Met een gebroken geweertje de woelige baren op

Gebroken geweertjeSocialisten hebben van oudsher een hekel aan geweld. Tenzij dat het geweldsmonopolie van de staat betreft, dient iedere burger de gevaren die dagelijks passeren als gedwongen pacifist te trotseren. Zo ook de bemanning van de vele Nederlandse koopvaardijschepen die de riskante wateren van de Golf van Aden passeren, maar ook op andere zeevaartroutes koersen. In 2013 ging dat een jaartje ‘goed’ omdat Nederlandse marineschepen in de golf van Aden de boel beveiligden. Dat kost de koopvaardij 5000 euro per dag per schip. Wat de aanwezigheid van de marine in de Golf van Aden de Nederlandse belastingbetaler kost, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat betaalde beveiliging zo’n beetje de uitvinding is van de Italiaanse maffia.

Nu zou de koopvaardij zich graag willen beveiligen met wapens. Maar de PvdA ziet hiermee het hemelrijk van het geweldsmonopolie van de staat bedreigd. Wat nogal raar is, als je weet dat het in Nederland wemelt van de gewapende criminelen. En wat het zo de hemel in geprezen geweldsmonopolie van de staat betreft, zie maar een Walther P99 in te zetten tegen een AK-47 van meester-ontwerper Michail Kalasjnikov, een schietmonster dat in toenemende mate in Nederland gebruikt wordt om criminele afrekeningen te beslechten en overvallen te plegen. Daar sta je dan te dweilen met een waterpistool tegen de misdaad.

Dat de PvdA weigert in te stemmen met de private beveiliging van de koopvaardijschepen betekent per saldo dat de koopvaardij op zee overal en altijd afhankelijk is van de bescherming van de Nederlandse marine. Zeepiraterij rust net zoals de criminaliteit op een waterbed. Worden er aan het voeteneind maatregelen tegen bedwantsen getroffen, dan wandelen de beestjes gewoon naar het midden of het hoofdeinde om op die plekken van het leven te genieten.

Dan mag de marine in de Golf van Aden misschien een succesvol jaartje gehad hebben, elders op de woelige baren is het er allerminst veilig. De private beveiliging van de koopvaardij is dus niet slechts een beveiliging tegen de Somalische piraten, maar ook tegen die in de andere wateren.

De Nederlandse werknemers op Nederlandse grond worden mede onder invloed van de PvdA en de FNV, met een woud aan Arbo-regels tegen bedrijfsrisico’s beveiligd. De koopvaardijbemanning is echter afhankelijk van de toevallige aanwezigheid van marineschepen. Mochten die even niet in de buurt zijn, dan wordt het voor de koopvaardijbemanning op de knieën vallen en tot de hemel bidden, maar het hemelrijk van het geweldmonopolie van de staat zal ze niet beschermen.

Het gebroken geweertje van de PvdA, dat door de voorloper van die partij, de SDAP, zo dapper verdedigd werd in een tijd dat het land onder bedreiging van het oorlogsdriftige Derde Rijk zuchtte, is dus wederom succesvol ingezet.

Van mijn vader werd in mei 1940 geëist dat hij met de fiets en een Steyr-Mannlicher uit 1895 de tot het glanzende Arische gebit bewapende Duitsers aan de Moerdijkbrug tot staan zou brengen. De hedendaagse koopvaardijbemanning moet de toenemende piraterij op de zeeën met een gebroken geweertje trotseren.

We zullen zowel de SDAP als de PvdA eeuwig dankbaar zijn zoveel naastenliefde.

 

Advertenties

6 reacties to “Met een gebroken geweertje de woelige baren op”

 1. Als ze toestaan dat de koopvaardij zich bewapent is het een klein stapje naar de Breinbrouwsels Warriors die hier tot de tanden bewapend rond de flat al die belletjestrekkende blagen voor de flikker schieten.

 2. Het zijn niet alleen de geweertjes die ooit achteloos als propaganda zijn gebroken. Meer voor wat er politiek in de plaatst is getreden dat zal beoordelen of je op “gepaste wijze” je have en goed uit handen van ’n minvermogende hebt bewerkstelligd.

  Met een hongerige die een brood steelt van de bakker voor zijn gezin begrijpelijk maar in het “groot”, een zo socialistisch opvatting.

 3. Gelukkig bestond de PvdA nog niet in 17e eeuw. Anders zou Nederland er ongetwijfeld heel anders hebben uitgezien. http://www.vocsite.nl/schepen/bewapening.html
  Het is dus nog even zoeken naar die z.g. VOC- mentaliteit van Balkenende.

 4. De moderne piraat is vooral ook moslim ( somalie/indonesie en veel westafrikaanse landen) Kijk eens naar de naam van de woordvoerster van de pvda Dat geeft een hoop informatie
  Gelukkig hebben de nederlandse reders in tegenstelling tot de nederlandse bevolking/bedrijfjes/bedrijven een keus , zij kunnen namelijk het grondgebied , ergo de vlag.- vrij makkelijk wisselen- kost eenmalig een 5000 euro. en kunnen ze wel goede bewapening/beveiliging huren
  In Nederland blijft men afhankelijk van de volkomen falende volksvertegenwoordiging voor beveiliging ( en veel andere zaken zoals bv zorg en fraude bestrijdings wetgeving)
  Geen geld voor criminaliteit bestrijding bij de politie, wel geld/tijd om in panama 2 meisjes te gaan zoeken , welke het toch echt zelf opgezocht hebben
  Maar als je overvallen word , al dan niet gewapend- sta je mooi in de kou en mag je zelf de aasgieren ( pardon advocaat) betalen terwijl de crimineel die gratis krijgt
  Mooi land , maar je moet er niet wonen en dat doen de reders dus ook, Ze planten een andere vlag en zeg maar dag tegen veel nederlandse banen maar ook inkomen voor de staat waar men dan leuke dingen van had kunnen doen zoals de afpersende politieke/gristelijke splinterpartijtje omkopen

  Mooi land, je moet er alleen niet wonen als eerlijk mens
  Beter heimwee dan Nederland is mijn devies

 5. -Denk toch eerder dat het de club van Samsom (PvdA/Greenpeace)niet geheel lekker zit dat zij straks door particulieren van productie platformen worden afgeschoten.

 6. Het is op zich natuurlijk ook al belachelijk dat er in deze eeuw nog piraten kunnen bestaan, op YouTube staat nog ergens een filmpje hoe de Russische Marine met die knakkers omgaat, niks gevangen nemen maar simpelweg met een paar goed gerichte schoten het hele zwikkie naar de bodem schieten, ik maak me sterk dat als andere landen dezelfde strategie zouden volgen de hele piraterij binnen afzienbare tijd ophoud te bestaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: