De PVV-kiezer blijkt een overlever te zijn

meeuwVijf jaar geleden vergeleek het GroenLinkse ex-Tweede Kamerlid en volksopvoeder  prof. dr. E.H. (Evelien) Tonkens Geert Wilders met de gruwelnazi Josef Mengele: De nazi’s reduceerden sommige medeburgers tot instrument, waar ze medische experimenten mee uithaalden. Daar zijn we allemaal tegen. Zo moeten we ook allemaal tegen de instrumentalisering van nieuwe Nederlanders zijn en blijven.

Meteen bij het ontstaan van de PVV werd een heel instrumentarium opgezet om die partij naar het leven te staan. Wat met Fortuyn zo succesvol gelukt was, zou ook met Wilders moeten lukken, meenden de optimisten, die nog in hun handen wreven over de uitschakeling van Fortuyn.

Sedert 22 februari 2006, toen de PVV bij de Kiesraad aangemeld werd, heeft dat instrumentarium alles, maar dan ook alles uit de dekbeeldige kast gehaald om de PVV uit te schakelen. Doopcelen werden gelicht, er werd tussen de gordijnen naar binnen gegluurd, de inkomsten van de PVV werden diepgravend uitgespit, er werd in strafbladen gespeurd, en last but not least werd het knekelhuis van het nationaalsocialisme overhoop gehaald om zulke bizarre vergelijkingen te maken, dat men heden ten dage heel wat positiever tegen de kopstukken van het Derde Rijk aankijkt dan eigenlijk wel zou moeten. Een Hitler die alleen maar minder, minder, minder roept, in plaats van tot het radicaal ausradieren van hele volken oproept, zoals de echte Hitler deed, zou bij de historisch minderbedeelde mens immers het gevoel kunnen opwekken dat het Derde Rijk best wel meeviel.

Om de lezers en mezelf een lang exposé van middelen te besparen waarvan het anti-PVV front zich bediende om die partij van de aardbodem weg te goochelen, beperk ik me dan maar met de samenvatting dat er geen middel geschuwd werd.

Maar ziedaar, ondanks de ruim acht jaar heksenjacht op de PVV, ondanks de op handen en voeten rondom het PVV-gebouw snuffelende Hercules Poirots en Jules Maigrets, en ja, zelfs ondanks de soms toch wel erg brute uitspraken van Wilders zelf, staat de partij nog steeds hoog op de politieke peilingranglijsten genoteerd. Wat zou dat toch zijn dat deze partij maar niet naar de haaien gaat?

Nou, het antwoord is ongeveer net zo simpel als de vraagstelling. De PVV is niet klein te krijgen omdat de kiezer dat niet wil. Die heeft met de PVV zijn hakken in de zompige Hollandse klei gezet omdat die partij het nog enige resterende middel is zich tegen het volkminachtende establishment te keren.

Dat deze kiezer zich dit alles heeft moeten laten welgevallen, want de afgelopen jaren is geen menssoort zo vaak gekwetst als juist de PVV-kiezer, legt die doodgemoedereerd naast zich neer.

Deze menssoort is nog nooit met overgevoelige lange tenen richting politiebureau gesneld om aangifte van het zaaien van haat te doen. Ondanks dat het stemmen op een politicus die hooggeleerde Nederlanders vergelijken met Mengele en Hitler, toch een schuldgevoel van hier tot ginder moet opleveren, is deze kiezer nog steeds bereid zijn zitvlak op te richten om de rode stip bij de PVV te zetten.

Ondanks de schuimende en schurende huishoudmiddelen waarnaar de omroepen, dagbladen, weekbladen, politici, opiniemakers en NGO’s grepen om de PVV weg te boenen, heeft het PVV-electoraat zichzelf nog steeds niet opgeheven of zich als lemmingen in de zee gestort.

Na dit alles getrotseerd te hebben kun je wel stellen dat deze menssoort niet meer klein te krijgen is. Fout zijn na de Tweede Wereldoorlog kan dan wel vele morele bijltjesdagen opgeleverd hebben, maar de huid van de menssoort die de PVV maar niet wil verlaten is er zo gepantserd door geworden dat de bijl er niet meer binnen kan dringen.

Zou het anti-PVV front dat niet hebben kunnen voorzien, of is dat misschien toch niet zo hooggeleerd als het zich voordoet, want het uiteindelijke resultaat is dat de PVV-kiezer een overlever geworden is. Zeg maar, de meeuw onder de kiezers. à Propos, was de meeuw van de PVV niet ook al ten offer gevallen aan de vaardige handen van de patholoog-anatoom? Nou pech dan, want de meeuw blijkt een onuitroeibaar beest te zijn. 

Advertenties

13 reacties to “De PVV-kiezer blijkt een overlever te zijn”

 1. De Meeuw schijn etymologisch verwant te zijn aan de Leeuw. Zelfs bij de buren: Möwe en Löwe

 2. De pvv kiezer heeft weinig keus waar hij naar toe kan, dus blijft deze maar trouw aan wat er is, want altijd beter dan het andere en naar het zich laat aanzien zijn steeds meer mensen het er aardig mee eens( 43pct?).
  Kan verder toch niet de gedachte uit mijn hoofd krijgen, dat misschien die opstappende pvvers hier en daar “geadviseerd zijn” met min of meerdere dwang om bij de pvv weg te gaan.
  Heel wat journalisten en cabaretiers zijn toch ook vriendelijk verzocht om hun mond te houden want anders… ( mag u zelf invullen).

 3. Groot gelijk, zo is het. Ik ben intussen 88 jaar geworden, maar ik blijf bewondering hebben voor de moed en vasthoudendheid van Geert Wilders! En zal altijd op hem stemmen.

 4. Ik ben een PVV´er
  en daarmee uiteraard een racist en xenofoob
  ik ben een trotse PVV´er
  dus voor mij is er geen enkele hoop
  de gutmensch loopt massaal tegen mij te hoop,
  iets wat ik dagelijks kan lezen op “De Joop”.

  Ik ben een PVV´er
  en ik ben trots op mijn partij
  die wordt te groot, dus zet de NRC een tandje bij
  die zal het ook nooit leren
  ze zijn nu Geert aan het demoniseren
  de hetze tegen het gedachtegoed van Fortuyn,
  omarmd door Wilders, is nog lang niet voorbij.

  Ik ben een PVV´er
  dus een Tokkie en laag opgeleid
  ik ben het schuim van de bevolking
  krijg vast nog wel eens vreselijk spijt
  ik zou eens moeten leren, volgens
  “hoogopgeleide”dames en meneren
  dat Wilders ons land naar de ondergang leidt.

  Ik ben een PVV´er
  en daar schaam ik me niet voor
  Dat is de schuld van al die andere partijen
  die voor verkiezingen met grote leugens
  hun stemmers op lopen te vrijen
  die gaan er met de winst vandoor
  en 4 jaar later krijgt de burger pas weer “vals”gehoor.

  Ik ben een PVV´er
  en ik ben trots op het partijprogram
  dat op de radio en televisie en in de krant
  belachelijk gemaakt werd,
  of helemaal niet ter sprake kwam
  door die goede ideeën bewust te verdraaien
  hopen ze dat kiezers af gaan taaien

  Ik ben een PVV´er
  en blijf dat tot mijn laatste snik
  want dit is de enige partij
  die de burger meer inspraak wil geven
  de partij, die via referenda
  de bevolking om haar mening wil vragen
  iets wat die andere “volksvertegenwoordigers”,
  na die ene keer, beslist niet meer durven wagen!

  Ik ben een PVV´er
  en ik ben behoorlijk boos,
  ik wil niet steeds worden weggezet
  als een domme doos zonder verstand
  ik stem op die partij, omdat ik houd van Nederland
  ik kan het niet verdragen dat andere partijen,
  uit volle overtuiging, ons land door de EU
  weg willen laten vagen!

  Ik ben een PVV´er
  en ik denk echt wel heel goed na
  misschien wel veel beter dan al die mensen
  die Geert en zijn partij naar de hel toe wensen
  ik vergelijk al de partijen en ik zie
  de PVV is door referenda mogelijk te willen maken
  de enige partij die staat voor ECHTE democratie.

  Door:
  Willemientje

 5. Ik ben een PVVer en zal het altijd blijven al strooien ze de hele bagger put over de PVVuit ik blijf er op stemmen.

 6. Bij de PvdA zijn wegens de massale wegloop van het electoraat de druiven zo zuur dat ze uit wanhoop de PVV maar een gevangenis noemen:

  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/26614_pvv_is_een_gevangenis/

  Of het helpt valt echter zeer te betwijfelen. Dus moet men zich afvragen, wat te doen om gefrustreerde werkeloze PvdA’ers van een nuttig tijdverdrijf te voorzien. Ikebana, origami, sudoku of misschien toch een herscholing? Nou, nog maar even goed over nadenken.

  • Stuur die gefrustreerde PvdA’-ers maar naar Yemen voor een bijscholing, wél vóór
   ze weggaan in hun paspoort stempelen: Niet meer welkom in Nederland, terug naar af, of ga direct daar naar de gevangenis voor 30 jaar

 7. Het probleem ligt niet bij de PVV- kiezers. Die weten inmiddels wel van de hoed en de rand. Het probleem is de organisatie van de PVV als partij en de mensen die voor dat werk worden gerekruteerd. Dit rammelt aan alle kanten. De een na de ander stapt op, en waar rook is is vuur. Wilders moet hieraan veel meer aandacht besteden dan hij tot nu toe gedaan heeft. De kiezer houdt er niet van om op een partij te stemmen waarbij men elkaar de tent uitvecht.

 8. Joh, laat nog maar even rammelen. We hebben in het parlement van Oekraine
  recent nog vechtende “volksvertegenwoordigers” gezien.
  Ik hoop, dat Geertje het nog zo ver kan krijgen bij ons in de 2e kamer, b.v. SP
  tegen PvdA en GL+D66 er tussen in.
  Ik neem alvast plaats op de tribune

 9. @spaak, het is nog steeds moeilijk door de enorme omvang van het demoniseren van de PVV de kwaliteit van het door Wilders gebodene omhoog te krijgen.
  Wel is duidelijk dat een groot deel van de nederlandse bevolking de PVV als noodzakelijk ervaart en zich niet laat besodemieteren door de marionettenspeler.
  Ik ben dan tot op heden ook erg blij met Filantroop en verwante kwaliteit.

 10. Ik ben PVVer en ben daar trots op. Ik zal datgene doen wat de PVV van mij verlangt.
  Ik ben PVVer en ben daar trots op. 22 mei PVV!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: