Ruzie met de Russen, en de ene opstand is de andere niet

Ruziezoekers in KievJe stookt een volk tegen zijn democratisch gekozen leiders op, belooft dat volk een gouden toekomst en 11 miljard euro, en dan blijk je opeens in een aanstormende Koude Oorlog te zitten. In het vooruitzicht dat nog veel volken met Europese agitatiepolitiek tegen hun leiders op te stoken zijn alvorens de macht van Brussel tot aan de flanken van de Oeral en over de Bosporus reikt, hebben we nog veel volken te gaan.

De EU heeft inzake Oekraïne aangetoond waarom eurosceptici het groot Europa niet even blijmoedig omwarmen als eurofanatici van het type Guy Verhofstadt. De groeiende onmin met de Russen kan ook niet even met wat sancties beslecht worden, zonder dat die sancties met een boemerangeffect op ons terugkeren.

Wat echter inzake Oekraïne zo tegenstrijdig is, is dat toen een groot deel van het volk en het leger van Egypte genoeg kregen van moslimbroeder Mohamed Morsi en daarom de man uit zijn presidentiële paleis smeten, Europa ziedend was. Nogal vreemd, want ook Viktor Janoekovitsj was democratisch aan de macht gekomen, maar in tegenstelling tot het afzetten van Morsi, kon de ene opstand niet en de ander wel moreel door de beugel.

Morsi kreeg 5 miljard aan EU-geld toe gestrooid, de Egyptische opstand tegen de moslimbroeder werd daarentegen zwaar gesanctioneerd. Gevolg, de nieuwe Egyptische leider Abdel Fattah al-Sisi reisde naar Moskou af om voortaan daar zijn winkelwagentje met wapens te vullen.

Dat de Russen hogelijk verbaasd zijn dat de ene opstand uitgelokt, aangemoedigd en zelfs gefinancierd en de ander daartegen juist gesanctioneerd wordt, zal ieder mens die tot een beetje rationeel inzicht in staat niet hogelijk verbazen. Die ziet indien die niet verblind is door eurofanatisme dat de EU op het verkeerde pad geraakt is waar Brussel verwoede pogingen doet uit te groeien tot een internationaal agitator die het met iedereen aan de stok dreigt te krijgen.

Hebben we het nog niet eens over een hernieuwde wapenwedloop. Want dat krijg je als je mot met de Russen hebt over een schiereiland en het onrechtmatig afzetten van een democratisch gekozen president die toevallig goede vriendjes met de Russen is.

Het veroorzaken en deelnemen aan een Koude Oorlog stelt namelijk hoge eisen aan je eigen inzet. Met het gelul in de ruimte van Frans Timmermans kom je er dan niet. De Russen kondigden in 2012 aan het defensiebudget met 36 miljard dollar tot 97 miljard dollar in 2015 te  verhogen. De Chinezen verhogen het defensiebudget voor 2014 met maar liefst 12,2 procent.

De grote mond van Frans Timmermans en de knuistjes van Hans van Baalen en Guy Verhofstadt mogen dan in Kiev lekker overgekomen zijn, het echte grote werk moet nog beginnen.

De burgers van de EU doen er goed aan alvast wat geld opzij te zetten, want het feestje van Frans Timmermans, Hans van Baalen en Guy Verhofstadt in Kiev gaat een flinke duit kosten.

Laat het daarom een troost zijn dat in mei dit jaar de mogelijkheid geboden wordt de eurofanatici een lesje te leren. Democratisch, wel te verstaan.

Advertenties

13 reacties to “Ruzie met de Russen, en de ene opstand is de andere niet”

 1. Nog een belangrijk feit i
  China heeft rusland gelijkgegeven in de Oekraine zaak en gaat achter rusland staan
  Wat wil het westen nu met een boycot( werkt uberhaubt nooit)
  Mocht het westen /de usa een boycot naar rusland doen dan kan rusland ALLES kopen wat het wil in China, immers de russen hebben iets wat Europa/de usa niet hebben en dat zijn CENTJES
  Verder kan rusland al zijn olie en al zijn gas zo aan de chinezen kwijt dus dat is ook geen probleem, – chinezen hebben ook centjes
  Het probleem komt er voor Europa , wat ga je doen met de onverkoopbare aardappels, fruit en andere troep , >bloemen kunnen de russen ook rechtstreeks uit afrika importeren daar hebben ze Europa niet voorr nodig
  Moet je eens kijken wie er aan het langste eind trekt

  En wat gaat Europa doen als de verkiezingen nu toch eens blijken in het voordeel van de Russen uit te vallen( de russen stemmen als een man en de rest is verdeeld)

  Men schijnt iedere keer weer te vergeten dat Rusland een SCHAAK land is
  Dat is vooruit denken voor lange termijn
  Europa/usa zijn Pokeraars dan wel korte termijn opertunisten

  tweekeer raden wie gaat winnen- wel Europa in ieder geval niet want de toegezegde misschien 11 miljard met vele voorwaarden zal in Europa heel veel anti europastemmmerrs opleveren en in de oekraine alleen maar duurrder gas uit rusland

  • Ja, Henk Verhoef: ook China stelt zich achter Rusland vanuit een eigen communistische visie. Eigenlijk zouden “we” moeten oppassen, onbedoeld het linkse stem-establishment van voormalig Marcus Bakker (welbespraakt) in de kaart te spelen zolang het hen niet duidelijk is gebleken dat EU eenduidig politieke doeleinden nastreeft. Op de keeper ontloopt het elkaar niet zo: iedereen even arm behalve de top.

 2. Sorry, ik was wat vergeten. Overigens vraag ik me af wat het nut kan zijn van vervroegd referendum (16 maart).
  De Krim is een autonome republiek binnen Oekraïne, met onder meer een eigen regering en een eigen grondwet.

  Krim scheidt zich af
  De Russische machtshebbers op de Krim scheiden het schiereiland af van de Oekraïne. Dit staat in een decreet dat de regering van het autonome gebied heeft aangenomen. Dat decreet is onmiddellijk in werking getreden.

  Dit betekent dat Russen de enige ,,legitieme” militairen op…..
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22358369/__Krim_scheidt_zich_af__.html

 3. Ach, het is de “Televaag” zult u mogelijk denken. Ook de VK meldt wat later en ietwat verdiepend dezelfde melding. Check en dubbel check op internationale presssite’s hebben niets opgeleverd terzake.
  De wereld hangt op dit tijdstip aan de lippen van meester Draghi’s economische verklaring/vooruitzichten.

 4. Nou Aegolius, het schijnt dat onze ministers bereid zijn per decreet Nederland aan Brussel over te dragen:

  “Minister Dijsselbloem van Financiën vindt dat er geen taboe gelegd moet worden op het overdragen van bevoegdheden aan Brussel.”

 5. Het is duidelijk dat de USA al jaren bezig is met het financieren van de oppositie in de Ukraine.
  Nou denkt Europa daar een slaatje uit te slaan maar beide machten hebben zich ten zeerste vergist en Poetin kwam met een heel andere reactie als voorzien was, Namelijk de Krim onder Russische vleugels te houden.
  In eerste instantie was er dan wel wat spierballen taal van de westerse mogendheden maar men had ook niet voorzien dat Poetin de handdoek direct op zou pakken en tegengas zou geven.
  Hieruit blijkt ook wel wat een amateurs er zitten in Brussel en Washington.

  Even een link erbij die een idee geeft wat er gespeeld heeft voorafgaande aan deze zogenaamde revolutie

  http://martinvrijland.com/2014/01/22/betogers-oekraine-krijgen-geld-en-busreis-kiev-aangeboden-doden/

  En de link naar de Gene Sharp methode.

  http://martinvrijland.com/2013/12/05/europa-pakt-oekraine-af-van-rusland-via-de-gene-sharp-methode/

 6. Het Amerikaanse leger stuurt volgende week 12 F-16’s en 300 militairen naar Polen voor een trainingsmissie.
  De training is uitgebreid in verband met de ontwikkelingen in Oekraïne.

 7. De OVSE komt de Krim niet in. De Russen bewaren slechte herinneringen aan deze organisatie, toen Kosovo van bondgenoot Servië gestolen werd. Je zou de afscheiding van de Krim bijna als wraak voor het afpikken van Kosovo kunnen zien.

 8. Het was natuurlijk op voorhand wel duidelijk dat Rusland het niet zou toestaan dat de Krim onderdeel zou worden van een Oekraïne met een instabiel leiderschap.
  De Krim is de thuishaven van het leeuwendeel van de Russische vloot in de enige ijsvrije haven van Rusland, als dat om wat voor reden wegvalt is hun complete vloot waardeloos.
  In hoeverre de opstandigen in Kiev de bevolking representeren is ook maar zeer de vraag, het zou zomaar kunnen zijn dat wat als burgerprotest begon ingepikt is door radicale groepen.
  Janoekovitz heeft een hoop uit te leggen in Rusland, hij had natuurlijk gewoon dat plein schoon moeten vegen en de radicale elementen oppakken.
  Iedereen loopt te hoop over een filmpje dat toont dat mensen beschoten werden maar niemand die zich afvraagt wat die mensen met die helmen en schilden op weg waren te gaan doen, ze gingen in elk geval niet op theevisite.

 9. Europese zwarte lijst Rusland in de maak

  De personen en ook eventuele organisaties op die EU-lijst zullen de EU niet meer in mogen en hun tegoeden in de unie worden bevroren.
  Naar alle waarschijnlijkheid zullen de EU-ministers van Buitenlandse Zaken maandag in Brussel deze lijst goedkeuren.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22387657/__EU__zwarte_lijst_Rusland_maken__.html

 10. Henk verhoef, jouw vergelijking met schaak en poker is meesterlijk en zo to the point. Goed stuk weer Filantroop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: