Het laatste cabaret van de PvdA

BedanktHet aanstaande opperhoofd van de PvdA Lodewijk Asscher riep gisteren dat de PVV in paniek is, met welke opmerking het inmiddels aftandse VARA-cabaret weer even glorieus herrezen lijkt. En in onderhavig geval, met het bij links toch altijd afwezige stijlmiddel zelfspot. Want blijkt uit de laatste politieke barometer niet juist dat de PvdA na de enorme trap onder de kont bij de recente gemeenteraadsverkiezingen, nog verder richting afvoerputje van het abattoir afdruipt? Om even te duiden, zou de PvdA nog maar 14 zetels van het huidige meubilair overhouden, de PVV met 26 zetels een sollicitatieprogramma moeten starten.

Het zware magische consortium ter hersenspoeling van de medemens bestaande uit de PvdA, VARA/Joop, FNV, de dagbladen en allochtonië, bleek niet in staat het langs de weg door aasvliegen omgeven kadaver overeind te krijgen. Het panacee, over het multiculturalisme recht praten wat krom is, heeft gefaald. Moslims hebben tijdig het kadaver verlaten en in Rotterdam en elders de kunst van het cliëntelisme afgekeken. In de steden is de PvdA uit het centrum van de macht verdreven. Landelijk regeert PvdA nog slechts in geleende tijd, want het ziet er naar uit dat bij de eerste de beste Kamerverkiezingen het kadaver geen reïncarnatie gegund is.

Zelfs al staan de fakirs van de partij met kleedjes te zwaaien, op panfluiten te tetteren, buikdansjes te maken en rozenblaadjes te offeren, het beest is en ligt morsdood te stinken. En een ieder snapt natuurlijk dat er een heel leger van uitkeringsgerechtigden het logge lijf van het kadaver verlaten gaat. Tweede grote grap is dan ook dat het enorme leger van PVV-kiezers straks moet opdraaien voor het wachtgeld van gesjeesde PvdA’ers. Nou ja grap, noem het maar bittere ironie dat spoedig de klootjesvolkminachtende PvdA-elite bij Jan met de pet met de pet rondmoet.

Het dolkomische paniek bij de PVV van Lodewijk Asscher zullen we dan maar in vergulde kalligrafie bijschrijven in het logboek van de meest bewonderde uitingen van zelfspot ooit. Misschien dat een vaardige beeldhouwer ter nagedachtenis aan de PvdA die tekst in het marmer van de grafzerk wil beitelen, zodat voorbij schuifelende nabestaanden er ook nog iets aan hebben.

 

4 reacties to “Het laatste cabaret van de PvdA”

 1. Geert Wilders komt volgens eigen zeggen zaterdag voor het eerst met een column op de christelijke Arabische satellietzender Al Hayat.
  De aflevering staat al op YouTube.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3628561/2014/04/04/Wilders-op-Arabische-zender-Ik-ben-geen-racist-maar-een-democraat.dhtml

 2. Nou Rebecca, ik ga eerst de cantate “Freue dich, erlöste Schar” van Bach aanhoren, anders ben ik het hele weekend geen mens. Deze dus:

 3. wanneer zal de overstap van vele pluch verslaafden pvda volksvertegenwoordigers beginnen Immers de strijd voor een plaatsje op de blauwe stoelen word nu wel heel erg hevig dringen geblazen( elkaar onderuit halen)
  De emotieloze Asscher , zal ook niet veel helpen om zieltjes terug te winnen , daarvoor is die man te onbewogen en openlijk ongedreven
  Dus kunnen we die overstap periode op de kalender zetten na de EP verkiezingen
  Kan je kijken hoe de ratten het zinkende schip verlaten
  Oh felix Rottenberg vind nog steeds dat de pvda goed bezig is , hij is dan ook de denktank van de pvda
  Mijn grote vraag is weer , hoe lang Nederland nodig heeft om die weggeef periode van het pvda te boven te komen
  Spuitje 11 ( met wel 2,5 pct van de stemmen) het groen links wil weer een referendum in de wet en wil dan dan een referendum over de zorg wetten( zoiets als de eu grondwet zekerr)
  Zouden ze er dan ook iets over ” en wie zal dat betalen” bijdoen want ook daar is groenlinks slecht in
  Hoort U ze nog wel eens over CONSUMINDER- ze willen toch alleen maar meer meer meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: