Twijfels

SchilderenHet palet of toch het toetsenbord beroeren? Ieder moment van de dag weer die twijfels want je kunt je tijd maar een keer gebruiken. Vandaag dus aan een in schilderkunstig opzicht conservatief landschapje gewerkt. Wel met zomers loof en ontleend aan notities van vorig jaar. Maar matig somberend, want het landschap van de Achterhoek is temperend van licht, organisch van geur en waar wij wonen, toegedekt met een kleiig uitvloeisel van de IJssel.

Aan de weerbarstigheid van de grond kun je zien dat er vroeger zwaar geploeterd werd. Er zijn nog enkele moerassige gebieden die aan die tijden herinneren en waar het schemerlicht van de naderende avond, gedragen door het melancholieke gezang van een zanglijster, in een geurige nevel verdampt.

Misschien morgen weer een stukje tekst, of misschien ook niet, want de twijfels blijven.

Advertenties

6 reacties to “Twijfels”

 1. Met twijfel beheerst u palet alsook het woord waardoor, met of zonder deze combinatie, het juist deze onzekerheid tot het mooist beeld/woordvormend resultaat zal kunnen leiden.
  Mag ik u danken voor uw oprecht verklaarde tergende onzekerheid ?
  Met groet.

 2. Zonder twijfel is dit het enige weblog voor dit liedje.

 3. Bovenstaande Youtube: Elly Ameling zingt Gabriel Fauré met pianist Dalton Baldwin, ± 1970.
  Onderstaande Youtube is pianist, componist Percy Grainger.

 4. Aegolius, met een dankzegging terug, want zulk een vriendelijkheid ga ik nooit uit de weg.

  Zeker Philippine, hier worden de muzische zaligheden zeer gewaardeerd, zij het de laatste tijd wel enigszins verwaarloosd.

  Van mijn kant dan ook maar weer eens een bijdrage. Een duel, maar niet met pistolen, degens, vuisten of gevechtsvliegtuigen, maar op Guarneri, Amati of Stradivarius. Een duel tussen violisten onder leiding van Jordi Savall, maar met zulk een pathos, dat er nog net geen doden bij vallen:

 5. De ascetisch ogende virtuoos met zijden sjaaltje heet Enrico Onofri en is hier nog eens te zien in een spektakel van Vivalidi:

 6. Nou, ik vind dat schilderij ook schitterend Filantroop. Het maakt mij niet uit welke van jouw werken ik bekijk, ik bewonder ze beide. En who needs religion als je naar zulke muziek kunt luisteren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: