De hoge morele standaard van de EU verzandt in een klucht

Le DindonTerwijl Frans Timmermans zijn Flaubert even terzijde gelegd heeft om opnieuw in Kiev aan te wippen voor wat borrelpraat, blijkt het indelen van goed en kwaad door de EU als Vitens-water door de vingers te sijpelen. Europa zet de ene natie tegen de muur, de ander krijgt van de Europese burger geroofd geld toegestopt. Maar enige lijn of ratio is er niet in te vinden. Het illegale regime van Egypte, dat de moslimbroeders een trap onder het zitvlak gaf, werd tegen de muur gezet. Het illegale regime van Oekraïne dat de Ruslandgezinden een trap onder het zitvlak gaf, wordt aan de borst gekoesterd.

Maar er is meer aan de knikker. Ook Israël wordt tegen de muur gezet, en zie, Israël haalt de economische banden met de Chinezen aan. En zelfs in die mate, dat de Amerikanen, die onder Obama Israël inmiddels ook tegen de muur gezet hebben, wanhopig de Israëlische levering van high-tech aan China trachten te verhinderen.

Terwijl het Egyptische illegale regime in de eigen Sinaï doet wat Europese militairen in andermans Mali doen, namelijk de moslimterroristen bestrijden, sluit Israël een megacontract voor de aardgaslevering met Jordanië. Tegelijkertijd haalt de EU de banden met het illegale regime van Teheran aan. Fijn voor het onderdrukte volk van Iran.

Ziedaar, stof voor een kluchtig genre dat, zou het een dronken dirigent van een symfonieorkest betreffen, tot een kakofonie à la Karlheinz Stockhausen zou leiden.

Terwijl onze manisch depressieve politici roepen dat we alles aan Brussel moeten overlaten, reizen ze zelf als kleine Hollanders heen- en weer naar landen waar ze helemaal niks te zoeken hebben.

Ondertussen blijkt het verdelen in goed en kwaad door de EU eerder tegen dan voor ons te werken. Goed gaat ons heel veel steungeld kosten, met kwaad krijgen we het aan de stok, wat ons ook heel veel geld gaat kosten.

Een nieuwe Koude Oorlog met de Russen kan namelijk alleen maar goed aflopen als we ons militaire complex flink uitbreiden in plaats van op z’n oud-Hollands geweertjes te gaan breken. Je moet namelijk met wapengekletter indruk kunnen maken op je vijanden. Maar inmiddels Poetin kennende, is hij niet makkelijk onder de indruk te brengen, maar hoogstens kwaad te krijgen door het verder opstoken van de nieuwe machthebbers in Kiev.

Terwijl onze eigen hot lips carnaval viert, gewichtig lopen doen tegen de Russen zou je daarom beter kunnen afdoen als een klucht van het genre Theater van de lach. Ware het niet dat het tamelijk dramatisch is te zien dat de EU nog slechts tot het schrijven van kluchten in staat blijkt te zijn. En dat kan alleen maar verergeren met nog meer spooklanden in de EU, die allemaal ook hun eigen belangen gerealiseerd willen zien.

Terwijl de EU met de rug staat naar de grootschalige christenvervolging door de islam, reist Frans Timmermans net zoals de Europese jihadisten koortsachtig heen en weer.

De Franse schrijver Georges Feydeau was een meester in de klucht. Zou Frans Timmermans misschien diens Le Dindon ooit bij een knappend haardvuur en nippend aan een pomerol op de knie gehad hebben en zich vereenzelvigd hebben met de rokkenjagende lulhannes Pontagnac?

Nou, dat wordt dan lachen en huilen tegelijk.

Advertenties

4 reacties to “De hoge morele standaard van de EU verzandt in een klucht”

  1. Toch zijn de legers van het nieuwe Europa (krediet, schuld en boete) onder leiding van Barroso, al weer diep in het Oosten doorgedrongen. Voor een overzicht welke landen reeds ingenomen zijn en welke op de nominatie staan, zie: http://europa.eu/about-eu/countries/index_nl.htm Na de “Anschluss” van Oost-Duitsland in 1989 is het snel gegaan. Het is echter zeer wel denkbaar dat na Bonaparte en Hitler nu ook Barroso zijn Waterloo in Rusland zal vinden. Drie keer is tenslotte scheepsrecht.

  2. Wat een knalgoed stuk weer Filantropius.

  3. Ik heb genoten van uw wanhoop welke u zo voortreffelijk onder woorden hebt gebracht!

  4. Bondskanselier Angela Merkel heeft eigenhandig voorkomen dat de lijsttrekker van de Europese sociaal-democraten, de Duitser Martin Schulz, twee dagen na de Europese verkiezingen een ontmoeting tussen de Europese fractievoorzitters voorzit.

    Tijdens de ontmoeting op 27 mei komt onder meer de opvolging van de huidige voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, ter sprake.

    http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/2014/5/Merkel-weert-Martin-Schulz-persoonlijk-van-Europese-Top-1520976W/

    Reageren op dit artikel is niet (meer) mogelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: