De gepeperde factuur voor de slavernij

ArabslaversMijn eega en ik zijn helemaal niet tot compensatie verplicht, want onze beider voorouders leefden toen de slaven van de zwarte slavenrovers in Afrika gekocht werden in MOElanden. Blijft de vraag nog te beantwoorden of de huidige Nederlanders wier voorouders zich in slavenhoudend Nederland bevonden, wél moreel en dus ook geldelijk aan te spreken zijn over het slavernijverleden van hun voorouders. Hier wringt het schoeisel zeer hinderlijk, want degenen die de geldelijke compensatie eisen zijn zelf nimmer tot slavernij gedwongen. Degenen die zij er op aanspreken hebben zelf ook nimmer slaven geronseld, gehouden en geëxploiteerd.

Met de vraag in gedachten of de huidige Nederlanders moreel aansprakelijk gesteld kunnen worden voor hetgeen hun voorouders met de mensheid uitgespookt hebben, kunnen Nederlanders zelf ook heel wat compensatie eisen. Zo schuiven we even een gepeperde nota  op het bureau van de Italiaanse president Giorgio Napolitano wegens de Romeinse overheersing van onze gewesten.

Op wie we de Karolingische overheersing zouden moeten verhalen, weet ik nu even niet, maar met de Vikingheks Cecilia Malmström hebben we zeker ook nog wat te verhapstukken wegens de brandschattende Noormannen, die Nederland met regelmaat kwamen plunderen, maar dat vanuit Brussel nog steeds doen.

De jager op groot wild en volgevreten inteeltinstituut Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias, heeft ook nog een forse factuur wegens de Spaanse overheersing en de inquisitie tegoed, als het niet zo was dat de Spanjaarden ternauwernood hun eigen broek opgehesen weten te houden.

Daar we van de van de Fransen die de Bataafse Republiek kwamen stichten misschien meer positiefs dan negatiefs overgehouden hebben, laten we de nota aan François Hollande maar vervallen. Maar aan de mouwen van het DDR-colbertje van Angela Merkel kunnen we nog wel een paar keer rukken wegens de genocide op talloze soorten Nederlanders, het gedurende de bezettingsjaren plunderen van Nederlandse eigendommen en het wegvoeren van honderdduizenden mannen ten behoeve van de slavernij in de Arbeitseinsatz.

Kortom, bezint eer ge begint, want het wordt een heiloze weg van historische opgravingen. Bovendien lijkt het wel zo’n beetje tijd geworden dat de nazaten van de slaven het goede voorbeeld volgen van de Afrikaanse landen waar niet alleen het aantal miljardairs enorm stijgt, maar waar ook een economische groei te constateren valt waar Nederland maar schril bij afsteekt.

Misschien dat de nazaten van de slaven bij die landen kunnen aankloppen, want daar wonen de nazaten van degenen die hun voorzaten aan de voorzaten van de huidige Nederlandse nazaten verkocht hebben. Begrijpelijk dat die zich bekocht voelen met het doorschuiven van facturen.

Gaan we nu maar weer over tot de orde van de dag, want het is mooi weer buiten en de vogeltjes fluiten.

Advertenties

4 reacties to “De gepeperde factuur voor de slavernij”

 1. Het is vandaag fantastisch in het bos, geen negerin op zoek naar geld gezien, wel naar een specht mogen luisteren en nog veel meer moois.

 2. IK lees hierboven : “Op wie we de Karolingische overheersing zouden moeten verhalen, weet ik nu even niet ”
  De franken dus , maar dat waren wij toch zelf ?

 3. Vraag mij af of dan de afrikaanse slavenjagers /handelaren ook moeten mee betalen
  Immers de slaven werden slaaf gemaakt in afrika doorr afrikaanse stamhoofden VOORDAT ze door de slavenhandelaar gekocht werden en later weer verkocht
  Moeten diegene die de slaven in bv de carib/amerika/brasil/ peru kochen dan ook mee betalen
  Moeten de landen waar vandaag de dag nog veel slaven zijn en waren zoals bv saudi arabia ook mee betalen
  Hoe bewijs ik dat mijn vooroudes er niet aan mee gedaan hebben
  Hoe/waar kan ik een claim indienen voor de nazorg over de laatste 50 jaar verleend aan nazaten van misschien slaven
  Hoe weet ik dat diegene die claimt ook werkelijk slaaf was en niet bv als kansarme gelukseiser hier na ttoe gekomen is

  Denk wel dat er advocaten( aasgieren) zijn zoals onze elisabethje die weer de heilige en rechtvaardige gaan spelen en dan Eisen dat we betalen
  en wie gaat deze lieden dan weer betalen
  veel vragen , maar zoals een surinamer welke grote naam heeft in Nederland als advocaat al aangaf, geen schijn van kans

  Hoe zal dat feitelijk gaan
  Kan mij voorrstellen dat een d66 ( mrokkaanse ) rechteres in Nederland zegt –
  goed idee en betaal maar x miljard
  Terwijl een franse rechter zegt- wilt u even oprotten, anders ga je de bak in voor valse beschuldigingejn/aantasten van onze nationale trots

  Veel mogelijkheden dus brood op de plankvoor de advocaten

 4. Ik vraag me niets meer af over wat “verplaatsten”, als aangeboden op stranden van Afrika door andersdenkende stammen aan NL’ ers na het hoogtepunt van de slavernij-hype werd aangeboden.

  Het is triest op o.a. onze overzeese “provincies” te moeten overleven met een staatskasverschuldiging van een kleine miljard op een minimale bevolkingsaantal dat als het hen lukt, gekozen bestuurders en uiteindelijk alle eilandbewoners dezelfde politieke revenuen verkrijgen als onze politici. Evenwel verkregen na aftreden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: