Frans Timmermans, de Russen, het fascisme en Almere

Onze nieuwe vrienden 1Waarom toch zo opvallend vaak de typen die bulken van de zelfgenoegzaamheid erin slagen in het politieke brakke water boven te drijven, mag dan voer voor (massa)psychologen zijn, met Frans Timmermans hebben we er ook weer zo eentje. Deze minister van Buitenlandse Zaken blijkt namelijk niet in staat zich voor te stellen dat hij het ook wel eens aan het verkeerde eind kan hebben. Zo filosofeerde hij er gisteren bij Pauw & Witteman op los over die enge Russen. Hij had het over een enorme propagandamachine in de Russische media. Het doel van Moskou is volgens hem om het Oekraïense bewind weg te zetten als fascistisch en als een bedreiging voor de Russischtaligen in Oekraïne.

Wat er aan dit gefilosofeer bij Pauw & Witteman echter ontbrak is de vraag die kritische vragenstellers waarschijnlijk wél gesteld zouden hebben, maar in de praatshow van Pauw & Witteman vermeden werd: waarom de door oproer en niet door democratische verkiezingen aan het bewind gekomen regering van Oekraïne de Russen het godengeschenk fascistisch in handen hebben gegeven.

De oproerlingen die de niet gekozen regering in Oekraïne aan het bewind geholpen hebben waren namelijk niet verplicht de nationaalsocialisten van Svoboda in de regering op te nemen. Waarom zou je de Russen van munitie willen voorzien?

Dat het Frans Timmermans wél ergert dat de Russen de term fascistisch gebruiken, maar dat hij zich tot nu toe niet geringschattend uitgelaten heeft over het feit dat Svoboda in de Oekraïense regering opgenomen is, mag je toch hoogst merkwaardig noemen.

Van een lid van een partij die toch altijd vooroploopt in morele verontwaardiging over de PVV, en die hoogstwaarschijnlijk ook nog eens lid is van de VARA, waar het Wilders is Hitler ongeveer net zo ingeburgerd is als Marokkanen dat in Marokko zijn, zou je toch mogen veronderstellen dat die zich niet achter een regering schaart waarin maar liefst zes nationaalsocialistische ministers mee zitten te regeren.

Te begrijpen valt het echter wel dat Frans Timmermans bij Pauw & Witteman niet over Svoboda repte, want hij is er zelf medeschuldig aan dat wij Nederlanders een associatieverdrag hebben met een land met nationaalsocialisten in een niet gekozen regering. We zullen ongeveer terugmoeten naar de eerste helft van de veertiger jaren van de vorige eeuw, toen Nederland zich ook associeerde met landen waarin nationaalsocialisten en fascisten in het centrum van de macht zaten.

Maar dat kwam omdat de parlementaire democratie afgeschaft was en nationaalsocialisten de baas waren. Het werd over de hoofden van de Nederlanders door de Reichskommissar für die besetzten niederländischen Gebiete Arthur Seyss-Inquart en diens NSB-handlangers besloten dat Nederland zich associeerde met landen waar nationaalsocialisten en fascisten in niet gekozen regeringen zaten.

Maar we hebben nu wel een parlementaire democratie, en als de schijn niet bedriegt, zitten in het parlement wel socialisten maar geen nationaalsocialisten. Ondanks dat Nederland nu wel een parlementaire democratie is, word desondanks over de hoofden van de Nederlanders toch weer besloten dat Nederland zich associeert met nationaalsocialisten. En Frans Timmermans vindt dat dus niet eng.

De grote ironie hierbij is dat net bekend werd dat de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Almere buiten het college van B&W gehouden is, maar daarentegen de grote verliezer er juist in zit. Misschien dat Frans Timmermans zich daarom graag in troebel water begeeft. Gewoon de democratie even uitzetten wanneer dat uitkomt.

Onze nieuwe vrienden 2

De associatievrienden van Frans Timmermans aan het besturen van het land.

 

 

 

 

 

Advertenties

7 reacties to “Frans Timmermans, de Russen, het fascisme en Almere”

 1. laat hij zich nu niet uitgelaten hebben over het feit dat hij wel bij een verkeerd regime LEIDER op visite was in afrika
  Die leider heeft ook goed geholpen met het facileteren van de moorden op de andere stam
  Reden waarom de critische fransen niet mochten komen op dat feestje
  Hoor je fransje niet over

  Noch hoor je fRANSJE OVER HET SUCCES van de nato actie in Lybie
  waar men elkaar maar nu dan zonder leider kaddafi uitmoord
  , die actie heeft dus weinig geholpen voor de bewoners van dat land

 2. Fr/Sw)ansje Timmermans kletst als socialist voortdurend uit een specifiek lichaamsdeel binnen de ambiance van wat ooit in het voormalig kader, ’n jaar of 50 terug simpel kon. Deze man (regering?) als inmiddels provinciaaltje, verstrengeld in allerlei internationale structuren….

  Bi- of supranationaal? Lang leve de EU dat namens de NAVO zich steeds groter mag achtten.

  Op gemeentelijk niveau als Almere: gewoon Kalmere(n).

 3. Ukrainian leader to protesters: Surrender and you won’t be prosecuted
  And I am prepared to formalize it with a presidential decree,” Turchynov told parliament. He added that “the main problem is that the people who are holding the buildings in Donetsk and Luhansk are being used by the enemies of Ukraine.”

  http://edition.cnn.com/2014/04/10/world/europe/ukraine-crisis/index.html?hpt=hp_t3

  En meer zoals vele, wellicht eenzijdige (…), video-links.

  Het lijkt erop dat “wij” er “zin” in hebben de etniciteit van de Oekraïense bevolkingsamenstelling, dwingend zullen gaan redden. Een nieuwe “koude oorlog” voor de NAVO is warmer dan voordien.

  Wel is het “eng” als men de Oekraïne bij de EU wil inlijven. Zelfs voor de Russen…….

 4. Spitting image: no news at all ……..about CCCP

  Toen de wereld voor de een nog plat was en voor de ander rond:

  Hier een terugblijk over 30 jaren Spitting:

 5. De furie Hennis

  Zal Poetin geschrokken zijn toen onze minister Hennis hem vrijdagmiddag liet weten dat ze de militaire samenwerking tussen Nederland en Rusland voorlopig even in de ijskast zet?

  Vladimir had deze bikkelharde opstelling van Nederland niet verwacht.

  http://www.nrc.nl/youp/2014/04/12/de-furie-hennis/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: