Verzwegen moordpartijen

 

KessabDe reguliere, zeg maar linkse pers, heeft er kennelijk weinig zin in erover te schrijven. De slachtoffers zijn geen Palestijnen of Marokkanen, de daders geen Joden of PVV’ers, dus wordt het terzijde geschoven. Er meteen maar even op los gegoogeld, met de daaruit voortvloeiende conclusie dat op het Reformatorisch Dagblad na, geen andere Nederlandse krant dan het Katholiek Nieuwsblad erover berichten wil.

Al was het maar om te bewijzen dat hun fervente afkeer voor islamtcritici, de PVV en Israël op het verdedigen van mensenrechten gebaseerd is, staan Dries van Agt, Anja Meulenbelt, Gretta Duisenberg, Jaap Hamburger, Thomas von der Dunk, Mohamed Rabbae, de Vrienden van Sabeel, de gelovigen van PKN, de hondstrouwe leden van de VARA en het morele geweten van Nederland, niet te trappelen van ongeduld er hun licht over te laten schijnen.

Daarom het hele artikel uit het Katholiek Nieuwsblad hier geciteerd:

Turkije betrokken bij moord op christenen

Islamitische strijders hebben vorige week in Syrië het christelijke stadje Kessab aan de Turkse grens veroverd en deels uitgemoord.

Dat meldt het BarnabasFund, een protestantse hulporganisatie voor vervolgde christenen op basis van eigen informatie en die van Armeense organisaties.

Rond drieduizend Armeense christenen moesten vorige week hals over kop hun huizen verlaten toen het stadje door islamistische rebellen werd aangevallen. Van de achterblijvers zouden er tachtig zijn vermoord, van wie minstens dertien door onthoofding. Er zijn aanwijzingen dat een onbekend aantal christenen gevangen wordt gehouden. Het gaat om gezinnen die zieke of hoogbejaarde familieleden niet wilden achterlaten.

Op internet worden foto’s getoond van de vernielde Armeens-katholieke en Armeens-orthodoxe kerken. Of het nabij gelegen Grieks-katholieke klooster gespaard is gebleven is niet bekend. Huizen van christenen werden geplunderd door de strijders die zouden behoren tot de met Al Qaida gelieerde Al Nusrabrigade, Sham al-Islam en Ansar al-Sham.

Kessab was het laatste dorpje aan de Turkse grens en was van grote strategische betekenis. Het was een toevluchtsoord geworden voor christenen die elders uit Syrië waren verdreven.

Volgens BarnabasFund is Turkije rechtstreeks betrokken geweest bij de aanval op Kessab door honderden strijders niet alleen doortocht over Turks grondgebied toe te staan, maar zelfs te bevoorraden. Het Syrische gevechtsvliegtuig dat vorige week door het Turkse leger werd neergehaald voerde een missie uit tijdens de gevechten om de stad.

Armeense organisaties hebben woedend gereageerd op het Turkse aandeel in de strijd. Armeniërs in de VS hebben president Obama gevraagd om NAVO-partner Turkije onder druk te zetten om onmiddellijk te stoppen met het steunen van rebellengroepen die door de VS als terroristisch worden beschouwd.

Hun organisatie noemt het optreden van Turkije “een afschuwelijke en bittere herinnering” aan de Armeense genocide, waarbij tussen 1894 en 1923 meer dan anderhalf miljoen Armeense en Assyrische christenen door de Turken werden vermoord.

5 reacties to “Verzwegen moordpartijen”

 1. Extreme stilte vanuit de V.S. over de moordende handelswijze van de Turkse NAVO-partner. Het zal veel tijd van onderzoek vergen, want het blijft immers ’n NAVO-partner die natuurlijk logistiek geen deel heeft genomen aan het uitroeien/verjagen van Armeens/Christelijke vluchtelingen.

  Evenwel is het erkennen van de Turkse genocide, in Turkije wettelijk verboden op straffe van…… landsverraad.

  Taner Akçam & de Armeense genocide

  Interview en boekrecensie

  http://bureaudehelling.nl/artikel-tijdschrift/taner-ak-am-de-armeense-genocide

  Beelden spreken:

  En een docu NL:

 2. Turkije is ’n natuurlijk…. NAVO-land waarvan de V.S., in ieder geval Obama, zich inzet(ten) voor aansluiting bij de EU, waarmee een mogelijk economische  concurrent met de islam zal worden verlamd.

  De vraag is op wiens verzoek de NL patriotmissie aldaar is aangevangen, onder verantwoording van wie en of de NL politiek er überhaupt nog zeggenschap over de inzet/terugtrekking beschikken?

 3. Frans Timmermans weigert mogelijke betrokkenheid van Turkije bij christenmoord in Syrië te onderzoeken:

  “Hij benadrukt dat rondom het conflict in Syrië een ‘mediaoorlog’ gaande is waarin de waarheid moeilijk is vast te stellen. Voor een eenzijdig Nederlands onderzoek naar Turkije voelt hij niks.”

  Geen wonder, want in 2006 moest hij zijn genocide op de Armeniërs ontkennende partijgenoot Nebahat Albayrak in de krant bijstaan om haar van desavouering te redden. En dat nadat het CDA deze genocidenontkenners al een trap onder kont gegeven had. Albayrak werd vervolgens doodleuk staatsecretaris van Ontkennende Zaken.

 4. Gevoeligheden moet men in de NL politiek proberen te ontwijken: met het oog op ’n politieke partijfunctie vervullen was het niet ’n partij (CDA ?) dat als voorwaarde stelde aan iemand van Turkse afkomst de Turkse genocide te bevestigen, tegen het geldende Turkse straf/staatsrecht doch evenwel van het dubbelpaspoort gesierd aangesteld partijgenoot?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: