Grenzeloze hoogmoed en de nagels van de beer

Dansende beerDe dagbladen schrijven dat het onderonsje van de wereldleiders, lees hiervoor de G7 en de EU, besloten heeft de Russen nog verder onder druk te zetten betreffende de bezetting van de Krim. Dat Rusland alvorens dit onderonsje te plegen uit de G8 gestoten werd, deed de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov slechts schouderophalen met de opmerking dat de G7 zijn beste tijd gehad heeft. Misschien een niet geheel ten onrechte gedane observatie, want de G7 zonder inbreng van de Russen en andere grote economieën als China, Brazilië, India en Mexico, is slechts een superselect praatclubje, dat het dan misschien heel erg snel met elkaar eens is, maar nauwelijks in staat is te sanctioneren zonder er zelf last van te krijgen. Dat aangaande lijkt het op een wedstrijdje boemerang werpen zodat de deelnemers zich straks voor de Paralympics kunnen melden.

Daarbij komt nog dat dat clubje zich kennelijk niet heeft gerealiseerd dat je een beer misschien lang kan tarten, plagen en vernederen, maar dat toch eens het moment komt dat het dier zijn nagels uitslaat. En kennelijk heeft de beer Rusland sedert de val van het Sovjetregime dat gevoel opgebouwd. Het heeft het Russische volk tot een herlevend patriottisme gedreven en tot strijdlust gemobiliseerd.

Ongeveer zoals je een volk, zoals ook het Nederlandse, niet grenzeloos kunt tarten, plagen en vernederen, zonder dat er ooit een Fortuyn of Wilders opstaat die de nagels uitslaat. Of, een megalomaan Europa kan stichten waarbinnen de burgers monddood overgeleverd zijn aan de willekeur van een piepkleine elite, zonder dat dit tot euroscepcisme of een herlevend patriottisme zou leiden.

Je kunt het grenzeloze hoogmoed noemen. De gedachte dat je zomaar van alles kunt doen met de mensheid zonder dat die zich op enig moment zal verzetten. In dat opzicht kun je de leiders van de G7 en de EU van overmatige naïviteit betichten, dat zij in de veronderstelling verkeren dat bij dergelijke arrogantie de opponent lijdzaam op zijn knieën valt en aan de ketting door de neus, pootjes geeft en danspasjes maakt.

Wat als de Russen bij de verder opgeschroefde sancties blijven schouderophalen door doodgemoedereerd de Krim ingelijfd te houden? Verder opschroeven, fysiek bedreigen, aanvallen? Het zou wel eens zo kunnen zijn dat de G7 en de EU gedoemd zijn op termijn de beschamende conclusie te trekken dat de beer niet meer wil dansen naar de pijpen van zijn hoogmoedige meesters en dat de tijd aanbreekt voor een alternatieve wereldorde naast die van de G7 en de EU. Er staan immers landen die hiervan buitengesloten zijn te trappelen van ongeduld ook zeggenschap te verwerven over wat er met de wereld gebeurt.

In het klein zie je het met het hoogmoedig bejegen van de PVV. Wat men ook allemaal met die partij uitspookt om het tot dansen naar de pijpen van het establishment te krijgen, deze weet toch steeds te overleven zonder zich aan de afgedwongen vernedering over te hoeven geven.

Daarom zie je de Russen schouderophalen, en staat voor de aanstaande Europese verkiezingen een kersvers PVV-team klaar om in Brussel die hoogmoed te bevechten.

Nou Hans Jansen, succes gewenst,

5 reacties to “Grenzeloze hoogmoed en de nagels van de beer”

 1. Na het minder, minder, minder Joden in Marokko nu ook minder, minder, minder christenen in Marokko:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/03/christenen-in-marokko-minder-minder-minder

  Gelukkig hebben we de christenen in Nederland nog:

  http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2054321/minder-marokkanen-kerk-apeldoorn-steunt-juist-moskee.htm#.UzA4Lfl5OAU

 2. Dat heb je weer goed gezegd, Filantroop.
  En in Apeldoorn zijn ze stapelgek.

 3. Martha, dat ben ik met je eens. Die Kerk steunt denk ik alleen de moskee uit angst.
  Filantroop, op de PVV nieuwsbrief zag ik ook Hans Jansen staan. Daar ben ik blij mee en wens trouwens de hele PVV de triomph die het verdient.

 4. “ Nou Hans Jansen, succes gewenst,”

  Jazeker! Sinds het “avondje dineren” kent hij het juridisch klappen van de zweep alsook de dompteurs.

  In ieder geval geniet hij immuniteit als EU-parlementariër, zolang het niet wordt opgeheven.

  Of Hans Jansen zich prettig zal voelen in de omgeving van meer dan driekwart EU zotten die met Eurotekens in de ogen, hevig het Europese dat immers hun eigenbelang is, te vuur en te zwaard zullen verdedigen?

  Ik vermoed het te weten.

 5. G7 is wel een club van armoedezaaierrs geworden
  Als er naar de schulden lasten gekeken word van die gg 7 landen is feitelijk alleen die rot mof nog een beetje solvable , de rest ligt aan het schuldinfuus
  Het betekend ook nogal die die landen geen behoorlijke4 en verantwoordelijke bestuurders hebben
  Maarr dat maakt allemaal niets uit als je maar lol hebt
  Al de chinees de geldkraan dicht zou draaien heeft heel amerika morgen honger, die macronie- eters hebben dat zelf niet meer en de fransen drinken cola ipv wijn
  Engeland is al moslim geworden
  Maar welk land met een beetje geld zit er dan bij die invloedrijke zwamkluc
  Hermannnetje en Baroso , twee niet verkozen figuurtjes
  De landen met de centjes, hebben geen zin in dat lege gezwam

  Gelukkig heeft de klm een goede deal met de chinees gesloten- hoera
  HEt MAG geld lenen in china – dat is nog eens iets om ov5r te juigen , betekend weeer meer schuld omdat het niet werkt want al het zou werken hoef je toch geen geld te lenen
  Al helemaal niet als de vrachtafdeling , waar die eurlings eerst baas was, nu ook gesloten gaat worden, te veel verlies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: