Op 4 mei herdenkt dagblad Trouw de Israëlische apartheid

Triootje Trouw over JodenHet dagblad Trouw, dat lijdt aan een ernstige vorm Joden-fetisjisme, komt uitgerekend op 4 mei met Israël, apartheid en de heiligheid van het land, over de door het Nederlands Palestina Komitee gehouden bijeenkomst over de vraag of Israël een apartheidsstaat is. Nu ligt het wat dat Israël-hatende comité betreft veel simpeler dan het op herdenkingsdag 4 mei misschien lijken mag.  Meteen na de oprichting van het Nederland Palestina Komitee ventileerde die organisatie dat Israël erger was dan het Derde Rijk. Dus mag het nauwelijks verwonderen dat zowel deze organisatie als Trouw 4 mei niet gebruiken om te treuren over de grootste genocide aller tijden, maar over de stichting van de Joodse staat.

Nu is het woord apartheid van Nederlandse komaf. Evenals het even ongemakkelijke woord collaboratie er zo een is, en die ons eraan herinnert dat Nederland van alle bezette naties ongeveer recordhouder was in het helpen opsporen en afvoeren van Joden.

Tezamen met de op een geheime plek in Hilversum te houden herdenking van de Holocaust op Palestijnen, hebben het Nederlands Palestina Komitee en het dagblad Trouw opvallend grote belangstelling voor de vermeende slachtoffers van Joden op het moment dat de grootste genocide ooit juist die aandacht zou verdienen. Al was het maar omdat veel Nederlanders, onder wie de voorzaten van de leden van het Nederlands Palestina Komitee en de schrijftafelmoralisten van het Dagblad Trouw, tijdens die wandaad hoogstwaarschijnlijk met hun armen over elkaar zaten toe te kijken.

Nu is er in het Midden-Oosten inderdaad sprake van apartheid. Alleen gebeurt het daar niet met gebruikmaking van het beroemdste Nederlandse woord, maar heet het daar doodgewoon islam en treft het zowel christenen, Joden, ongelovigen als moslims zelf. Nergens in de wereld wordt er zo veel etnisch gezuiverd, gesegregeerd en verdreven als in de landen van het Midden-Oosten waar de islam de regels dicteert.

Misschien moeten we op 4 mei en omdat het Nederlands Palestina Komitee, het dagblad Trouw en de baarden van het Platform Bewust Moslim dat nalaten, ook die slachtoffers maar in onze gedachten opnemen. Met het cruciale verschil dat de Holocaust voorbij is, maar de slachtingen in het Midden-Oosten ook na 4 mei nog lang zullen doorgaan.

 

 

4 reacties to “Op 4 mei herdenkt dagblad Trouw de Israëlische apartheid”

 1. Hoe diep kan je zinken als voormalig verzetskrant? De oprichters zullen zich omdraaien in hun graf.

 2. het woord apartheid kwam uit de koker van de “verkrampties”
  dat waren nakomelingen van de gristelijke ietwat achtergebleven in de ontwikkeling die het gingen maken in zuidafrika
  Ze zijn in die verouderde gristelijke leer blijven hangen terwijl het oude thuisland wel door ontwikkelde
  Zie je nu ook, veel matig ontwikkelden uit de achgtergebleven gebieden met een zaak in de bagage, de wet van overleveren- de islam_
  Ze blijven ook in het oude hangen terwijl ook hun thuislanden ontwikkelden

  Het oude is voor hen ook veel beter, maar dat oude thuisland bestaant al jaren niet meer
  ze behoren nergens toe , niet het nieuwe en niet het oude land

  Maar hoe zou het toch komen dat de migranten in de usa na korte tijd AMERIKAAN zijn terwijl men in Europa nog steeds heeft over marokkaan/turk of weet ik veel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: