Rob de Wijk neemt u met zijn glazen bol in de zeik

Rob kijkt in de glazenJe neemt op een regenachtige dag als deze het kordate besluit een bezoek aan een waarzegger af te leggen. Het mag een lieve duit kosten, want je wilt eindelijk zekerheid over je toekomst. Win je de Bankgiroloterij, moet je beleggen om je vrouw de beloofde Range Rover voor Moederdag te geven, of moet je je levensverzekering flink verhogen en bel je alvast een dame van de palliatieve hulpdienst?

Na het bezoek aan de waarzegger is er dan eindelijk duidelijkheid over wat je in de toekomst te wachten staat. De waarzegger neemt alle onzekerheid over je toekomst weg met drie scenario’s:

 1. Je wint inderdaad de Bankgiroloterij.
 2. Je wint niet de bankgiroloterij en moet je vrouw met een bloemetje tevredenstellen.
 3. Je hoeft de dame van de palliatieve hulpdienst niet te bellen, want je haalt de avond zelfs niet.

Mocht u naast deze drie bovenstaande prangende vragen ook graag willen weten welke kant het met de Russische interventie in de Krim opgaat, tuur dan even mee in de glazen bol van Rob de Wijk, die heeft doorgeleerd als waarzegger en kiest voor u drie scenario’s omdat kiezen uit slechts een hem als recidivist in foute voorspellingen net iets te lastig is:

Oekraïne slaat terug

De grote vraag nu is volgens De Wijk wat de Oekraïense regering gaat doen. Hij verwacht dat de regering niet van plan is het door Rusland ingenomen gebied zomaar op te geven. “Het meest plausibele scenario is dat de Oekraïense regering de eigen krijgsmacht inzet omdat ze niet accepteert dat de Krim onafhankelijk wordt.” Dit scenario zou leiden tot een oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

 Russen doen niets

Als de Oekraïense regering niets doet, dan acht De Wijk het ‘zeer denkbaar’ dat de Russen het laten bij het innemen van de Krim. “Ze zullen niet zo snel gedeeltes van Oekraïne gaan innemen. Het is een zeer groot land. Op de Krim hebben de Oekraïners geen manschappen, in de rest van het land wel.” De situatie zal dan blijven zoals die nu is: Oekraïne is de Krim kwijt aan Rusland.

Russen vallen meer gebieden aan

Dit is een scenario dat De Wijk niet direct ziet gebeuren. Hij verwacht niet dat de Russen andere gebieden van Oekraïne gaan innemen als ze niet worden aangevallen. “De Russen hebben geen enkel belang bij het voeren van oorlog.

Bron: RTL-Nieuws.

 

Advertenties

3 reacties to “Rob de Wijk neemt u met zijn glazen bol in de zeik”

 1. wat mij zo opvalt is dat de berichtgeving in nederland zo beperkt is
  Heb in de nederlandse media niets gezien over overlopen oekrainse admiraal naar de russen op de krim
  Waarom niet
  Heeft die zelfbenoemde kiev regering dan toch niet zoveel legitimiteit als de west doet voorkomen
  Met de verkiezingen zal blijken hoe de kaarten werkelijk liggen
  Een zaak is wel duidelijk, dat de west georienteerden zich vergist hebben in de support van het westen want veel woorden, maar ja daarr kan je niet van eten
  Dus rusland krijgt veel meer stemmen en is de zaak rond
  O de vooruitzichten voor een zelfstandige oekraine waren slecht, zijn slecht en blijven slecht- met of zonder Europa
  Hun enige kans is rusland, dan kunnen ze misschien nog warm zitten op het russische gas

 2. Henk
  De hele heisa rond Oekraïne zou er wel eens de oorzaak van kunnen zijn dat de toch al hoogoplopende weerstand tegen de moloch EU verder zal toenemen, nu men met eigen ogen heeft kunnen zien dat de toekomst van dat Europa er een is van agitatie en instabiliteit.
  Het toegenomen Russische zelfbewustzijn zou daarnaast ook wel eens een prikkel kunnen zijn voor de degenen die Nederland liever niet willen zien opgaan in een megalomaan groot Europa dat agiteert en een grenzeloos soort imperialisme aan de dag legt. Hans van Baalen en Guy Verhofstadt hebben dus prima werk verricht om de euroscepsis te stimuleren.

  Een bloemetje voor de beide onnozele halsen?

 3. Wat raar dat de voorspelingen van Rob de Wijk nooit uitkomen maar ze hem desondanks blijven vragen om voorspellingen te doen:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/6844/Rob-de-Wijk/article/detail/4023503/2015/05/15/Herverkiezing-van-Cameron-is-nieuwe-fase-in-de-afbraak-van-het-Britse-Rijk.dhtml

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: