWie na gedane misdaden zijn of haar straf uitgezeten heeft, verdient terugkeer in de maatschappij. De samenleving ziet dan wel met lede ogen toe of er sprake van recidive is. Wat dus zeer vaak het geval is.

De grote publieke ophef over de terugkeer in de maatschappij van Benno L., hetgeen er letterlijk op neerkomt dat de man met zijn ongezonde passie voor  kinderen tussen zijn potentiële prooien mag bijkomen van zijn straf, valt echter alleszins te begrijpen.

Van pedoseksuelen is niet bekend dat die na het uitzitten van de verdiende straf genezen zijn van hun ongezonde passie voor kinderen. Dat de ouders van kinderen Benno L. liever niet in hun leefomgeving willen, valt dan ook goed te begrijpen. Met pedoseksuelen is het veelal de put ongedempt laten nadat het kalf verzopen is. En als het even kan richten ze er een stichting of politieke partij voor op om gelegaliseerd te krijgen wat de wet verboden heeft.

Dat Benno L. na het uitzitten van zijn straf recht op terugkeer in de maatschappij heeft, valt te begrijpen. Hij heeft geen levenlang gekregen dus puur juridisch en ethisch gezien, kan niets zijn terugkeer in de maatschappij verhinderen.

Wat in deze zaak echter moeilijk te verteren valt is dat progressieve Nederlanders vooroplopen in het propageren van de terugkeer in de maatschappij van pedoseksuelen, maar daarin zelden zelf de menslievende daad bij het woord voegen.

Het meest indrukwekkende hierbij is dat pedoseksuelen met een bijna sadistische precisie in buurten gezet worden waar de minst draagkrachtige en veelal kinderrijke landgenoten clusteren. Progressieve mensen belijden hun menslievendheid namelijk traditioneel over de rug van hun medemens. Zeg maar, de ver van mijn bed-show, maar dan anders.

Voor Benno L. zijn vast wel plekken te vinden waar hij tussen de progressieve Nederlanders kan resocialiseren. Er zijn namelijk nogal wat van dat type Nederlanders die niet in de overvolle kinderrijke wijken van de overbevolkte steden samengepakt zitten, maar in pastorale stemming en grootbehuisd de ideale omgeving te bieden hebben om een pedoseksueel mentaal voor de terugkeer in de maatschappij te masseren.

Marcel van Dam, gewezen partijgenoot van Edward Brongersma, schijnt over een enorm landgoed te beschikken waar een pedoseksueel helemaal tot rust kan komen. En naar wat ik begrepen heb, is in het meest riante deel van Bilthoven een villa vrijgekomen, die wellicht door het wetenschappelijk bureau van D66, de Mr. Hans van Mierlo-stichting, aangekocht zou kunnen worden om er pedoseksuelen een cursus maatschappelijke gewenning te bieden.

Een prima kans voor deze tak van progressieve Nederlanders twee vliegen in een klap te slaan, namelijk de daad bij het woord te voegen en daarbij ook nog eens het goede voorbeeld te geven.

Feitelijk doet zich met de terugkeer in de maatschappij van Beno L. precies hetzelfde voor als wat zich vanaf het begin van de massa-immigratie voorgedaan heeft. De massa-immigratie die vooral ten voordele van de werkgevers was en die door de progressieve Nederlanders multicultureel werd bejubeld, kwam koud op de hoofden van de sociale onderlaag neer. En dat met als gevolg dat Hans Janmaat in die wijken moeiteloos zijn electorale aanhang kon verwerven.

Dat de Leidse PvdA-burgemeester Henri Lenferink zijn goede daad aan Benno L. ten koste van anderen pleegt, past dan ook exact in dit klassiek progressieve credo van menslievendheid over de rug van de ander.

Vandaar deze suggestie in de richting van de Mr. Hans van Mierlo-stichting. Daar zit veel volk uit de zittende en staande magistratuur er zodanig warmpjes bij dat de financiering makkelijk op te hoesten is. Deze Coornhert Liga-lobbyisten krijgen dan eindelijk eens de kans zelf de barmhartigheid te bieden die ze jarenlang van de slachtoffers van misdrijven geëist hebben.

Benno L-tehuis?

9 reacties to “Gaat de Mr. Hans van Mierlo-stichting Benno L. een fijne oude dag bieden?”

 1. Dat zal er niet van komen Filantroop.
  Er zouden van allerlei smoesjes bedacht worden om te verhullen dat het op de door jouw voorgestelde manier toch wel erg dicht bij hen komt en Benno dus gewoon blijft waar hij nu zit.

 2. Misschien heeft Herman Meijer (oud-voorzitter GroenLinks) nog een plekje vrij in zijn ongetwijfeld royale woning. Meijer is niet alleen van de generatie van Benno, hij schijnt er ook dezelfde hobby’s op na te houden.

 3. Hier ben ik het nou toevallig eens helemaal niet mee eens, het is zo langzamerhand dé gelegitimeerde heksenjacht van deze tijd aan het worden. En de verwijzing naar een vrijgekomen huis in Bilthoven vind ik smakeloos. Sorry Filantroop.

 4. Hansfree
  Zolang ik me niet schuldig maak aan de smakeloosheid levengevaarlijke delinquenten onder het mom van humaniteit tussen argeloze burgers te situeren, hoef ik me over mijn eigen smakeloosheid geen zorgen te maken.

  Jorien
  Herman Meijer was zelfs partijvoorzitter van GroenLinks en miste op een haar na het senatorschap. Dankzij een foutje van een Noord-Hollands Statenlid van die partij bleef de senaat verschoond van Herman Meijers aanwezigheid.

  Nou, vooruit dan maar, hier nog eens zijn befaamde uitspraak: “Ik kan ook wel op een knaapje vallen. Men gaat ervan uit dat je met een kind geen erotische verhouding kan hebben, zonder het te benadelen. Kinderen zouden minder verstandig zijn en niet goed duidelijk kunnen maken wat ze wel of niet willen. Onzin. Alle leeftijdsgrenzen moeten gewoon uit de zedelijkheidswetgeving worden geschrapt”.

 5. ik dacht dat een groot stuk van de “ziekte” van de pedo’s weggenomen kon worden door castratie
  Waarom hoor ik daar nu niemand over
  Is dat aantasten van de rechten van de pedo persoon
  Hoe zit het dan met de rechten van het kind( de toekomst)

  Of is het zo dat aan een gecastreerde pedo niet veel meer te verdienen valt voor de nederlandse zieligheids industrie
  Er word wat afvergaderd door de overheden en andere vooral met overheidsgeld ( belastingen) gesubsidee4rde instituten en instelingen tot de npo media programma’s aan toe
  Er moet openheid zijn vinden de politieke partijen maar het potentiele gevaar van een pedo – dat moet verzwegen blijven

  Je zou dat probleem op kunnen lossen door falende overheids dienaren en volksvertegenwoordigers te straffen met gevangenis straf als hun ideeen erg verkeerd uitpakken ( een verkracht/misbruikt kind is al reden voor lange straf)
  Maarr ja met l die belangen van de volksvertegenwoordigers komt er nooit iets van een afrekening van verantwoordelijkheden

 6. Het komt zelden voor maar dit keer heb ik toch kanttekeningen bij dit verhaal..
  Punt is dat de enige die in deze geschiedenis heeft gefaald is justitie door hem een veel te lichte straf te geven.
  Dat iemand na zijn straf weer in de maatschappij terug MOET keren danken we dus aan hen en aan hen alleen.
  Dan het punt van zijn huisvesting, de man was badmeester/zwemleraar en het valt aan te nemen dat hij daardoor ver beneden modaal verdiende, in de gevangenis heeft hij geen inkomen genoten terwijl sommige kosten wel doorlopen (nee het is niet langer zo dat men in de gevangenis nog voor een uitkering in aanmerking komt), en dus is het aannemelijk dat hij behoorlijk berooid uit de gevangenis kwam
  Derhalve is het ook vrij logisch dat hij in een minder draagkrachtige wijk terechtkomt, en dat die wijken vaak kinderrijk zijn, tja dat is niet zijn schuld.
  Hoezeer de boosheid van de bewoners ook invoelbaar mag zijn, we moeten niet de burgemeester boos aankijken maar justitie vanwege het niet (voldoende) bestraffen van deze misdaden.

 7. Tijl
  Ook na een langere straf zou Benno L. in de maatschappij terug gekieperd zijn. Maar de essentie van mijn column hierboven gaat toch vooral over het nuchtere feit dat de barmhartige Samaritaan de barmhartigheid over de rug van de ander pleegt.

 8. Filantroop zo had ik het ook wel begrepen, punt is alleen dat de barmhartige Samaritanen waar we het hier over hebben in villawijken of op landgoederen wonen, denk maar aan Marcel van Dam… en we kunnen toch moeilijk een zwemleraar met een inkomen rond de 1500,= netto in een villawijk huisvesten, nog los van het feit dat het anderen alleen maar zou aansporen zijn akelige voorbeeld te volgen om zo uiteindelijk ook in Wassenaar of een andere rijke enclave terecht te kunnen komen.

 9. Nou Tijl, ik dacht meer aan een charitatieve stichting door bemiddelde D66’ers om pedoseksuelen een menswaardige oude dag te bezorgen. Als je weet hoe Jan Terlouw er bijzit, dan heeft hij ook nog wel wat ruimte voor ze over. Wie goed doet, goed ontmoet, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: