Wilders en de no-go-area

Fort van de kale rode bosmierJe kunt je afvragen wie de meeste aanhang voor de PVV verwerft: Wilders of zijn tegenstanders. Wie de videobeelden ziet van hoe een menigte aangifteplegers tegen Wilders een reportageteam van GeenStijl te lijf gaat, kan snappen dat zich een zwijgende meerderheid aan het vormen is, die misschien niet zo luidruchtig is als de moedig rondom een verslaggever opdringende menigte, maar achter het velours van het stemhokje wel luidruchtig is.

Op de door GeenStijl aangeboden videobeelden is te zien hoe anno 2014 een deel van de samenleving met de vrijheid van meninguiting en het journalistieke recht op waarheidsvinding omgaat. En alsof de duivel ermee speelt, of toch het we zijn allemaal Marokkaan, beschermde de politie het reportageteam niet tegen de agressie, maar maakte die laf een terugtrekkende beweging, zodat het team onbeschermd achterbleef, dan wel om veiligheidsredenen gedwongen was af te druipen.

En nu niet beweren dat het vanwege de opvattingen van GeenStijl is, dat de menigte het reportageteam bruutweg de mond snoerde, want het belagen van reportageteams, verslaggevers en zelfs democratisch gekozen politici op z’n Noord-Afrikaans, wordt al jaren succesvol bedreven: hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier en hier  ziet u minder, minder, minder, minder en nog eens minder.

Je hoeft tegenwoordig echt niet het Tahrir-plein op te schuifelen om een lesje in journalistieke en politieke onvrijheid te krijgen. In Europa is het inmiddels ook folklore geworden reportageteams, verslaggevers en politici te grazen te nemen.

De beelden van het bestaan van no-go-area bevestigen niet alleen een bang vermoeden, maar zijn brandstof voor de PVV en moedigen het electoraat aan niet alleen in angst bij de pakken neer te zitten, maar op de momenten dat dat weer eens kan op de PVV te stemmen.

Voeg daarbij de wijze waarop het linkse deel van de pers, omroepen en politieke partijen het journalistieke en politieke muilkorven ontbekritiseerd laat, en je hoeft niet naar verre landen te gaan op zoek naar brandstof, maar de vijanden van Wilders leveren deze zelf aan.

De moord op Pim Fortuyn was niet ook een moord op zijn electoraat. Fortuyn bleek zelfs postuum tot nog meer Kamerzetels in staat te zijn. En zelfs nadat ook de LPF morsdood was, was dat electoraat nog niet naar de denkbeeldige Goelags afgevoerd maar bleek springlevend de stemhokjes te bereiken.

De les die hieruit getrokken moet worden is dat niet Wilders of welke rechtse politicus dan ook, de omvang van het electoraat bepaalt, maar de stand van zaken in het land hierin de overheersende factor vormt. Iedere trap in de rug van Wilders mag dan bij de “rechtschapen” mens een gevoel van extase schenken, in het stemhokje heerst het recht op vrije meningsuiting nog steeds volop.

Dat Wilders zo nu en dan met een verdord twijgje in een mierenhoop port zodat het ganse domlinkse mierenvolk in de aanval gaat, valt niet alleen Wilders aan te rekenen, maar zeker ook de op wraak beluste mierenzuurspuiters. Die lijken er op te zitten wachten, want het leven zonder aartsvijand past namelijk niet in het dierlijke instinct van de boze rode bosmier.

Nu de zomerse waarden weer aanbreken moet de wandelaar dan ook sterk ontraden worden zomaar ergens in een bos het vermoeide lijf te rusten te leggen, want voor je het weet zit je in de no-go-area van moeder natuur.

4 reacties to “Wilders en de no-go-area”

 1. Waarde Geert Wilders met overigens zijn terecht politieke kritiek op het meer dan 40 jarig bestuur is door zijn woorden in “vriendelijke” bewaking/gijzeling genomen. En wie wil of kan als geacht gekozen afgevaardigde de immense druk van pers en mogelijke bedreigingen in persoonlijk als maatschappelijke sfeer (schoolgaande kinderen en/of anderszins) weerstaan?

  U……? Meldt u zich aan dan!

  Voor mij zijn het helden.

 2. Toevoeging;

  Nekschot moest van zijn bed gelicht worden voor nader onderzoek. Wilders ligt al jaren en altijd met zijn vrouw op een wisselend, door de Staat bewaakte plaats!

 3. Moordaanslag in voorbereiding
  door Professor dr. B. Smalhout

  http://www.osl-stavast.nl/?p=6490

 4. Wilders: ‘Opgesloten illegaal overvalt geen juwelier’

  De VVD buigt volgens hem weer voor de PvdA en via de ‘tamtam’ gaat het nu ‘de hele wereld en heel Afrika over’: in Nederland kun je prima en gelegaliseerd illegaal verblijven.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3626297/2014/04/01/Wilders-Opgesloten-illegaal-overvalt-geen-juwelier.dhtml

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: