Defaitistische bisschoppen in het Midden-Oosten zwichten

christenvervolgingDe drie monotheïstische godsdiensten, in volgorde van anciënniteit Jodendom, christendom en islam, zijn ooit ontstaan in het Midden-Oosten. Terwijl de Joden zich op hun terp Israël tegen de islamitische vloedgolf teruggetrokken hebben, ondergaan de christenen in de regio het dreigende lot van de verdrinkingsdood door de tsunami van islamisering. Kort samengevat, het christendom is aan het verdwijnen uit de eigen ontstaansregio.

Op enkele conservatief christelijke groepjes na, maalt de Europese christenheid daar in het geheel niet over. Het brandschatten van christelijke gebedshuizen, het religieus zuiveren door tegenwerking of verbodsbepalingen, of nog erger, het fysiek verdrijven of vermoorden van christenen, roept bij het overgrote deel van de Europese christenheid geen bezorgdheid op. Wil je er iets over vernemen, dan ben je vooral tot het lezen van het Reformatorisch Dagblad, het Katholiek Nieuwsblad of de mededelingen van de stichting Open Doors veroordeeld.

Of het komt door de ongeïnteresseerdheid van de Europese christenheid, of door het gevoel van gegijzeld worden door de islamitische regimes, of uit defaitistische overwegingen, valt niet precies te duiden, maar de bisschoppen in het Midden-Oosten lijken te zwichten voor de islam.

Als ware burgermeesters in oorlogstijd, vinden die bisschoppen dat er niet langer gesproken moet worden van christenvervolging, omdat dit contraproductief zou zijn en de “criminelen” in de hand zou spelen.

Christenen en moslims moeten samen de “nieuwe krachten van het extremisme en de vernietiging” weerstaan, schrijven de bisschoppen: “Alle christenen en moslims worden door deze krachten bedreigd, die een samenleving willen scheppen die van christenen ontdaan, en een vaderland voor slechts zeer weinig moslims zal zijn. De angsten en het lijden van christenen vragen om solidariteit en gebed, gaan ze verder. (Katholiek Nieuwsblad).

Wie precies in dit verhaal de “goeden” en wie de “kwaden” zijn, maken de bisschoppen niet duidelijk. Wie echter de ranglijst van christenvervolging van de stichting Open Doors bekijkt, moet constateren dat de bisschoppen van het Midden-Oosten feitelijk vinden dat op Israël en Turkije na, alle landen van het Midden-Oosten door criminelen worden geregeerd. De overzichtskaart van de christenvervolging in het Midden-Oosten toont slechts twee landen die niet als christenvervolgend aangeduid worden.

Daar sta je dan als vervolgde Kopt, je gebedshuis in vlammen op zien gaan, je dochter geschaakt om er een moslima van te maken, of uiteindelijk het land moeten verlaten waar je geloofsgenoten eeuwenlang gewoond hebben.

Terwijl de Europese christenheid zwijgt, de bisschoppen van het Midden-Oosten absoluut niet van christenvervolging willen spreken, dringen gewapende mannen het huis van pater Frans van der Lugt in het Syrische Homs binnen, ontvoeren hem en jagen hem een paar kogels door het hoofd.

Gegijzeld worden in het Midden-Oosten is geen pretje, maar Europa zwijgt uit angst voor het stigma voor islamofoob aangezien te worden, dus wordt die eer stilzwijgend aan Wilders gelaten. Op naar de volgende moordpartij.

Pater van der Lugt

Advertenties

8 reacties to “Defaitistische bisschoppen in het Midden-Oosten zwichten”

 1. Vandaag in Nieuwsuur was er bij Twan Huys een of andere gast die pater Frans van der Lugt in het Syrische Homs persoonlijk heeft gekend. Deze vertelde dat de pater een echte Syriër was en een voorkeur had voor het regime van Assad in tegenstelling tot hemzelf. Verder verklaarde hij dat de pater zich hiermee in Homs niet bepaald populair maakte. Ook verklaarde deze figuur min of meer dat hij het zelf zo gewild zou hebben. Dit soort tenenkrommende uitspraken brengt je op het puntje van je stoel. Echter Twan Huys gaf taal nog teken. Het minste was wel dat hij had gevraagd of dat een reden moet zijn om die man twee kogels door zijn kop te jagen. Maar helaas totaal geen reactie. Wanneer Wilders een scheet laat, dondert het in Europa. Maar als de moslims de christenen afslachten is het stil, doodstil. De apathie van de media begint zo langzamerhand schrikbarende vormen aan te nemen.

 2. Pater Frans van der Lugt is in Syrië vermoedelijk vermoord omdat de vrouw van president Assad eens een bezoek bracht aan het levenswerk van de jezuïet, een landbouwproject.

  Jihadisten zouden dat hebben gelezen als een bewijs dat hij zich verbonden voelde met het regime van Assad.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3630826/2014/04/08/Pater-werd-vermoord-om-bezoek-van-vrouw-Assad.dhtml

 3. Nou Rebecca, dan moeten er wel heel veel christenen bezoek van mevrouw Assad gehad hebben, want geen christen is er zijn leven zeker. En dat geldt niet alleen voor Syrië. Het minder, minder, minder geldt er al vele jaren:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4716/Christendom/article/detail/2969531/2011/10/16/Teloorgang-van-het-christendom-in-het-Midden-Oosten.dhtml

  http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=62568

  Nee, zeker geen aangiftedefilé want islamofobie.

 4. Geen wonder dat deze arme Pater van der Lugt Assad verkoos. Onder hem was er godsdienstvrijheid en hadden de christenen nog een bestaan. Nu is het een puinhoop, net als bij de rest van het MO en Noord Afrika. Maar inderdaad, daar wordt niet veel over geschreven. Het zou bepaalde groepen mensen kunnen beledigen. Dat de westerse wereld dagelijks beledigd wordt vinden zij geen bezwaar.

 5. Mocht geloof zo in elkaar steken zoals men hen doet geloven, dat er maagden of een verguld stoeltje in het verschiet ligt…… dan is de laatste, na het wang toekeren in het rijk van god beland. De ander wellicht teleurgesteld en blijft doorgaan op jacht naar……….

 6. Column Bernard Hammelburg | Oh ja, verhip, Syrië…

  Groot nieuws wordt verdrongen door nog groter nieuws. Zo is de burgeroorlog in Syrië, met 150.000 doden en miljoenen vluchtelingen, maandenlang van de radar verdwenen, en geen medium leek nog een ping-toon op te vangen.

  Die ping-toon kwam plotseling, met de moord op Frans van der Lugt in Homs.
  De dood van deze opmerkelijke pater-Jezuïet schudde de wereld wakker.

  Terwijl wij druk waren met Geerts Marokkanen, Poetins middelvinger en Maleisische zwarte dozen, blijkt de Syrische burgeroorlog gewoon te zijn doorgegaan.

  http://www.bnr.nl/opinie/bernard-hammelburg/439769-1404/column-bernard-hammelburg-oh-ja-verhip-syri

 7. Na de voetwassing door voormalige paus Benedictus XVI, i.v.m. zijn terechte Regenburg voordracht, hebben menig voetwasgenodigden als deurwaarders de gebouwen te Rome geschouwd en, goedgekeurd……

  Een paus behoort in “functie” te sterven, maar Benedictus XVI dacht meer aan pensioen in een door het Vaticaan voor de wereld afgesloten isolement/klooster.

  Niets van waar. Hierna ontstond het anachronisme dat een voormalige godvertegenwoordiger , meermaals werd bezocht door paus Franciscus die hem verloste uit zijn “catacombe” door hem als genodigde de openbare bisschopswijdingen te laten bijwonen met nadrukkelijke omarming voor de camera aan diens persoon.

  Als geloof u onlogisch mocht voorkomen, staat u niet alleen.

  Oh, bijna vergeten na honderdduizenden gedode christenen in semi-islamitische landen.

  Pater Frans van der Lugt had zeker een streepje voor bij paus Franciscus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: