Hans van Baalen, Oekraïne en de plofkip

Hansje als strijderOnlangs schreef ik Oekraïne komt erbij en dat is na de val van de ophitsende bezoekjes aan dat land van onze minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans en de twee feldwebels Guy Verhofstadt en Hans van Baalen een flinke stap dichterbij gekomen. Hans van Baalen blijkt er zelfs drie keer zijn zware lijf naartoe te hebben gevlogen. Terwijl hij toch nauwelijks aan een stemming in het Europarlement meedoet, is hij toch overal te vinden waar hij niet zijn moet.

De twee nepliberalen beloofden de stenen smijtende en kogelschietende oproerplegers van Kiev dat ze weldra Gouden Bergen te beklimmen hadden en een flinke smak geld uit het spaartegoed van de EU-burger tegemoet konden zien. De Cypriotische rijke Russen herinneringen zich nog goed hoe dat in zijn werk gaat. Die bemerkten opeens dat ze blut waren nadat ze door de Europese struikrovers in een hinderlaag gelokt waren.

Met het IMF-luchtballonnetje van Christine Lagarde in het vooruitzicht, namelijk dat de rijkere spaarders van een deel van hun bezit voor een hoger doel beroofd mogen worden, vallen de beloften aan de oproerkraaiers van Kiev precies in de puzzel waarvan ik het plaatje al in een eerdere bijdragen over de EU meende te herkennen. Het portret van een contemporaine Führer aan het hoofd van een Europa tot aan de Oeral en over de Bosporus. Het snorretje ontbreekt, maar het mag deze keer ook de baard van Martin Schulz zijn. Baarden zijn immers in.

Het is in geografisch opzicht duidelijk dat de Oekraïne een stuk dichter bij de Oeral ligt dan Roemenië en Bulgarije. De EU-bonzen moeten wel even opbieden tegen de Russen. Zo’n beetje als twee pooiers die om een paar fraaie maar venerisch aangetaste benen vechten. Vergeef me deze onsmakelijke metafoor. Maar reken er maar alvast op dat het in de toekomst en na de komst van de Polen, Roemen en Bulgaren hier zal wemelen van de Oekraïners, die om een moeilijk te doortasten reden niet in staat zijn hun eigen land op te bouwen en dus de zoveelste immigratiegolf gaan veroorzaken.

Terwijl de voedselbank overuren draait, plengen EU-fanatici tranen over de armoede in de Oekraïne, zodat weer flink van de eigen burgers geroofd kan worden. Dat het land straatarm is, valt moeilijk te begrijpen als je ziet dat talloze vroegere ontwikkelingshulplanden een monstrueuze economische groei doormaken die zelfs voor Nederlandse begrippen zeldzaam is. Er moet dus wat met het volk van Oekraïne aan de hand zijn dat het zo door ontberingen geteisterd naar de stenen en de wapens greep in plaats van de handen aan de ploeg te slaan. In het laatste zijn Nederlanders namelijk berengoed, blijkens plek twee op de wereldranglijst van de export van landbouwproducten.

Daar had ook Oekraïne, dat velen keren groter en dunner bevolkt is dan Nederland, kunnen staan. De alsmaar toenemende wereldbevolking schreeuwt namelijk om voedsel. Maar kennelijk heeft het volk van Oekraïne nimmer van zelfredzaamheid en een heilsleger gehoord, dat het noch zichzelf noch anderen naar een jubelende welvaart heeft kunnen werken. Bovendien, als je sedert de ontworsteling aan de Sovjet-Unie in 1991 jarenlang op de verkeerde partijen en de verkeerde presidenten hebt gestemd,  heb je vooral jezelf iets te verwijten

Was het idee van een Europese Gemeenschap binnen de perken, nobel te noemen, nadien is de EU uitgegroeid tot een nachtasiel voor kanslozen. Er komen nog slechts landen bij die voor zichzelf en anderen louter tot ellende in staat zijn. Landen waar het volk bij ontevredenheid meteen de stenen uit de trottoirs rukt om de leidinggevenden mores te leren, gaan in de toekomst het luchtkasteel Europa ontwrichten. Brussel kan namelijk de welvaart van alle Europeanen niet garanderen, zoals we dat in de afgelopen jaren aan onze eigen voedselbanken hebben kunnen zien. Hoe groter de EU wordt, des te meer zal de instabiliteit toenemen.

Holle bolle Gijs Van Baalen mag dan verdwalen in gewichtigdoenerij, hij en de EU blijken een plofkip te zijn.

16 reacties to “Hans van Baalen, Oekraïne en de plofkip”

 1. het komt wel op een goed moment
  kan de eu burger met een beetje hersens( en daar zal het probleem wel liggen) op de juiste partij stemmen
  Die eu mannetjes vergeten gewoon dat de onlusten waar dan ook- een gemene deler hebben en die heet armoede – vaak veroorzaakt door corruptie
  De oekraine zal door onderlinge verschillende meningen en belangen niet bij de eu komen ( net zo goed als dat in alle andere opstandige landen in de wereld interne onenigheid heerst)
  volgende land waar de ellende steeds meer aan het licht komt is turkye en de gevolgen zullen een fotocopy zijn van die andere landen

  Wel leuk is natuurlijk dat de man met de snor( ene Hitler) de visie had om de nederlanders te reallokeren naar de oekraine , dan konden de moffen in Nederland wonen-
  Maar of de oekraine nu wel of niet bij de eu komen, ze werken al in heel grote getalen in bv Polen- zodat de polen in bv Nederland kunnen werken
  Ze zijn er dus al en net als de wolven trekken ook de mensen steeds verder westelijk
  . Wel jammer voor ze dat de pot leeg is en steeds meer gevuld wordt met steeds duurdere leningen

  Vind het wel leuk te onstateren dat oekrainers die al jaren wonen en werken het NOGSTEEDS hebben over ;wij als oekrainers en wij gaan ons land helpen

  Dan maar weer de usa verketteren waar ze er telkens weer in sslagen een immigrant in no time tot amerikaan omtoveren. Zou dat komen dat je naar de usa mag komen om te werken terwijl je naar europa mag komen om ( van uitkering) te leven?

 2. Men zou de reacties van Bobzelf moeten lezen bij Bert Bron om enigszins te begrijpen wat er werkelijk speelt in de Oekraine.
  Deze man woont zoals Ik begrepen heb zelf in dat deel van de wereld.

  http://ejbron.wordpress.com/2014/02/26/de-echte-beelden-uit-kiev/

  Het is met zijn hoofdletters wat schreeuwerig maar als je goed leest wat er speelt kan Ik de man wel begrijpen dat ie caps lock aan zet.

 3. Ik weet niet wat me tegenstaat aan Van Baarlen maar arbeiders, vooral in laagste klasse van economisch gewin, zien er wel anders uit.

 4. Gewoon, op één chromosoompje na een Down Syndroom gevalletje geweest Aegolius! 🙂

 5. Ha ha, die Filantroop. Deze kwam weer eens uit uw tenen zo te lezen. Ook mij bekropen dergelijke gevoelens toen ik Guy Verhofstadt en Hans van Baalen in de Oekraïne zag staan oreren. Het leek wel of Seyss Inquart en Heinrich Himmler naar de Oekraïne waren afgereisd om de inval van Adolf Hitler in de USSR te rechtvaardigen. Maar goed, ondanks uw wijze lessen, zie ik maar weinig animo bij het stemvolk om ten strijde te trekken. En bovendien blijft men netjes stemmen op de partijen die ons dit allemaal aandoen. Hans van Baalen voelt dit feilloos aan. Nu hij niet langer hoeft te vrezen voor ‘pesterijen op het schoolplein’ voelt hij zich steeds vrijer om het braaksel in zijn hersenpan aan de wereld kenbaar te maken.

 6. Het is voor mij ten ene malen onbegrijpelijk wat Verhofstadt en zijn hofnar van Baalen te zoeken hadden, werkelijk absurd is het dat beiden zonder enig mandaat van de EU toezeggingen dorsten te doen, een mens zou verwachten dat ze dan direct door de organisatie (EU) op het matje worden geroepen om ze te herinneren aan hun plaats.
  Maar niks van dat al, de Europese parlementariërs schijnen hun gedrag zelfs te waarderen.
  Men doet het plots voorkomen alsof de Oekraïne al jaren op de nominatie stond om toe te treden tot de EU en dat is een pertinente leugen.
  Bij mijn weten ging het de opstandelingen ook niet om toetreding tot de EU maar om hun eigen corrupte politici te verdrijven en dat zijn twee verschillende dingen.
  Maar goed, het ziet er naar uit dat de malloten uit de EU binnenkort een flink aantal toontjes lager zullen moeten gaan zingen want Putin is al bezig zijn mouwen op te stropen en daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven.
  Benieuwd hoe de nitwits Verhofstadt en van Baalen zich hieruit gaan redden.

 7. Binnenkort splitst de Oekraïne zich op. Het Oostelijke deel richt zich op Rusland dat een haven aan de oostzee nodig heeft en dat zoń 60 procent van de lokale bevolking daar op haar hand heeft. het Westelijke deel kan terug naar Polen want het kan de eigen broek economisch nooit ophouden. Met dank aan Timmermans, van Baalen en Verhofstad hebben we er weer een ontvanger van Euro’s een een kostspelig diplomatiek probleem met Rusland bij.

 8. Liveblog de Krim: VS stopt militaire samenwerking met Rusland
  03-03-2014 14:26 | gewijzigd 04-03-2014 14:50 | Redactie digitale media

  En een wellicht juiste tijdlijn over voorafgaande ontwikkelingen waaraan ik toevoeg dat Poetin tijdens het interview heeft gezegd dat de St. Petersburg militaire oefening (2000 km van de Krim) hoewel aangemeld, een spontane was ter verifiëring van plotselinge inzetbaarheid.

  http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/liveblog_de_krim_vs_stopt_militaire_samenwerking_met_rusland_1_809812

  Het vuurtje is opgestookt door EU narren en goedgelovige westelijke Oekraïners een Euro-worst voorgehouden. De VS op de achterhand en mogelijk de Nato inspirerend dat de Zwarte Zee-Vloot een “vervelende” ïjsvrije doorgang garandeert aan de voormalige Sovjet-Unie in het internationale machtsevenwicht.

  Poetin is een strateeg met soms een menselijk gezicht zoals hij vandaag weer eens liet zien in zijn persconferentie en hield de internationale “geordenden” de spiegel voor inzake Syrië, Afghanistan en Irak en misschien wat ik gemist heb over de “groene vingers”………

  In wereldmachtspolitiek speelt de mens slechts een rol zolang hij aanwezig is……..
  Na dagen van satelliet/artikelen info, rijst bij mij de gedachten op dat Poetin zonder slag of schot heeft gewonnen in wat de EU zo graag hadden willen inlijven: Oekraïne en absoluut onmogelijk, De Krim.

  Het waren de Sotsji Olympische spelen van Poetin en deed me in gedachten wegglijden, jaren terug maar nu zonder hakenkruisen.
  Ik ben als menig lezer een onderdeel van mijn “aanwezigheid”.

 9. Kiev wil burgers evacueren uit Donetsk

  De Oekraïense legerleiding wil dat burgers worden geëvacueerd uit Donetsk, Loehansk en Horlivka.

  De steden in het oosten van het land zijn in handen van separatistische rebellen die door het Oekraïense offensief lijken te worden teruggeworpen op deze bolwerken. Om de rebellen te verslaan, moet het leger de steden innemen.

  http://www.nu.nl/buitenland/3845054/kiev-wil-burgers-evacueren-donetsk.html
  Ondertussen:

  Buildup Makes Russia Battle-Ready for Ukraine

  By MICHAEL R. GORDON and ERIC SCHMITTAUG. 4, 2014

  WASHINGTON — Russia has roughly doubled the number of its battalions near the Ukrainian border, Western officials said Monday, and could respond to the Kiev government’s gains there by launching a cross-border incursion with little or no warning.

  Over the past several weeks, Russia has built up 17 battalions — totaling 19,000 to 21,000 troops, according to one Western estimate — into a battle-ready force of infantry, armor, artillery and air defense within a few miles of the border.

  http://www.nytimes.com/2014/08/05/world/europe/buildup-makes-russia-battle-ready-for-ukraine.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&version=HpSum&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0

  Het zal wat minder gemakkelijk gaan dan met de Krim, edoch als “Kiev” daar na haar inval rond mocht marcheren…. Wie zal het vervolg voorspellen?
  Nahhhh: de gebalde vuistjes van Van Baalen enige tijd terug in Kiev, zal de EU rug in geval van, zeker sterken met…. Meer en meer i.p.v. minder?!

  • Het antwoord van Poetin laat zich raden nadat de diverse steden als Donetsk, Loehansk en Horlivka ’n hernieuwde opbouw benodigen voor gevluchte “Russische” Oekrainers. Evenwel onder Poetins “toezicht”.

   • ‘Vluchtelingen Oekraïne aan lot overgelaten’
    22 juli 2014 Laatste update 22 juli, 03:43

    KIEV (ANP) – De tienduizenden Oekraïners die op de vlucht zijn geslagen voor het geweld in hun land, worden door de autoriteiten grotendeels aan hun lot overgelaten. Dat meldde mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) maandag.

    http://www.gelderlander.nl/algemeen/buitenland/vluchtelingen-oekra%C3%AFne-aan-lot-overgelaten-1.4459425

    Naar aanleiding van het voorgaande valt het te verklaren dat andere groepen vluchtelingen “liever” naar Rusland vertrokken voor hulpopvang.

    NAVO bang voor interventie Rusland

    De NAVO is bezorgd over de Russische troepenconcentratie aan de oostgrens van Oekraïne. “We weten niet wat Rusland van plan is, maar we zien 20.000 militairen aan de grens staan”, zei woordvoerder Oana Lungescu van de NAVO in Brussel.

    In een verklaring staat dat de NAVO vreest dat een Russische humanitaire missie of een vredesmissie zal dienen als excuus om in te grijpen in het buurland.

    http://nos.nl/artikel/683428-navo-bang-voor-interventie-rusland.html

    “Russische humanitaire missie of een vredesmissie” zou zomaar eens kunnen. En dan?

    Was het niet in het verleden dat de Duitse bondspresident Kohl medio ’89, vóór de val van de muur uitsluitend de hereniging van Duitsland voor ogen had en Gorbatsjov beloofde geen interesse te hebben in de thans voormalige Warschaupactlanden. Edoch en ondanks zijn moeilijke onderhandelingspositie betreffende de NATO, geeft het tijdsgewricht door EU/NAVO veroorzaakt, een heel ander beeld vandaag de dag.

    Zuur is nogal dat geactiveerde sancties tegen Rusland, zeer wel in bovenal het EU economische vlees blijkt te zullen snijden.

 10. Hans van Baalen, VVD-delegatieleider in het Europees Parlement, vertrekt donderdag 23 oktober vanuit Straatsburg naar Oekraïne, waar hij namens het Europees Parlement als verkiezingswaarnemer zal optreden.
  De verkiezingen voor het Oekraïens parlement zullen op zondag 26 oktober plaatsvinden. Van Baalen zal als waarnemer gestationeerd worden in Kharkiv.

  http://www.hansvanbaalen.eu/index.php

 11. Dit is wat de vrinden van van Baalen doen:

  When these groups, or some of the Ukrainian National Guard forces, take prisoners, torture and murder has generally followed. … When murdered prisoners are found, their pants as shown in this photo are at their ankles. It has been confirmed that the Ukrainians are sodomizing war prisoners with spray foam. This causes their lower intestine to burst and the abdominal cavity to be filled with hardening foam. The pain is extreme.” Eliason adds that they use other tortures, too: “War prisoners are still being dragged behind vehicles until there is little left to recognize [whom or even what] they were.”

  http://beforeitsnews.com/economy/2014/11/nazi-nato-but-no-war-crimes-tribunal-why-2675354.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: