Carolien Roelants en de boze wolf

Carolien Roelants kruipt in bedPraten met Hamas. De apologeten van Marx en andere “progressieven” horen zich dat graag zeggen. Vredestichters die ze zijn, tafelen ze met hun vrienden aan de Pickwick. Nu ook weer Carolien Roelants, die boven haar stukje in de NRC schrijft Doe het voor die 1,8 miljoen in Gaza.

Dat is dan mooi en o zo nobel, maar nadat Israël Gaza verlaten had met medeneming van de kolonisten, hadden de Gazanen natuurlijk ook gewoon in vreedzame co-existentie met hun Joodse buren kunnen leven, in plaats van Gaza tot de belangrijkste raketlanceerinstallatie van gans de wereld uit te roepen. Dan zouden noch de Egyptenaren, noch die gemene Joden van Israël Gaza de grootste openluchtgevangenis van de wereld gemaakt hebben.

Dat praten met Hamas valt trouwens lastig als je weet dat Hamas niet eens in staat is met de eigen Palestijnse broeders van Fatah in conclaaf te gaan. Dat Hamas dan wel bereid zou zijn constructief met Israël te praten, is de mens wijsmaken dat de gebroeders Grimm non-fictionliteratuur bedreven. Nou, Roodkapje Carolien Roelants vergist zich hier deerlijk als ze zich vol deernis buigt over grootmoedertje met de grote bek.

In tegenstelling tot Israël, waar om de vier jaar parlementsverkiezingen plaatsvinden, zit Hamas inmiddels alweer zowat 8 jaar “democratisch gekozen” de bevolking van Gaza te regeren. En sedert Hamas er regeert zijn duizenden raketten richting Israël gelanceerd.

In werkelijkheid heeft Hamas gewapenderhand Gaza veroverd, Fatah verjaagd en oefent het er de alleenheerschappij uit naar vertrouwd fascistische leest. Immers, een politieke partij die een eigen militie op het been houdt, herinnert aan de dagen van het Europees interbellum, toen politieke stromingen er eigen weerkorpsen op na hielden om het woord bij de daad te voegen.

Als Carolien Roelants echt zo begaan is met het lot van de 1,8 miljoen Gazanen, dan zou ze op z’n minst moeten beijveren dat Hamas en/of handlangers vanaf die overgecontroleerde en overbevolkte postzegel aan de Middellandse zee geen raketten op Israël afvuren.

Praten met Hamas, terwijl een rakettenregen weer richting Israël gaat, is namelijk erg ongemakkelijk. En het herinnert aan de dagen dat Arafat en Rabin over vrede met elkaar in conclaaf waren en Hamas tegelijkertijd dat hielp te ontsporen door grootschalige aanslagen op Israëlische burgers te plegen.

Dat is het fijne met organisaties als Hamas en Fatah, je praat met ze en onderwijl zijn hun handlangers bezig met aanslagen of met hagelbuien van raketten. Ja, zo zaten ze in Amsterdam ook graag aan de thee.

Maar het had allemaal zo mooi kunnen zijn tussen Gaza en Israël. Israël als grootvoorziener van elektra, gas en water, de Gazanen eindelijk aan de slag om de vooruitgang te dienen en zelfvoorzienend te worden. En omdat Israël een democratie en een grote economie is, zou het in vreedzame co-existentie samenleven met dat land waarschijnlijk ook een bron voor de geestelijke vrijheid en vooruitgang zijn geworden.

Werkeloze Gazanen willen dolgraag in dat gehate Israël werken, maar mede dankzij de door Hamas gepolitiseerde Jodenhaat is Israël daar terecht beducht voor. Als er dus door de Gazanen geleden wordt, dan hebben ze aan Hamas een geweldige pionier in de zelfvernietiging. Naast het onderdrukken van de eigen vrouwen, de eigen christenen, het eigen volk, het dampende antisemitisme en het faciliteren van geweldaanvallen op Israël, kun je je met Hamas geen betere euthanasiearts wensen.

En het onzalige idee dat Joden zich nóg een keer masochistisch zullen opstellen zodat er weer een paar miljoen om zeep geholpen worden, is ondanks de misplaatste oproep van Carolien Roelants natuurlijk voorgoed verkeken. Dus Carolien, meid, trek zelf met je mandje fruit naar oma met de grote bek in Gazastad en laat je opvreten. Misschien dat een Joodse jager de buik van de wolf openknipt om je te bevrijden.

Advertenties

6 reacties to “Carolien Roelants en de boze wolf”

 1. Hamas spreekt luid en duidelijk: Israel vernietigen, Joden uitroeien.
  Maar Carolien denkt dat daarmee goed te praten is en tot redelijkheid te krijgen is.
  Zo iemand vond destijds dat met Hitler ook gepraat en toegegeven moest worden.

 2. Wat een fantastische observatie!

 3. Er wonen geen 1,8 miljoen mensen in Gaza. Opgeblazen propaganda cijfer.

 4. Ach, volgens die zwevers is het in nederland ook allemaal paix en vree. Maar toch blijkt een 45 pct het er niet zo mee eens te zijn en zouden het liever anders willen/zien. Maar daarover sluiten ook de hoofdmannen zwevers hun ogen en oren (kale activistje een stuntmarktverkoper).

 5. Heer van Raalten,

  Naast het opblazen van mensen, wordt er onder Palestijnen ook nogal eens aan het opblazen van bevolkingsaantallen gedaan. Zoals het “godsonmogelijke mirakel” van de groei van het aantal vluchtelingen. Zo citeer ik hier mezelf nog maar eens:

  “Er circuleert hier en daar zelfs het getal 8 miljoen. Hoe het mogelijk is dat de circa 800.000 tijdens de stichting van de Joodse staat vertrokken of gevluchte Arabieren er ooit 5 of 8 miljoen konden worden, moet als een demografisch wonder uitgelegd worden. In de periode dat de Nederlandse bevolking inclusief de massa-immigratie van 9.629.000 in 1947 tot 16.615.000 in 2010 toenam, moeten die 800.000 Arabieren sedert 1947 zich slechts in bed opgehouden hebben om dit godsonmogelijke mirakel te verrichten. En dat voor een volk van wie sommige Israël-haters hardhop durven te beweren dat het door etnische zuiveringen en genocide bejegend wordt. Naast het mirakel van een verzes- of zelfs verachtvoudiging van de bevolking, ook nog eens ondanks etnische zuiveringen en genocide in aantal toe- in plaats van afnemen, is er dus sprake van een tweede mirakel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: