Het journaille verslagen

VARAKlokslag 18.00 uur zaten ze geclusterd en vol hoop klaar om de Nederlaag van de schicht uit Venlo op te tekenen. Na het ten tonele verschijnen en de eerste zinnen van Wilders steeg de hoop hoog en sloeg zwaar toe in de hersenen van het ruimschoots vertegenwoordigde journaille. Frits Wester was misschien de enige journalist die er eerlijk voor uitkwam. Namelijk, dat het opeens leek alsof Wilders zijn eigen necrologie aan het declameren was. Wester en zijn collegae moeten elkaar nog vreugdevol aangekeken en aangestoten hebben toen het even leek dat niet het electoraat maar zij opnieuw bepaalden wie wel en wie niet aan het democratisch proces mogen meedoen.

Bij Hans Janmaat, Pim Fortuyn en Rita Verdonk was dat immers toch ook een groot succes geworden. Hans Janmaat was al gereed om doodgemaakt te worden, maar op het nippertje en dankzij aaneengeknoopte lakens had hij de dans weten te ontspringen.

Pim Fortuyn was al doodgeschreven voordat hij doodgemaakt werd. Rita Verdonk werd tot op haar neusharen ingezoomd om haar tot beest te maken, zodat de virtuele jager er nog slechts zijn telescoopgeweer op hoefde te richten om een politica met het recordaantal voorkeurenstemmen in haar politieke graf te krijgen.

Maar het feestje met Wilders ging niet door. Geen zuippartij in de Haagse kroeg van Max van Weezel en in koorzang ritmisch meer, meer, meer. Het paradijs verdaagd nu de grootste criticaster van dat journaille zijn virtuele kruisboog niet neerlegt.

Je zou kunnen stellen dat het journaille gisteravond rond zessen van Wilders een flinke optater toegediend kreeg. En ik houd het niet voor onmogelijk dat hij met opzet zijn repliek gisteren eerst op een grafrede liet lijken, zoals een kat met een muis dolt alvorens definitief toe te happen.

Toch was het gisteren ook een leermoment. Niet Wilders werd gisteren ten grave gedragen, maar het tot dan succesvolle wapen van de nazificatie van de door het journaille controversieel verklaarde politici.  Ze kunnen nog zo hard Hitler, Himmler, Goebbels, Mengele of Eichmann roepen, het vergif heeft zijn houdbaarheidsdatum gisteren overschreden en is uitgewerkt.

Het Nederland van na de oorlog was, als je het machtbeluste journaille geloven mocht, tot een fascistische staat verworden. Het werd de voedingsbodem voor de cultuur van Onno Ruding is Eichmann, Wouter Buikhuisen is Joop Glimmerveen, Frits Bolkestein is Le Pen, Pim Fortuyn is Eichmann, Rita Verdonk is Hitler en Mengele, Bob Smalhout is Hitler, Ayaan Hirsi Ali is Goebbels, Theo van Gogh is Goebbels, Geert Wilders is Hitler, Goebbels en Mengele.

Het effect van het gemakkelijke journalistieke componeren van een Wagneriaanse Walkure is voorgoed voorbij. De dames en heren van de omroepen en dagbladen zullen met ander vergif moeten komen om de parlementaire democratie om zeep te helpen.

Nou, ik ben reuze benieuwd.

beernink

11 reacties to “Het journaille verslagen”

 1. Meten met twee maten
  dat zijn ze in ons land nu aan het doen
  de uitspraak van een man
  wordt uitgelegd als aanzet tot haten
  tegen die man wil de gutmensch
  nu aangifte gaan doen.

  Meten met twee maten
  is altijd helemaal verkeerd
  door het tot moord oproepen van
  al die anderen goed te praten
  laat deze regering zien
  dat ze niets uit het verleden heeft geleerd.

  Meten met twee maten
  het standbeeld van de Dokwerker onteerd
  met Jihad vlag, en leuzen, waarmee
  geroepen wordt dat ze alle Joden haten
  en een burgemeester van de PVDA
  die dat staat goed te praten.

  Meten met twee maten
  iets anders is het niet
  ik heb de gutmensch wel eens slechter
  over Marokkaantjes horen praten
  dat hebben ze zelf niet eens in de gaten
  en dat doet me veel verdriet.

  Meten met twee maten
  in ons ooit zo vrije land
  door steeds van de problemen weg te kijken
  en steevast bewust de dialoog te ontwijken
  zorgt onze regering zelf
  voor tweedeling in dit land.

  Meten met twee maten
  de jankende minderheid wordt wel gehoord
  de klachten van de Nederlander
  met een paspoort worden
  met de racismekaart gesmoord
  en dat is werkelijk ongehoord.

  Meten met twee maten
  meneer de minister president
  hoe denkt u dat goed te kunnen praten?
  wees een leider, wees een vent
  u ben immers van ELKE Nederlander
  de minister-president.

  Meten met twee maten
  dat kunt u werkelijk niet maken
  u bent nu zwaar uw plicht aan het verzaken
  en dan wordt er zelfs beweerd
  dat u geschiedenis heeft gestudeerd
  het blijkt nu, dat u daar niet veel van heeft geleerd.

  Meten met twee maten
  een uitspraak wordt hysterisch opgeklopt
  dat hebben we hier in dit land
  te danken aan de televisie en de krant
  en aan journalisten, die verzaken
  de echte waarheid bekend te maken.

  Door:
  Willemientje

 2. De gelijkgeschakelde media hebben de slag verloren. De samenzwering is mislukt. Maar het is niet zeker of zij ook de óórlog zullen verliezen. Dat hangt voor het grootste deel af van het publiek der lezers en kijkers. Zijn die wakker geworden?

 3. Wat een geweldig artikel! Ik was eerst ook even bang dat Geert de handdoek in de ring zou werpen, maar ik had beter moeten weten.:-)
  Nou de peilingen van dit weekend nog even afwachten,maar ik heb goede hoop.

 4. Dus dan heeft ook de Godwin als stijlfiguur zijn langste tijd gehad! Tot iemand de über-Godwin bedenkt zitten reaguurders met een groot probleem. Newspeak is maar zeer beperkt toepasbaar, en velen zien ook het cynisme niet. Kortom problemen.

 5. vanhetgoor

  De nazi-vergelijking, zoals ik het liever noem, zal zijn hoogste tijd zeker niet gehad hebben. Het effect ervan wel. Het is inmiddels zo ontzettend vaak toegepast dat de mens er immuun voor is geworden.

  Een van de eerste keren dat het werd toegepast herinner ik me nog goed. Toen de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Hendrik Karel Jan Beernink (CHU) een volkstelling wilde houden, verschenen opeens affiches waarop de minister als Hitler afgebeeld stond. Het plaatje heb ik ter nadere informatie onder bovenstaande column gezet “opdat wij niet vergeten”.

  Over de overdreven ophef over de volkstelling schreef de Volkskrant dit:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/archief/article/detail/485088/1997/06/06/Aantal-weigeraars-in-1971-stond-in-geen-enkele-verhouding-tot-opwinding-over-privacyschending-Storm-over-volkstelling-verdween-even-snel-als-hij-opstak.dhtml

 6. Leestip:
  http://eerstehemel.blogspot.nl/2014/03/rutenfrans-en-het-nederlandse-clangevoel.html
  “Dat velen in de “Nederlandse clan” de mond vol hebben van „de open samenleving“ en het bestaan van een Nederlandse identiteit ontkennen, duidt erop dat de Nederlandse clan al zover is gekomen dat zij het afbakenen en verdedigen van het territorium aan het opgeven is. Dat klinkt allemaal zeer nobel en vredelievend natuurlijk, maar een open samenleving zonder identiteit heeft op termijn geen overlevingskans zolang er nog steeds clans zijn met een sterke identiteit, die binnen die open samenleving hun eigen territorium afbakenen, steeds uitbreiden, en bereid zijn deze met geweld te verdedigen.”
  Integreren met behoud van eigen identiteit moet kunnen zeggen de kosmopolieten, want wie zijn wij, toevallige inwoners van dit land nou helemaal?
  Die miskenning en impliciet verbod van de eigen identiteit en eigen etnisch bewustzijn is een grote fout, want zo behandel je zelfs je immigranten niet eens. Wie dat zou doen maakt kans voor het gerecht gesleept te worden. Dus dat gebeurt niet, er gebeurt eerder iets omgekeerds. De rebel die alarm slaat, de klokkenluider die een inbreuk ziet op zijn eigen cultuur wordt geslachtofferd. De waakhonden die ruiken dat uw Nederlandse individualistische cultuur gevaar loopt worden aangevallen. Wilders zal en moet er aan, dat is wat we zien gebeuren.

 7. @ Willemientje

  Meten met twee maten
  het standbeeld van de Dokwerker onteerd
  met Jihad vlag, en leuzen, waarmee
  geroepen wordt dat ze alle Joden haten
  en een burgemeester van de PVDA
  die dat staat goed te praten.

  Zoals je hebt beschreven en de beelden op diverse blogs hebben me zo intens diep geraakt. Dan knijp ik in mijn arm of ik nog wel wakker ben. En ja, het is NL in 1941 waarna 1952 ook vele vaders/opbouwers als de mijne, hebben gestaan met volstrekt andere gedachten.

  Het voormalige Joodse Waterlooplein bestaat nog in naam en beelden als De Dokwerker , zo heb ik elders gezien, geen eeuwig leven.

 8. Toevoegen niet:

  En ja, het is “NIET” NL in 1941

 9. Ach wijze uil, ik verbaas me in dit land nergens meer over, ik vond het schokkend om te zien

 10. PVV levert in EenVandaag peiling zeven (!) zetels in ten opzichte van peiling eind vorige maand #minderminder

 11. Rebecca
  Na alle ophef en het opzwepende McCarthyisme, zal bij peilingen de PVV wel weer door de “gordijnbonus” vertekend uit de bus komen. Wat er werkelijk achter het gordijn gestemd zal worden zien we dan wel bij de echte verkiezingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: