Frans Timmermans “hand in hand kameraden” met de Oekraïense nationaalsocialisten

De wolfsangel van SvobodaHet kan raar lopen. Zo worden met vriendelijke dank aan Frans Timmermans, eurosceptici populisten genoemd, Wilders door een partijbestuurslid van de PvdA met Hitler vergeleken, en raken we ook nog eens verzeild in een nieuwe Koude Oorlog. Wat in dit plaatje onverteerbaar is, is dat we met de ons opgedrongen warme banden met het illegale regime van Oekraïne, opeens ook bondgenoot geworden zijn van de nationaalsocialisten van Svoboda, de partij die met zes in het negentien ministers tellende regime van dat land macht wist te verwerven. Voor het eerst na 1945 kwamen hiermee op een gewelddadige wijze nationaalsocialisten ondanks het Nie Wieder van de EU weer aan de macht in een Europees land.

En over Svoboda bestaat niet het minste misverstand over aan welke bronnen die partij haar ideologische idealen gelaafd heeft. De bronnen van het bruine beekwater uit de Beierse Alpen van de NSDAP van de Adolf Hitler waarmee PvdA’ers en ander links in Nederland Wilders graag vergelijken. Svoboda staat voor een raszuiver Oekraïne. Niet vreemd voor een partij die twaalf jaar lang de beruchte wolfsangel als partijlogo gebruikte om aan die bruine wortels te herinneren.

De partij staat alleen open voor etnische Oekraïners, een vorm van racisme die zwaar indruist tegen de idealen van de EU, maar niet kon verhinderen dat vanuit Brussel sancties opgestapeld worden om juist de zichzelf terecht beschermende Russen te straffen.

De reden waarom de EU met nationaalsocialisten samenspant tegen de Russen, moet zeer waarschijnlijk gezocht worden in de oeverloze en megalomane aspiraties van het groot Europa tot aan de Oeral en over de Bosporus.

Een ideaal waarbij kennelijk grote offers gewettigd zijn, zoals een pact met de nazaten van de Kroatische en loepzuivere fascisten van de Ustašabeweging van het meest recente EU-lid.

En niet te vergeten, met de UÇK van toekomstig EU-lid Kosovo, een terreurorganisatie die vooral faam wist te behalen met het liquideren van Serven en het tot ruïne vervormen van vroegchristelijke kloosters en kerken in het gebied dat met bruut geweld en met steun van de EU aan Servië ontstolen werd.

Daarom is Frans Timmermans selectief kieskeurig voor wat zijn ethische geborneerdheid betreft. De eigen populisten mogen met Hitler vergeleken worden of buiten de realiteit geplaatst, zelf gaat hij doodleuk naar Kiev om tussen de nationaalsocialisten mee te complotteren tegen het wettige gezag van Oekraïne. Tot nu toe heeft niemand hem dan ook horen klagen over het bizarre feit dat de Hitler-vereerders van Svoboda hoog en droog in het door hem zo bewonderde “bevrijdingsregime” van Oekraïne zitten.

Geen wonder dat de etnische Russen op de Krim het na de illegale en door Frans Timmermans gesteunde machtswisseling van Oekraïne snel voor gezien hielden. Met de herinnering aan de genocide op Russen door de voorzaten van Martin Schulz, snap je als Rus opperbest dat je liever eersterangs Rus in Rusland bent dan tweederangs burger in de Oekraïne of de EU.

Nu het taboe van een bondgenootschap met nationaalsocialisten geslecht is, moeten we ons afvragen wat de volgende nouveautés van de EU-fanatici zullen zijn. Met Oekraïne in de EU, want wie a zegt moet immers ook b zeggen, wordt dat dan de eerste nationaalsocialistische fractie in het Europees parlement.

Advertenties

18 Responses to “Frans Timmermans “hand in hand kameraden” met de Oekraïense nationaalsocialisten”

 1. Door Oekraïne in te lijven bij de EU kan de NAVO zonder slag of stoot tot diep in het Russische moederland doordringen en Ruslands belangrijkste marinehaven isoleren.
  Gezien vroegere ervaringen die Rusland heeft met de Europese expansiedrift is dit een onaanvaardbaar veiligheidsrisico.
  Het is dan ook volkomen terecht dat Poetin de veiligheid van zijn land op de eerste plaats stelt.

 2. Ach Filantroop, ik heb geen woorden meer.
  Al heel lang niet meer, maar dankbaar, dat jij onze wanhoop
  nog in woorden weet te vatten.

  Hoe vreselijk dit alles…

 3. Eigenlijk, gewaardeerde Filantroop, wil ik geen antwoord weten op uw slotvraag.

  Inderdaad @ Martha, weet Filantroop het pijn in onze harten nog te verwoorden!

 4. Nou vooruit Filantropius , ik ben het wel met U eens dat Timmermans,zacht gezegd, best wat kritischer mag zijn tav de geopolitiek van Schulz, Verhofstadt enzomeer .
  En als Timmermans op komt voor een partijgenoot met Marokkaanse roots die de h-vergelijking maakt, zit hij hartstikke fout.
  En als iemand als Gorbatjov laat weten dat de Krim weer russisch moet zijn (een kind kan op de kaart zien dat de Krim voor Rusland strategisch van vitaal belang is), zou bij Timmermans een bellletje moeten gaan rinkelen…
  Met het overgaan tot een boycot gaat Nederland een zware economische tijd tegemoet.

 5. Beste filantroop, ik waardeer uw kennis en de daarop volgende analyse.
  Wat vindt U van deze combinatie : onze nederlandse vrachtwagenchauffeurs door europese regels aan lager( verdwijnend inkomen) wal en tegelijkertijd het inkomen van de brusselse regelaars met terugwerkende kracht toegenomen met geld, dat mede door deze vrachtwagenchauffeurs moet worden gefinancierd?

  • Er is daar geen een Nederlandse vrachtwagenchauffeur te vinden (nou ja, misschien één dan), omdat wij veel te duur zijn. Het zijn allemaal Oostblok-mensen op Nederlandse auto’s. Nederlanders rijden bijna geen verre ritten meer om de prijs te drukken. Dit weet ik omdat ikzelf chauffeur ben.

 6. Nou Topsporter, ik had het al eens eerder verwoord met “financier uw eigen ondergang”. Het toeval wil dat ik een ex-agrariër ken die door de overheid geen agrariër meer is en nu als vrachtwagenchauffeur in zijn onderhoudsvoorziening opnieuw bedreigd wordt.

 7. het mooie is dat onze Fransje NIET uitgenodigd is in Den haag om met de grote jongens mee te mogen praten over de oekraine en rusland
  Er hoeft zeker geen geld gedoneerd te worden dus nederlandse inbreng niet belangrijk
  Of zouden ze het boek over het Fyra debacle van die belg gelezen hebber( niet lachen hoor)
  Wat mij wel weer opviel dat er onder die oekraine redders ook nog een land zit zoals bv duitsland dat heel erg geholpen heeft met het leveren van spullen zodat er in syrie mooie chemische wapens gemaakt en gebruikt konden worden
  Hoor je verder niemand meer over- waarom feitelijk niet?
  In de nederlandse gevangenis zit nog wel een man ( dacht dat zijn naam herkenraad of zoiets was) omdat hij als tussenhandelaar spullen aan Irak leverde.

  Ach het geheugen van de kiezer en de volksvertegenwoordigers is heel kort.
  Maar dat de nederlandse mensenrechten advocaten als geile gedwolven nog niet begonnen zijn met er ook nog wat aan te verdienen, bevreemdt mij ten zeerste.
  Mogen ze niet of worden ze bedreigd door die lieverds?

 8. Het kabinet biedt extra steun aan de OVSE voor de uitbreiding van haar missie in Oekraïne.

  Volgens minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) heeft Nederland vier extra waarnemers aangeboden.
  Ook trekt hij driekwart miljoen euro uit voor deze missie.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3640078/2014/04/23/Kabinet-geeft-extra-steun-aan-OVSE-missie-in-Oekraine.dhtml

 9. Bedankt voor deze blog! Ik vermoedde al dat ik er te weinig van wist, want ik kon er met het NOS nieuws en opstelling van Obama geen wijs uit worden. Aan de beelden uit die regio – oude dames op straat en jonge meiden die molotovs klaarmaakten – begreep ik wel dat er breedgedragen sentimenten speelden, daar. Maar daar hield het ook mee op.

Trackbacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: