Moreel lynchpartijtje op Marcel de Graaff

Hansje als strijderVoor je als nazaat van de gedogers of medewerkers van de grootste Jodenvervolging aller tijden in Nederland, voor de televisiecamera een lynchpartijtje wegens antisemitisme organiseert om de PVV-lijsttrekker bij de Europese Parlementsverkiezingen zijn voorspelde stembuszege uit handen te schoppen, moet je toch wel eerst zelf de heilige nimbus boven je hoofd verdiend hebben.

Op de keper beschouwd kun je de aanval op de PVV-lijsttrekker Marcel de Graaff gewoon het beste afdoen met de wedervraag, als samenwerking met het Front National van Marine le Pen toch zo fout na de oorlog is, waarom dan toch pleiten voor samenwerking (gelardeerd met een berg Europees geld) met een illegaal regime waarin het zwaar antisemitische Svoboda hoog en droog mee zit te regeren.

En waarom dan toch dat heulen met naties waar christenen, Joden en ongelovigen geen leven hebben en waar je slechts op bezoek mag op vertoon van een Niet-Joodverklaring? Waarom je staatshoofd naar dat soort landen afsturen om er goede zaakjes voor te bereiden?

En omdat ik nu pas echt goed de smaak te pakken heb de vraag, waarom als Europees politicus toch zo staan heupwiegen om de buikdansers van het Midden-Oosten te bekoren, terwijl er in die regio slechts een land voldoet aan de door de EU zo geheiligde vrijheid van meningsuiting.

Waarom dan toch het enige land waar Joden zelf beschikken over hun veiligheid in deze zwaar antisemitische wereld, de das om willen doen? Hebben jullie voorouders er niet zelf voor gezorgd dat Joden er voor kozen de zorg van hun veiligheid in eigen handen te nemen in plaats van die aan jullie verraderlijkheid over te laten?

Vooruit dan maar, toch nog even Hans van Baalen, de dikdoener par excellence, lid van de partij die het meest anti-Israëlische kabinet sedert het ontstaan van de Joodse staat in het zadel houdt en in Kiev voor het eerst sedert de val van het Derde Rijk met een zwaaiend knuistje nationaalsocialisten in het zadel van een Europees land hielp, als moreel scherprechter over de PVV badend in een aureool?

Nou, misschien zwetend in de televisiespots van de NPO, maar het is lastig splinters zoeken als je zelf een balk in beide ogen mee hebt te torsen.

Nebbisj dus.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

6 reacties to “Moreel lynchpartijtje op Marcel de Graaff”

 1. Dezelfde partijen die frontaal in de aanval gingen tegen de Graaff en de PVV demoniseren staan 100% achter het BDS waarover Norman Finkelstein en nog enkele anderen die zeer Israel kritisch zijn: Dat BDS niets anders is als puur antisemitisme en niets te maken heeft met tegen de regering van Israel te maken heeft. Het betekent gewoon Niet kopen bij Joden, wat ook gepromoot werd door Hitler. Dus wie zijn dan antisemitisch?

 2. Marcel de Graaff hield zich goed staande tegenover de afvalbak van de VVD,
  Dikke van Baalen.
  Zou je dit programma in een nudistenkamp hebben laten plaats vinden dan zou Marcel, in vroegere tijden lid van hetzelfde dispuut als een vriend van me, door de oplettende kijker worden opgevreten in combinatie met een goed glas wijn.
  Applaus voor Marcel.

 3. Uw artikel over de tv uitzending “morele lynchpartij op drs. Marcel de Graaff“ (PVV) heeft buiten mijn waarneming plaatsgevonden. NL tv, gesubsidieerd via belastinggelden (vroeger luister- en kijkgeld) kan me niet verplichten er gebruik van te maken om toe te zien hoe de sluizen van opportunistisch politiek eigenbelang, wijd worden opengezet, het verleden en zelfs van “gisteren” zich af te wassen.

 4. Wat mij iedere keer opvalt is dat er door veel lieden met “antisemitisme” wordt gesmeten.

  Maar dat er weinig onderzoek gedaan is naar wie er nu allemaal fout waren in de oorlog en de joden voor 2,50 verkochten aan de duitse bezetters.
  De Duitsers hadden alles altijd heel Grundig gedocumenteerd (zouden de Nederlandse overheden nu een puntje aan kunnen zuigen) maar er is weinig naar buiten gekomen van wie en wat.
  Valt mij alleen maar op – maar weet wel dat de Nederlanders de grootste medewerkers waren bij het uitroeien (in percentages ssers en in percentages verraden).
  En bovendien het was niet jan kaas die verraadde maar ook meneer de ambtenaar en vele anderen wat men toen noemde Notabelen.

  • Ik heb wel begrepen dat veel mensen er nou niet bepaald wakker van hebben gelegen dat de Joden werden afgevoerd. Het vooroorlogse succes en de dominantie van een deel van de joodse gemeenschap in de theaterwereld en de diamantindustrie wekten bij velen wrevel en afgunst. Nog even los van het heersende antisemitisme. Maar ook vandaag de dag ligt de Jodenhaat voor het opscheppen. Het is gewoon nooit weg geweest.
   Waar de toeristen in Amsterdam massaal toestromen naar de kaskraker van het Anne Frankhuis, gaan even verderop (Buitenveldert) Joodse kinderen onder begeleiding naar een omheinde (hek) Joodse school. Misschien een nieuwe insteek voor Dolle Dries? Weg met die apartheidsmuur?

 5. Nico Spaak
  En omdat er nogal wat musicerende Joden waren die nog voordat ze van bed gelicht werden niet meer mochten musiceren, zagen die nog net voordat ze afgevoerd werden, hoe hun plekjes razendsnel ingepikt werden door lui die onder het motto “de een zijn dood is de ander zijn brood” het Nederlandse volk gingen amuseren om ze zingend en dansend de oorlog door te krijgen. Nimmer heeft het amusement in Nederland zich op zo’n belangstelling mogen verheugen als tijdens de bezettingsjaren.

  Het boekwerk “Door de nacht klinkt een lied”, van Henk van Gelder en Jacques Klöters (1985), is daar zeer verhelderend over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: