Pieter Omtzicht, Frans Timmermans en de genocide op christenen

Frans-TimmermansAls een der weinigen in de Tweede Kamer (de andere goeden niet te na gekomen), zit CDA’er Pieter Omtzicht als een bok op de haverkist als het om de christenvervolging in het Midden-Oosten gaat.  Ternauwernood in de Kamer gekomen, want als het aan de kiescommissie van het CDA gelegen had, dan zou hij het nooit gered hebben. Op voorkeurstemmen wist hij echter riant zijn Kamerzetel te veroveren. En niet onrechte, want inmiddels is hij een bekendere politicus dan zijn fractieleider.

Daarom zit hij als de larve van een huisboktor in de smakelijke poten van de ministeriële zetel van Frans Timmermans te knagen, die hardnekkig het obligate beeld dat moslims slechts slachtoffers maar nimmer daders van vervolging kunnen zijn overeind tracht te houden. Om nog even in de dierenwereld te blijven, zit Omtzicht als een specht op de minister in te hakken over het door vervolging snel afnemende aantal christenen in het Midden-Oosten.

En een nieuwe fase lijkt hier aangevangen. Terwijl Nederlandse militairen Turkije met Patriots tegen  onverhoedse aanvallen beschermen, lijkt Turkije een valse vlag oorlog te voeren in Syrië en betrokken te zijn bij christenmoorden. En dat “lijkt” zou waar waarschijnlijk vervangen kunnen worden door “blijkt” als de minister bereid zou zijn de zaak nader te onderzoeken. Waartoe hij echter niet bereid is.

Inzake de christenvervolging in het Midden-Oosten stoelt de bereidheid tot waarheidsvinding op een geheel ander niveau dan wanneer het over Israël gaat. Dan worden van het kerkorgel alle registers opengetrokken en klinken de toccata’s luid en duidelijk tot buiten de zware kerkdeuren.

De Turkse onderzoeksjournalist E. Metin stelde tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer over de Turkse betrokkenheid in Syrië, dat er wel degelijk aanwijzingen zijn dat Turkije de rebellen in Syrië helpt door bijvoorbeeld opstandelingen te trainen, wapens te leveren en gewonde strijders te verzorgen.

En in een heel wat zorgelijker stemming dan waarin Frans Timmermans blijkt te verkeren zei Metin: De gevolgen van de gebeurtenissen zullen ook nadelige effecten hebben op de westerse samenleving. Zonder erkenning, vrijheid en veiligheid voor de inheemse christelijke volkeren in het Midden-Oosten zal de storm die er nu raast, nooit afnemen.

Het probleem in Nederland, en misschien wel in het gehele westen, is echter dat er een ontkennende stemming heerst die herinnert aan de tijd dat in Europa in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog het Jodendom richting vernietiging koerste.

Terwijl in Nederland door partijgenoten van Frans Timmermans islamkritiek gehitlerianiseerd wordt, zijn moslims in het Midden-Oosten volop bezig het aantal christenen volgens de methode Hitler te reduceren.

Het uitroeien van christendorpen herinnert namelijk zeer aan het ausradieren van de Joodse gemeenschappen in Oost-Europa, nadat de SS-ers even op bezoek waren geweest. En cynisch genoeg, is er nog een overeenkomst van nu met toen, want Nederlandse vrijwilligers waren er toen, en ook nu.

Dan mag er over het aantal jihadisten dat naar Syrië trekt weinig informatie verstrekt worden, het feit blijft dat Nederlandse paspoortdragers in Syriër betrokken zijn bij moorden. Zo herinneren we ons de beelden van een trots bij afgehakte hoofden poserende “Nederlander”.

De Joden zullen een lot als welke hen in 1939 tegemoet raasde en die christenen in het Midden-Oosten thans wacht, nu niet meer lijdzaam afwachten, want zij hebben besloten zelf over hun lot te beslissen. En die beslissing leidde in de kringen van Frans Timmermans en de andere zwijgers over de christenvervolging, tot zeer heftige kritiek. Want de gotspe, dat Joden zichzelf tegen moordpartijen beschermen!

Daarom van mijn kant geen verwondering dat Pieter Omtzicht de zelfbeschermende maatregelen van de Joden in het Midden-Oosten dan ook niet in de ban deed maar verdedigde met: De reden waarom deze is neergezet is de golf van aanslagen van Palestijnse terroristen, die dood en verderf zaaiden onder de Israëlische burgerbevolking. De barrière is buitengewoon effectief gebleken om het normale leven in Israël weer mogelijk te maken.

Met de verlammende houding van het gros van de Nederlandse politici inzake de christenvervolging in het Midden-Oosten, zou je de christenen daar ook zo’n veiligheidsbarrière gunnen. Dat zou echter de erkenning betekenen dat moslims niet alleen slachtoffers, maar zelf ook daders van vervolging zijn. Maar dat krijgt het politieke establishment dat heilig overtuigd is van het bestaan van islamofobie niet langs de huig. Dus tellen we rustig af tot alle christenen uit het Midden-Oosten verdwenen zijn.

Misschien ergens in het jaar 2050 een herdenkingsmonument voor de genocide op de christenen van het Midden-Oosten?

 

6 reacties to “Pieter Omtzicht, Frans Timmermans en de genocide op christenen”

 1. Knalgoed weer Filantroop en de gekozen woorden en vergelijkingen brilliant. Dat herdenkingsmonument voor deze genocide zullen wij niet meer kunnen zien.

 2. Chapeau Filantroop! Merci.

  Let’s hope and pray
  The monument will come one day.

  Possible before 2050 Los Angelos and Instanboel
  by natural disasters allready wiped away.

 3. wat ik maar niet kan begrijpen ,
  wat drijft die fransje( en vele andere pro;s ) nu echt om zijn ogen steeds maar weer te sluiten voor het toch zo duidelijke beeld

  Is hij nu echt zo dom- dat kan toch niet , en het zijn er toch best aardig veel

  Denk maar dat ik bedrijfje ga beginnen dat curseses geeft van “hoe leer ik knielen naar mekka”

 4. De Saoedische Prins Alwaleed Bin Talal Abdulaziz al Saud is een van de rijkste mannen van deze wereld. Hij besteedt jaarlijks 50 miljoen dollar die een beter begrip van de islamitische cultuur moeten bevorderen. In Jip en Janneke taal: hij geeft jaarlijks 50 miljoen dollar aan steekpenningen aan politici. Ik denk dat het grootste deel van die 50 miljoen naar Nederland gaat. Zolang de islamieten elkaar onderling uitmoorden kan ik ze slechts de raad geven: dat de laatste het licht uit doet. Dan keert er, gedeeltelijk, weer rust in de wereld, althans minder geweld.
  Dag

 5. Tweede Kamer verwerpt motie christenvervolging Midden-Oosten

  De Tweede Kamer heeft woensdag een motie om onderzoek te doen naar christenvervolging in het Midden-Oosten verworpen.
  Alleen het CDA, de CU, SGP en PVV steunden de motie. De Raad van Kerken ondersteunde de motie.

  De Syrisch-orthodoxe aartsbisschop Polycarpus Augin Aydin in Nederland riep in een brief de voorzitters van de Tweede Kamerfracties op om de motie te steunen.

  Minister Frans Timmermans………:

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5936-tweede-kamer-verwerpt-motie-christenvervolging-midden-oosten

 6. Dries van Agt, “keurige” christen, waar ben je?:

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/6619-islamitische-staat-onthoofdt-christelijke-kinderen

  Nou, Dries van Agt is zoals gewoonlijk met Joden bezig:

  https://twitter.com/driesvanagt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: