VN-gezant Robert Serry moest even wachten

Joodse grafstenen als plaveisel gebruiktZou PvdA’er Robert Serry in 2006 wel als Kamerlid gekozen zijn, dan zou hoogstwaarschijnlijk niemand van het incident vernomen hebben. In dat geval zou hij nu een kleefplekje bezetten op het Vaderlandse pluche, of zelfs in de Trêveszaal. Maar het heeft niet zo moge zijn, dus toog hij uiteraard naar Israël om er op een incident te wachten. Nou, incident? Een stoet door de oude stad van Jeruzalem op weg naar de Heilig Grafkerk moest even wachten. Geen wonder dat de Israëlische veiligheidstroepen, die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de christenen, het zekere voor het onzekere namen. Immers, als Joden iets goed doen, wordt het verzwegen, doen ze iets verkeerd dan wordt de microscoop erop gericht.

Dus was het even moeten wachten van VN-gezant Serry opeens wereldnieuws. Niet dat hij ondanks dat hij geen gelovige is, de Heilig Grafkerk niet heeft kunnen bereiken. En het zou allemaal waarschijnlijk sneller gegaan zijn als Serry en de zijnen de stoet in het verlangen incidenten te melden, niet zelf breder gemaakt zouden hebben.

Maar wacht even. Het Midden-Oosten is tegenwoordig, en dat eigenlijk al sedert het ontstaan van de islam, toneel van een heftige Joden- en christenhaat. En dan heb ik het hier echt niet over een halfuurtje wachten, maar over etnische en religieuze zuiveringen. En omdat Serry niet alleen agent-provocateur, maar ook VN-gezant voor het Midden-Oosten is, zou hij zich ook over de Joden-en christenhaat in het Midden-Oosten een mening moeten verwaardigen.

Toen in de Syrische burgeroorlog ‘nog slechts’ 80.000 doden waren te melden, was Serry vooral met Israël bezig. Nu de teller op zowat het dubbele aantal slachtoffers staat, is Serry met even wachten in Israel  bezig, maar niet met de moordpartijen in Syrië, en zeker niet met de christenvervolging in het gehele Midden-Oosten.

Wat zouden de slachtoffers van de christenvervolging ervan vinden dat een VN-gezant kouwe drukte over even wachten in Israël maakt, maar dat hij niets zegt over het uitmoorden van een christendorp in Syrië? Wel o ironie jammeren over de vrijheid van godsdienstuitoefening: Alle partijen moeten het recht op religieuze vrijheid respecteren, zeker ten tijde van de religieuze feestdagen.

Dat wordt dan zeer interessant, want toen Jordanië nog de scepter zwaaide over het oude stadsdeel van Jeruzalem, werden om de Joodse historie daar weg te zuiveren 56 van de 57 synagogen vernietigd en grafstenen van de Joodse begraafplaats gebruikt om wegen te verharden.

Het bezoeken van de voor Joden belangrijke heilige plaatsen werd ze onmogelijk gemaakt. Niet dat Israël nadat het land de Tempelberg in bezit kreeg, het islamitische bezoek aan de Al-Aqsamoskee wegens oog om oog, tand om tand onmogelijk maakte. Want als er in het Midden-Oosten een land is dat geloofsvrijheid garandeert, dan is het uitgerekend dat land.

In de islamitische gebieden zuchten echter niet-moslims onder de religieuze terreur van de oppermachtige islam, tot er uiteindelijk geen christen meer in over is. En als dat moment dan aangebroken is, zal de VN met lede ogen moeten erkennen dat het enige land in het Midden-Oosten waar nog christenen voorkomen toevallig die zo gehate Joodse staat is. Op dit moment het enige land in de regio waar het aantal christenen niet af- maar juist toeneemt.

In het jaar 2012 werden buiten Israel 105.000 christenen vermoord. Afgezien van de berichtgeving daarover door enkele conservatief christelijke organisaties en nieuwsmedia, is het even wachten in Israël groter nieuws dan deze religieuze genocide, die na 2012 nog steeds doorgaat. De christenen zullen dus nog even moeten wachten op Serry.

Foto boven: Joodse grafstenen in Jordanië

 

 

Advertenties

5 reacties to “VN-gezant Robert Serry moest even wachten”

 1. Hier hebben we Serry ook nog niet over gehoord, dat de moslims de Joden de toegang ontzeggen en zelfs hun geschiedenis ontkennen:
  http://likud.nl/2014/04/palestijnen-joden-mogen-niet-bidden-bij-de-klaagmuur/

 2. Uitstekend dat je de aandacht even bepaald bij zoń minkukel als de aan de PvdA gelieerde Robert Serry, tegenwoordig ambassadeur in Ierland. Wie heeft die meneer Serry eigenlijk benoemd bij de VN en waarom zat hij daar zo lang nog in functie? Waarom zouden we nog meebetalen aan het VN budget als deze club linksom draaiend opvallend naar Mohammed blijft toewerken? Hoog tijd voor kamervragen en een publiciteitsoffensief om de mensen beter voor te lichten over wat er ook van hun centen in de wereld gebeurt.

  Het lijkt me logisch dat een ambassadeur in Ierland zich gewoon met Iers-Nederlandse verhoudingen bezig houdt. Dus dat je hem tegenwoordig niet over VN zaken als bidden bij de klaagmuur hoort valt dan weer wel in hem te prijzen. Daar zijn anderen voor aangesteld. Aangezien ook die zich kennelijk onvoldoende van hun voorlichtende taak kwijten is het aan iedereen die wat meer weet om zoveel mogelijk te gaan publiceren en die informatie met velen te delen.

 3. Liegen over Israël moet mogen, dus schrijft Nazir Bibi Naeem op VARA’s Joop dat de VN-gezant Robert Serry niet mocht deelnemen aan de vreedzame paasprocessie in Jeruzalem. De waarheid is echter dat hij slechts even heeft moeten wachten alvorens zijn tocht te kunnen vervolgen.

  Nazir Bibi Naeem “En het zijn overigens niet altijd Palestijnen die geweigerd worden omdat ze mogelijk ‘een gevaar’ kunnen vormen: de Nederlander Robert Serry, de speciale gezant van de Verenigde Naties voor het vredesproces in het Midden-Oosten, werd afgelopen weekend tegengehouden bij een controlepost en mocht niet deelnemen aan de vreedzame paasprocessie”.

  De NOS echter schrijft “De Nederlandse VN-gezant Robert Serry is in Jeruzalem kort tegengehouden door Israëlische veiligheidstroepen”.

  Over het ontstaan van leugens en “bloedsprookjes” gesproken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: