Trouw aan groot Europa

EU-annexatiesHet dagblad Trouw, zeer trouw aan het ideaalbeeld van een groot Europa tot aan de Oeral en over de Bosporus, houdt een peiling onder de lezers met de schuimende tekst: Als de crisis in Oekraïne aanhoudt, treedt het land in de voetsporen van voormalig Joegoslavië. De verdwenen staat. 

Lezers kunnen kiezen uit slechts twee mogelijkheden:

Eens, Rusland zal nog veel meer annexeren

Oneens, zo’n vaart zal het niet lopen

Maar hier ontbreekt iets essentieels. Een verschijnsel dat vaak bij peilingen voorkomt om de uitslag ervan te beïnvloeden, is de vraagstelling retorisch regisseren zodat de uitkomst bevalt.

Waarom deze vraag niet gesteld: De EU zal nog veel meer annexeren.

Immers, zonder de burgers er eerst uitvoerig over te raadplegen, worden zowel de soevereiniteit als de natiestaat van EU-landen geleidelijk uitgekleed zodat er nog slechts een naakte slaafsheid aan Brussel overblijft.

Dat Trouw refereert aan het verdwenen Joegoslavië, moet bovendien als grove impertinentie gezien worden, simpelweg omdat juist hier het verkeerde voorbeeld in een grafsteen gebeiteld staat. Namelijk, van het mede met steun van de EU versnipperen van een land dat uit meerdere etnische en religieuze culturen bestond, maar waar de nationalistische vonken van moslims en Kroaten zowel met propagandistische als met materiële middelen flink opgepookt werden.

Wel opgepookt, maar toen de gelegenheid bestond daadwerkelijk in Sebrenica een etnische zuivering te voorkomen, zat de groot Europa-apologeet en minister van Defensie Joris Voorhoeve (toen nog VVD, thans D66) op zijn handen in plaats van ermee te wapperen.

Waarmee  niet uitgesloten kan worden dat de totstandkoming van het groot Europa tot aan de Oeral en over de Bosporus wel eens over nog meer lijken zou kunnen gaan. Het credo van de EU-fanatici Nie Wieder Krieg blijkt door ophitsers als Hans van Baalen en Guy Verhofstadt eerder slachtoffers te eisen dan te voorkomen.

Een diepgravend historisch exposé toont namelijk glashard aan dat de hemel op aarde belovende ideologen de voorspoed als opium voor het volk gebruikten om aanhang te verwerven, maar net zo snel weer in het niets oplosten als de voorspoed uitbleef en het volk in ellende gedompeld werd.

Met eurofantasten als Hans van Baalen en Guy Verhofstadt wordt de maakbaarheid van het geluk geïdealiseerd, maar zucht Europa ondertussen alweer met een oorlogsdreiging. Het groot Europa van net drie recessies achterelkaar en de wonderbaarlijke wederopstanding van het nationalisme, moeten de EU-fanatici zichzelf aanrekenen. Juist door hun radicalisme is al het andere radicalisme aan het herleven.

Geen wonder dat Trouw de lezers niet vroeg of de EU nog veel meer zal annexeren, want het antwoord op die vraag staat vuurvast in de oven klaar.

 

Advertenties

3 reacties to “Trouw aan groot Europa”

  1. Nederland botst met Brussel

    Nederland botst hard met ’Brussel’. Het parlement stoort zich vreselijk aan de Europese Commissie die Nederlandse bezwaren negeert en gewoon doordendert met haar plannen.

    De woede van de Tweede Kamer is ontstaan over het Brusselse plan om een Europees Openbaar Ministerie op te richten.
    De Tweede Kamer is helemaal over de rooie omdat Eurocommissaris Reding, die verantwoordelijk is voor het plan, niet eens in het Nederlandse parlement haar plannen wil verdedigen.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/22524542/__Nederland_botst_met_Brussel__.html

  2. Al is de inhoud van het schrijven betreurenswaardig, ik geniet steeds weer van hoe je het beschrijft. “Het antwoord op die vraag staat vuurvast in de oven klaar”. Ik vind het zo knap bedacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: