“Als het je hier niet bevalt, dan pak je je koffers en ga je maar ergens anders wonen”

LBM925X150_2RHet Landelijk Beraad Marokkanen laat aan de pers en dus ook aan het keurige Reformatorisch Dagblad weten: Ouders van kinderen van Marokkaanse origine staan machteloos als het gaat om criminaliteit en schooluitval. De ouders zitten volgens het Landelijk Beraad Marokkanen met de handen in het haar en zijn niet opgewassen tegen hun kinderen. Ze hebben volgens het beraad dringend hulp nodig om de jongeren weer in het gareel te krijgen.

Makkelijker kun je het ze niet maken, want ouders worden toch geacht hun kinderen zodanig op te voeden dat ze de gehele samenleving niet tot last worden. Het Landelijk Beraad Marokkanen, dat opgericht werd in strijd tegen Wilders’ islamkritische film Fitna en geleid wordt door beroepsactivist Mohamed Rabbae, heeft dus weer naar een middel gezocht en meteen ook gevonden de schuld van de kennelijk verkeerd opgevoede en dus ontketende eigen jeugd op anderen af te wentelen.

Een overigens overbekend credo bij de volgelingen van de profeet, die zeer geneigd zijn aan het toegebrachte leed in eigen en andere gelederen, iedereen behalve zichzelf schuldig te verklaren. In dit geval met het woord “machteloos”, dus onschuldig aan wat er met een deel van de Marokkaanse bevolking in Nederland allemaal fout gegaan is en nog zal gaan. Machteloos, in de letterlijke explicatie van de term, zonder de mogelijkheid iets effectiefs te doen, betekent niet aansprakelijk zijn voor de eigen daden.

Dat er bij een ander deel van de bevolking machteloze woede uitbreekt over de schade die de kinderen van de machteloze Marokkaanse ouders aan de samenleving toebrengen, wordt daarentegen voor het gemak en om de schuld bij de ander in rekening te brengen, door het Landelijk Beraad Marokkanen als racisme geframed. Dat er weldegelijk sprake is van gerechtvaardigde kritiek op overlast door Marokkanen, is lange tijd door de Marokkanen zelf ontkend.

Toch is er kennelijk een kentering, want met het toegeven van de Marokkanen zelf, dat de ouders machteloos staan bij de schooluitval en de criminaliteit van hun kinderen, valt het zogenaamde haat zaaien van Wilders jegens Marokkanen, wel even in een geheel ander licht dan in het obscure schemerlicht van het Derde Rijk, waarin deze politicus onder meer door Mohamed Rabbae vaak geschoven wordt.

Kennelijk wordt bij de veronderstelde machteloosheid van de Marokkaanse ouders, van de samenleving verwacht dat die zwijgend incasseert. Kritiek wordt immers als vanzelfsprekend als racisme weggebonjourd.  En wat, om toch even het toekomstperspectief aan te snijden, als de zich misdragende kinderen van de machteloze Marokkaanse ouders straks zelf ook weer in hun machteloosheid kinderen gaan opvoeden?

Er werd door de Marokkanen in Nederland vooral veel geïnvesteerd in het behartigen van de eigenbelangen. Marokkanen zag je vooral voor zichzelf demonstreren. Zoals de keer nadat bleek dat de autochtone uitkeringsgerechtigden hun eigen huis eerst moesten “opeten” alvorens voor een uitkering in aanmerking te komen. Toen er in de Marokkaanse kadasters gekeken zou worden of er niet ook Marokkaanse uitkeringsgerechtigden met een eigen huis waren en dus net zoals autochtonen eerst dat maar moesten “opeten” alvorens voor een uitkering in aanmerking te komen, stroomde het Binnenhof vol met verongelijkte Marokkanen.

In plaats van een aangiftedefilé tegen Wilders te organiseren, hadden de Marokkanen natuurlijk ook eerst de hand in eigen djellaba kunnen steken. Immers, door Marokkanen begane misstanden in Nederland zijn al decennialang bekend.

Een dag na de moord op Theo van Gogh door een zoon van machteloze ouders, riep Ahmed Aboutaleb tijdens een toespraak in de El Kabir moskee in Amsterdam Als het je hier niet bevalt, dan pak je je koffers en ga je maar ergens anders wonen.

Inmiddels hebben talloze autochtone Nederlanders hun wijken of steden verlaten omdat het wonen ze er niet langer beviel. Misschien was de opmerking van Ahmed Aboutaleb aan zijn Marokkaanse toehoorders helemaal zo gek nog niet. Het zou Wilders’ minder, minder, minder onnodig gemaakt hebben indien er toen beter geluisterd was. Maar helaas heeft het anders moeten zijn en is er in Deurne een gezin ontwricht wegens de machteloosheid van Marokkaanse ouders. Dus op naar het volgende incident.

Advertenties

4 reacties to ““Als het je hier niet bevalt, dan pak je je koffers en ga je maar ergens anders wonen””

 1. Er klopt niets van dat zogenaamd- machteloze van Marokkaanse ouders.
  Ik constateer namelijk dat deze ouders ineens helemáál niet machteloos zijn als het om hun dochters gaat.
  Die mogen niet mee op schoolreisje, die mogen niet uit, die mogen geen te westerse kleding dragen, die mogen niet met een Nederlandse jongen verkering hebben, die mogen niet na schooltijd bij vriendinnen blijven hangen, omdat moeder haar ook aan het koken en schoonmaken wenst te zetten… waardoor ze moet sappelen om nog énige tijd aan haar huiswerk te kunnen besteden…
  en die móeten soms met een of ander familielid uit Marokko trouwen ( zodat dié hier een verblijfsvergunning kan bekomen) of met een andere Marokkaanse meneer, omdat vader dat ooit of kortgeleden heeft afgesproken met die meneer.

  De jongens worden van het begin af gruwelijk verwend.
  Vaak hebben ze een enorme grote waffel tegen hun oudere zus(sen) en zelfs tegen hun moeder, alleen maar omdat zij nu eenmaal van het mannelijk geslacht zijn en ze zich daardoor als beter beschouwen.
  Dit is hen door vader en ooms en neven bijgebracht en/of door de moskee.
  Op school zijn Marokkaanse jongens erg lastig en brutaal.
  Ik heb daar helaas ruime ervaring mee opgedaan, toen ik voor de klas stond.
  Ze maken vrijwel nooit huiswerk en sommige presteren het zelfs om naar school te komen zonder schooltas, agenda en pen.
  Ze gaan gewoon zitten ( lees: hangen) en zitten dwars door de les heen gore opmerkingen te maken of anderen uit te dagen.
  Een enkele keer zag ik zo’n klein, lui jongetje ineens heel gevaarlijk worden.
  Die vloog met een enorme vaart op een andere leerling af, mét een mes in de hand.
  De achtervolgde leerling verschool zich achter mij.. dat is op het podium waarop mijn bureau stond.
  Het liep die keer goed af, maar je schrikt er behoorlijk van!
  Deze jongens zijn geroutineerde vechters.
  Ze zijn daar een stuk beter in dan in kennis opdoen en voor s.o.’s en repetities een goed cijfer halen!
  Hebben ze een conflict met iemand – ze hóuden van conflicten en lokken die uit – dan wordt die persoon na schooltijd opgewacht door een grote groep, die in de gauwigheid bij elkaar is geroepen via de mobiele telefoon.
  Dan moet zo’n leerling via een achterdeur weggeloodst worden, in de auto van een docent.. en als dat niet lukt moet de politie opgetrommeld worden.

  Laat men de ouders op school komen om het agressieve gedrag van hun zoon aan te kaarten, dan kan men óf niet met die ouders communiceren omdat hun Nederlands echt of zogenaamd nogal matig is,
  óf men krijgt te horen dat kleine Achmed of Mohammed thuis juist een echte lieverd is… maar dat leraar die of die de pest aan hem heeft en ze dat NIET pikken.

  Marokkaanse jongens mogen tot héél laat op straat rondhangen, waar ze onder elkaar niet echt bezig zijn diepgravende onderwerpen te bespreken.
  In feite mogen ze alles!
  Ze dóen daarentegen weinig nuttigs of goeds.

  Helaas laten de meeste scholen hen in vredesnaam maar zo snel mogelijk een diploma krijgen.. dan zijn ze er maar van áf.
  Dan krijgen ze de kans het MBO onveilig te gaan maken, met een nog groter ego en idem dito mond als op het VMBO.

  Dat onze overheid die jongens óók nog eens aan alle kanten uit de wind houdt, is precies de verkéérde aanpak!
  Dat kweekt criminelen,
  zoals wij allen dagelijks in de krant lezen of zelf ervaren!

 2. Je wordt op je wenken bediend, het landelijk beraad Marokkanen zit momenteel bij P&W.

 3. Een mooie uitspraak van de ambassadeur van marokko in Nederland
  Hij zegt dat hij voor ZIJN landgenoten moet opkomen
  Zou dat nu dan toch betekenen dat marokkanen marokkanen zijn en GEEN nederlanders want dat is wat hij zegt
  Is wel een ander geluid dan door veel linkse rakkers verkondigd wordt
  Maar zou die ambassadeur dan ook die jonge jongens eens tot de orde roepen en ze aanzetten tot normaal gedrag en normale studie en verantwoording tonen
  Dat marokkanenoverleg wil werk voor die vroegtijdige schoolverlaters
  Dacht dat er genoeg werk is zoals bv aardbeien plukken en ander werk wat polen wel willen doen
  Maar ja daar verdien je natuurlijk niet zoveel mee dat je stoer kan doen en veel blingbling en een BMW kan bezitten
  Ergo weer veel gezwam en zin in werken hebben de meesten niet, levert voor de meeste domweg te weinig op
  En kan je er helemaal geen blonde stoeipoes van onderhouden

  Maar helaas de nederlandse volksvertegenwoordigers verafschuwen de brenger van het slechte nieuws en dat kan je beter ventileren dan iets aan de problemen doen
  Daar zit namelijk het probleem, en dan ligt helaas het probleem bij U de kiezer.

  En moet U leren op de blaren te zitten en ga maar vast een curses knielen volgen

  • Cursus knielen Frank?
   Wij danken “God” op onze blote knieën is mij als uitdrukking bekend.
   In die hoedanigheid kan je op de blote knieën gaan als “Hij” ons verlossen kan van dat Afrique du Nord gezwel. Maar wáár blijft deze “God” die je op je blote knieën dankbaar zou kunnen zijn. Of zou “Hij” zijn (geblondeerde) zoon reeds hebben gestuurd???? Wie weet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: