Bijltjesdag

BijltjesdagHet standpunt dat het niet beschaafd is over een bevolkingsgroep minder te roepen, blijkt niet altijd even stevig verdedigd te zijn. Zo vond op 3 mei 2004 de GroenLinks-senator Sam Pormes op een discussieavond van de jongerenbeweging Dwars van GroenLinks, dat er minder, minder, minder LPF’ers moesten zijn. En om de daad bij het woord te voegen trad hij daarover in wat preciezere bewoordingen nader tot zijn toehoorders:

Sam Pormes kwam nogal gefrustreerd over. Hij vertelde dat hij LPF’ers negeert in de Eerste Kamer. Uiteraard kwam er tegengeluid van de JF (Jonge Fortuynisten) uit de zaal. Hij vertelde ook dat (extreem rechts, dus volgens hem ook LPF) zieke mensen zijn, die behandeld moeten worden. Hij gooide hier zelfs een schepje bovenop, door te stellen dat die mensen in kampen moeten worden gestopt! Want LPF’ers zouden volgens Pormes eisen dat iedereen met beetje pigment in de huid zijn aanwezigheid in dit land moet verklaren. Racisme tegen joden vindt hij niet zo erg. Want die moeten dan maar doen alsof ze geen jood zijn. Hij als neger kon zijn kleur niet verbergen vertelde hij. (Bron:  Maarten van Geijn, RC Utrecht).

Daags na de oproep tot vervolging en opsluiting van onder meer LPF’ers door Sam Pormes, liep het niet storm van de GroenLinks-leden van de Eerste en Tweede Kamer, gemeenteraads- en statenleden en andersoortige partijgenoten in de bestuurslagen, die hun positie en de partij de rug toekeerden. Er was toentertijd zelfs de GroenLinkser Harry Borghouts, die na eerst de hoogste man op het ministerie van Justitie geweest te zijn, Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Holland kon worden.

Er waren geen verhitte debatten en virtuele lynchpartijen op de televisie over de niets verhullende uitspraak van Sam Pormes. De dagbladen waren niet dikker dan anders. Er werd geen proclamatie van schande door het collectieve kabinet uitgesproken. Men vond het ook geen reden opgewonden Kamervragen te stellen. Het regende geen vergelijkingen met Hitler. Ook de altijd op hoge toon moreel verontwaardigde D66’ers zwegen in alle toonaarden over het verlangen andersdenkenden achter het prikkeldraad te zetten.

Twee jaar na de politieke moord door een GroenLinks-geestverwant op de leider van de LPF, kon een GroenLinks-senator vrijelijk en ontbekritiseerd oproepen een bevolkinggroep vanwege het hebben van een mening in een soort Oranienburg op te sluiten.

Nu was in tegenstelling tot Pim Fortuyn en Geert Wilders, Sam Pormes bij zijn aantreden als Eerste Kamerlid niet geheel van onbesproken gedrag. Zo was hij alvorens hij zich bij GroenLinks aansloot, lid van de CPN. Een politieke keuze die misschien ook goed te verklaren valt uit het feit dat hij zich in 1976 in Zuid-Jemen in gezelschap van de terroristische geestverwanten van de Rode Jeugd, door het marxistisch-leninistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina had laten bekwamen in het vermoorden van Joden. Een “feestje” dat niet doorging dankzij de oplettende Joden van Israël.

Dat Sam Pormes na zijn vanwege zijn terroristische verleden voortijdig beëindigde politieke loopbaan in november 2010 even uit zijn hol kwam, was om niemand minder dan Mohamed Rabbae nog even een steuntje in de rug te geven in diens vervolgingsdrift van Wilders. Misschien dat ook ex-partijgenoot Mohamed Rabbae doornatte dromen heeft over andersdenkenden achter het prikkeldraad.

Dat het minder, minder, minder Marokkanen, Geert Wilders wel aangerekend wordt, maar dat Sam Pormes vrolijk fluitend door zijn politieke bestaan kon marcheren na zijn minder, minder, minder LPF’ers, toch een bevolkingsgroep van wie niet bekend was dat die wijken onveilig maakte, of in een hoog percentage oververtegenwoordigd was in de criminaliteitsstatistieken, of faam opgebouwd had in het bedreigen van politieke opponenten, zal misschien ooit voer voor historici zijn. Maar pas nadat de publiciteitsmedia niet langer eenzijdig ideologisch geüniformeerd zijn, zodat een  gehersenspoelde samenleving geen pootjes meer hoeft te geven aan het politieke establishment.

Het mag dan niet gelukt zijn Geert Wilders voor liquidatie in aanmerking te laten komen, de uitzinnige virtuele bijltjesdag op de fractieleider van de PVV, zal in ieder geval het gevolg hebben dat gerechtvaardigde kritiek op de islam, moslims of Marokkanen in de toekomst met het allesoverheersende r-woord verboden dreigt te worden. Want welke politicus zal na Wilders nog het risico willen lopen met gerechtvaardigde kritiek op de islam, moslims of Marokkanen, doodsbedreigingen, morele chantage, demonisering, uitsluiting en vervolging over zich af te roepen?

Misschien een volgend kabinet met GroenLinks?

Advertenties

14 Responses to “Bijltjesdag”

 1. Is deze hele vossenjacht van buiten én binnen de PVV dan soms door islamieten of hun helpers op touw gezet?
  Opdat hierna bangige figuren geen aanslagen, verkrachtingen, ambulancepersoneel-bedreigers, met herdenkingskransen- voetballers en met jihad-vlaggen zwaaienden ( vandaag nog bij de anti-racisme demonstratie…!) meer durven aangeven?
  Ik overweeg het.

  Maar er zijn er meer, die van deze beschamende vertoning voordeel zouden kunnen hebben.

  In de aanloop naar 22 mei a.s. ziet Brussel de om en nabij de 30 virtuele zetels bezittende PVV… die bezig is verbanden met andere kritische partijen in Europa te smeden… vast óók niet echt met een goedgunstig oog aan.

  Voorts is het ons allen opgevallen dat er bijna niemand meer bezig is met de enorme afgang van PvdA, VVD en CDA bij de Gemeenteraadsverkiezingen afgelopen woensdag.
  De PvdA dreigt zelfs alweer pedanterig dat het voortaan tégen alle PVV-voorstellen gaat stemmen ( alsof het daar ooit vóórgestemd heeft in het verleden), de VVD stelt vast nu… na dat vreselijke MINDER-geroep…. niet meer samen met de PVV te willen ( wat het ook daarvoor allang niet meer WILDE) en de van-God-los zijnde kerken, die allang vanaf hun kansels riepen dat christenen eigenlijk niet op de PVV mochten stemmen, gaan nu vóór de Marokkanen bidden ( in het verlengde van al hun voorbeden voor die arme Palestijnen) en tégen meneer Wilders: een pósitief geluid… noemen ze dat daar.

  Ik sluit zelfs niet uit dat deze heksenjacht al máánden hiervoor is uitgewerkt en georganiseerd.
  Komt iedereen uit… namelijk.

 2. Het monopolie voor discriminatie is in Nederland al lange tijd aan links toebedeeld evenals aanslagen en inbraken plegen (Duyvendak). Wellicht dat GroenLinks ’n stoeltje mag opschuiven, richting regering als een partij sympathisant, uiteraard als einzelgänger en volstrekt onafhankelijk, meent te moeten handelen als Volkert van de Graaf.

  Goede recherche, Filantropius en prima verwoord! Blijft voor menigeen de prangende vraag zoals politiek, pers en cultuurrijkdom verschaffend cabaret zich aaneensluitend, Wilders en PVV aan het afbranden is.

  Was het niet Van der Lubbe die binnen het Hitler-systeem de onmogelijke Rijksdagbrand had veroorzaakt en werd veroordeeld, versus Wilders van wie geen politicus wil horen welke problemen de burgers via hem verwoorden, over brandende politieke problemen als sociale cohesie, vreemdelingen cultuur…. en wat dies meer zij.

  Zelfs voor er nog enig vuur is uitgebroken wordt hij en zijn partij schuldig gevonden, conform de zo verguisde Hitler propaganda pers, evenwel in het hedendaagse NL.

 3. Linkse influenza, ofwel hoe Marcel van Dam in het beruchte Lagerhuis-debat met Pim Fortuyn glashard loog over zijn Eichmann-vergelijking:

  http://vorige.nrc.nl/krant/article1796821.ece

  Hier vanaf 7.20 nog eens na te horen en zien:

  • Zucht en moet aan mijn bloeddruk denken

  • Verbazingwekkend genoeg lijkt het erop dat niemand in al die jaren, ook niet na de moord op Fortuyn, de moeite heeft genomen het interview te achterhalen. Het is een interview in Vrij Nederland, hem afgenomen door de roemruchte interviewster Bibeb. Klaas Postma is werkzaam bij de documentatieafdeling van Vrij Nederland. Voor zover hij weet heeft nooit iemand het interview van destijds door Bibeb opgevraagd.

   Welnu, aan het einde van dit interview in Vrij Nederland kondigt Marcel van Dam, precies zoals Fortuyn beweerde, aan dat hij werkt aan een roman. Ofwel is dat werk nog steeds niet voltooid ofwel is de klus opgegeven, dat is anno 2007 niet duidelijk. Dit staat er: ‘Ik schrijf een roman. Heb drie hoofdstukken af. (…) M’n roman gaat over een man met een versplinterd karakter. Hij heet Sinnewille. Uiterlijk lijkt hij op professor Pim Fortuyn. Toen ik die op tv zag, dacht ik: dat is hem. Maar alleen uiterlijk. Sinnewille is iemand die probeert in jouw vel te kruipen, dat doet hij bij iedereen.’ Dan vervolgt Bibeb zelf: ‘Na een vreemde stilte prevelt hij voor zich uit: „Hij heeft alles in zich wat ik haat. Een vreselijk mens, gevaarlijk. Zoals Harry Mulisch schreef over Eichmann: de juiste man op iedere plaats. Naarmate een land minder goed geregeerd wordt, krijgt dit soort mensen alle kansen.” ’

   Wie loog er nu tijdens Het Lagerhuis-debat? Marcel van Dam beweerde dat zijn romanfiguur alleen uiterlijk op Fortuyn lijkt – de cursivering was van Bibeb. Maar na die ‘vreemde stilte’ volgt die ‘preveling’ waarvan het niet duidelijk wordt over wie Van Dam het heeft: ‘Een vreselijk mens, gevaarlijk.’ Zegt Van Dam dit over zijn romanpersonage Sinnewille of over Fortuyn?

   Fortuyn maakt in Het Lagerhuis de opmerking dat de vergelijking met Eichmann te glad en glibberig was om Van Dam er juridisch voor te vervolgen. Die opmerking lijkt mij accuraat en feitelijk. Fortuyn loog evenmin over Van Dams aangekondigde roman en over de gelijkenis tussen hem en Eichmann.

   Even verdop in het ontspoorde debat sprak Marcel van Dam de om treurige redenen historisch geworden woorden: ‘U bent een buitengewoon minderwaardig mens, weet u dat?’

   Pas in 2005, bij zijn afscheid als televisiemaker en in een vraaggesprek met Hanneke Groenteman, erkende Van Dam dat hij dit nooit had moeten zeggen. Letterlijk zei hij: ‘Ik had dat vervelende woord (minderwaardig, JZ) nooit moeten gebruiken.’ Goed, het is een mea culpa dat hij acht jaar na dato kennelijk kan uitspreken. Beter laat dan nooit. Maar de vraag blijft waarom Marcel van Dam nooit opening van zaken heeft willen geven over die beschuldiging van Fortuyn en het uitsluitend heeft gelaten bij een algemene ontkenning. Zou ook dát psychisch zijn?

 4. Op 22 mei kunt U uw haren laten blonderen, ik doe het.

 5. Laten wij als burgers ook eens een statement maken. Laten wij als goedwillende Nederlandse burgers, van welke afkomst dan ook, eens melding maken van discriminatie en oproepen tot strafvervolging. Wij worden als PVV-stemmers al jaren gestigmatiseerd als groep, we zijn laagopgeleide tokkies, dom, hebben meer last van overgewicht, zijn xenofoob, intolerant, en noem verder maar op waarvoor we worden uitgemaakt. Er is zelfs een ex politiecommissaris die publiekelijk in het mede door ons betaalde programma van de gutmenschen Pauw en Witteman beweert dat de lijsttrekker van de PVV zou moeten worden gemold en wij, zijn kiezers, gedeporteerd zouden moeten worden, omdat wij niet in de nieuwe samenleving zouden passen. Het is dan ook een geweldige samenleving tegenwoordig, een echte democratie ook, waarin de stem van heel veel burgers achteloos ongeldig gemaakt wordt door een onuitgesproken cordon sanitair.

  Wij zouden inderdaad graag de samenleving van een jaartje of 30 terug willen hebben, toen ons land een geweldig land was om in te wonen en te werken. Voor ons had er geen andere samenleving opgetuigd hoeven worden, wij waren over het algemeen dik tevreden. Uiteraard was toen ook niet alles volmaakt, maar toch wel een stuk eerlijker en beter.

  Wij zijn altijd tolerant en verdraagzaam geweest tegenover buitenlanders, al hebben wij als volk niet gevraagd om zulke buitensporige hoeveelheden, en er is ons ook niet gevraagd of wij als bevolking dit wel wilden, het gebeurde zonder onze toestemming en het gemor begon, eerst langzaam, maar het wordt nu steeds luider, want het ontwricht onze eerst zo mooie samenleving. Alle signalen en onderzoeken ten spijt sloot bijna de volledige politiek de ogen, stopte de vingers in de oren, en zong lalala. De politici dachten dat zij met pamperen, voorzieningen scheppen, subsidies etc. etc. de nieuwkomers wel tevreden te houden. Een volslagen misrekening, want de eisen die ze stellen worden steeds hoger, maar de politiek wenste niet naar het eigen volk te luisteren, het is bijna een misdaad om je ongenoegen uit te spreken. Onze mening wordt in ons eigen land niet meer gehoord, vingers in de oren en lalala.

  Zo ging het op dezelfde manier met de verwerpelijke EU, iedereen was tevreden met de EEG, die uit niet zo veel landen bestond en goed te handelen was. Er is ons niet gevraagd of wij wel een Euro wilden, die zou beter zijn en de welvaart nog groter maken. Welnu, dat hebben we gezien, ondanks waarschuwingen van veel knappe koppen werd het er door gedrukt. Lalala.

  Voor de verdere uitbreiding van de Europese Unie en een grondwet mochten we onze mening geven, een raadgevend referendum, en tot grote verbazing van onze politiek sprak een grote meerderheid van het volk uit dat absoluut niet te willen. Werd er geluisterd? Nou nee, de vingers gingen weer in de oren , lalala zongen ze in Den Haag.

  En nu ze het in Den Haag niet meer onder controle hebben, de samenleving naar de bliksem gaat, er verboden bail-outs moeten worden gegeven om armlastige broederlanden uit de ellende te helpen, terwijl wij het als land ook moeten lenen, de overmatige aanwezigheid van criminelen van allochtone afkomst in de statistieken van de door de regering zelf opgerichte instituten, de werkverdringing door moe-landers die hier door de open grenzen vrij binnen mogen komen om zwaar te worden uitgebuit door de werkgevers, door te werken voor een loon waarvan de Nederlander zijn steeds hoger wordende lasten niet van kan betalen en het volk gaat morren, zingen ze steeds harder, met de vingers in de oren, lalala.

  Is er dan een politicus die het verwoordt,die de vinger op de zere plek legt, in taal die veel Nederlanders begrijpen, dan wordt deze politicus, die al meer als 10 jaar zijn vrijheid kwijt is, gedemoniseerd, niet het signaal van de bevolking, wat het zware verlies van de regeringspartijen toch is, wordt ter harte genomen, lalala. U weet wel, maar de aandacht van dat signaal wordt afgeleid door stukken in de krant, op het hysterische af, over een vermeende discriminerende uitspraak van die politicus, of die uitspraak nu handig was of niet, lalala. De aanklachten bij het OM zijn niet meer te tellen en de politiek correcte “volksvertegenwoordigers” buitelen over elkaar heen om hun afkeuring uit te spreken, daarmee hun eigen onvermogen om dit land te regeren zoals burgers het graag zouden zien, overschreeuwend, lalala.

  Laten wij als goedwillende belasting betalende burgers nu eens massaal aangifte gaan doen tegen onze “volksvertegenwoordigers”, die je tegenwoordig beter volksverlakkers kunt noemen, en bij het meldpunt voor discriminatie ons ongenoegen laten blijken. Het moet wel zo, want de dag na de verkiezingen is onze stem al niets meer waard. Lalala, zingen ze verder met de vingers in de oren, de ogen stevig gesloten voor het ongenoegen van het volk.

  Dus roep ik iedere burger op een mail te sturen naar de diverse meldpunten voor discriminatie in ons land om daarmee in beschaafde taal te melden dat hij/zij zich gediscrimineerd voelt. Daar hoef je niet eens de deur voor uit. Dus roep ik iedere burger, die deze gevoelens deelt, op om aangifte te doen bij het OM wegens kiezersbedrog tegen onze “volksvertegenwoordigers”, die toch immers zonder last of ruggespraak onze belangen zouden moeten behartigen.

  En als aantekening voor alle goedwillend allochtonen, dit doen wij ook voor jullie,want jullie zijn degenen die het meest te lijden hebben onder jullie foute landgenoten.

  Wij zijn moe van die gesloten ogen en vingers in de oren van lalala zingende politici……….toch!?

  Door:
  Willemientje

 6. Ik denk dat de politici eenduidig voor een samenleving hebben gekozen, die en dat weten zij door moslims wordt gedomineerd. Zij kijken vooruit , zij kennen de cijfers, de demogrfische ontwikkeling.Zij proberen bij het gepeupel van de toekomst in het gevlij te komen. Dat is makkelijk, zo hoeven ze alleen maar wat te manipuleren en niet te vergeten te vegeteren op kosten van de belastingbetaler natuurlijk. Dat is voor hen de oplossing, hypocrisie, die in de moslimwereld zo welig tiert is vrijwel congruent met die van de politicus.Wil je dit aanpakken dan moet je deze samenleving bevrijden van de primitieve krachten, die nieuwe stammen op het europese grondgebied introduceren.
  Wij (versplinterd en ontwapend) staan tegenover een groep, die deze samenleving terugwerpt in de tijd, en opnieuw naar de rand van het bestaan verschuift.

 7. gejat commentaar, maar zo veelzeggend,

  vreselijke beelden bij de Dokwerker, het monument om te herdenken dat er werd gestaakt tegen het wegvoeren van de onschuldige joden, nu staan de jodenhaters er weer te zwaaien met een jihad vlag. De vreselijkste teksten zie je op de borden staan. Allemaal onder auspiciën van de PvdA, Van der Laan de burgemeester van alle Amsterdammers. Maar nu duidelijk niet meer de mijne!! Joop van Riessen (ex commissaris van de politie) krijgt achteraf mischien nog gelijk met z’n uitspraken over het mollen van Wilders en deporteren van z’n kiezers. Schokkend, ik heb er geen andere woorden voor.
  Op postonline zijn foto’s te zien.

 8. De hele Eerste Kamer-fractie van de PVV staat achter partijleider Wilders.
  Dat heeft fractievoorzitter De Graaff gezegd.

  De Graaff zei ook dat hij heeft gehoord dat PVV-Statenleden zijn opgestapt, nadat ze onder druk zijn gezet.
  Ze zouden in hun gewone baan met ontslag zijn bedreigd als ze bij de PVV zouden blijven. Volgens De Graaff was dat de hoofdreden dat ze zijn vertrokken.

  http://nos.nl/artikel/627849-pvv-eerste-kamer-achter-wilders.html

Trackbacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: