Trouw gaat fout na de oorlog opsporen en aanpakken

Onze nieuwe vrienden 1Het anti-Poetin front, dat in het dagblad Trouw een bruggenhoofd gevonden heeft om de heiligverklaring van de EU voor te bereiden, blijkt nu ook aan een zwarte lijst te werken waarin eurosceptici als Poetin-aanhangers weggezet worden. Zoals NSB’ers Hitler vereerden, zouden eurosceptici wel eens vereerders van Poetin kunnen zijn en dus bestreden moeten worden. Ziedaar, een voormalige verzetskrant in het naoorlogse verzet tegen de vermeende nieuwe landverraders.

Dat het dagblad trouw inmiddels allang geen dagblad meer is maar een ideologisch instituut dat gebruikmaakt van de aloude receptuur, zoals we die ons herinneren van de gewezen demagogiekranten Pravda, Völkischer Beobachter, Volk en Vaderland en De Waarheid (aan de laatste heeft de in 2013 teruggetreden hoofdredacteur Willem Schoonen als CPN’er nog trouw zijn pennenvruchten afgeleverd) zal de trouwe Trouwlezers een worst wezen.

Erg trouw blijken die niet te zijn gezien de blijvende daling van het aantal betalende lezers van de krant die ooit als een gereformeerde verzetskrant gesticht was, maar waarover de mannenbroeders zich nu in hun graf zouden omwentelen van schrik als ze van de inhoud kennis zouden nemen. De krant is dus zieltogend en kan nog slechts bogen op de aanhang van een sekte, die als electorale massa amper twee Tweede-Kamerzetels zou opleveren:

1974: 175.000

1980: 141.200

1990: 120.100

2000: 105.196

2010: 93.722

2011: 92.038

2012: 91.476

Aan het plaatje dat Trouw opzet om eurosceptici als Poetin-aanhangers weg te zetten mankeert uiteraard van alles. Ondanks dat verklaarde EU-liefkozers zonder acclamatie van eurosceptici bij Poetin een aardappeltje en borreltje kwamen consumeren om er goede zaken voor te bereiden, of er de meest waanzinnige Olympische Winterspelen van na de Tweede Wereldoorlog met hun aanwezigheid te vereren, wordt het juist Marine le Pen verweten dat ze ook bij de Russen op bezoek ging. Wie herinnert zich niet de grijnzende gebitten van de majesteiten en premier Rutte terwijl die naast de traditionele Russische lekkernijen Poetin er zowat ook bij opvraten.

Nederland was met onze regering (kabinet en staatshoofd) bij de Winterspelen in Sotsji van alle westerse naties het sterkst vertegenwoordigd bij het slurpen van een bordje borsjtsj met wodka. Ook wel begrijpelijk, want het langebaanschaatsen is zo ongeveer uitgegroeid tot het korfbal van de wintersporten.

Dus om Marine le Pen niet alleen te verwijten dat ze de dochter van een antisemiet is, maar ook dat ze twee keer naar Rusland ging, waar de twee majesteiten en Rutte op schoot van Poetin klommen, is toch zo ver doorgeschoten, dat de redactie van Trouw behoorlijk aangeschoten moet zijn geweest toen dat op het residu van die arme gevelde bomen gedrukt werd.

Het mag dus duidelijk zijn dat het dagblad Trouw op zoek is naar fout na de oorlog. En dat zijn uiteraard die ratten van eurosceptici, die kennelijk iets genuanceerder zijn over de nieuwe Koude Oorlog dan de verblinde aanhangers van het groot Europa tot de Oeral en over de Bosporus.

Wie iets te zeggen heeft over hoe geweldig dat groot Europa wel niet is, of hoe erg Israël en de Joden wel niet zijn, voelt zich dan ook meteen door Trouw aangetrokken dat daar te plempen. Ze hebber er een fijne neus voor rechtse rakkers en Joden, zoals Volk en Vaderland een fijne neus had voor linkse rakkers en Joden.

Trouw, nota bene het naoorlogse vredeskrantje van links Nederland, nu als promotor van de nieuwe Koude Oorlog en medeschuldig aan de herrijzenis van het vijandbeeld jegens de Russen, moet nu zelfs winkelen bij de Oekraïners die zelf niet vies zijn van nazi’s in de eigen regering: Dat deze populistische en extreem-rechtse partijen niet alle standpunten van Poetin delen, maakt volgens Oekraïner Sjechovtov niets uit. Zo neemt Geert Wilders het op voor homo’s, is hij geen antisemiet en niet anti-Amerikaans. Dit in tegenstelling tot de leden van de Griekse Gouden Dageraad en het Hongaarse Jobbik die openlijk strijden tegen homo’s.

En Trouw zelf over de Hitlervereerders van Svoboda? Met geen woord schrijven ze erover. Hoewel, toen een Svoboda-fan van kant gemaakt werd, wijdde de krant er wel opeens aandacht aan, maar aan het feit dat Oekraïne een regering heeft met een partij waarbij vergeleken de PVV, Front National en de FPÖ beschaafd zijn, krijgt er om een opvallend duidelijke reden geen aandacht. Want stel je voor dat niet alleen Poetin vuile handen heeft, maar de EU die nu zelf in de latrine van de historie dompelt door te collaboreren met Hitlervereerders.

Nou Trouw, Houzee dan maar.

4 reacties to “Trouw gaat fout na de oorlog opsporen en aanpakken”

  1. Zal me er niet tegen verzetten, oogenhand.

  2. Nooit gedacht, maar ik wou dat die ex-communist Willem Schoonen nog hoofdredacteur was van Trouw. Zijn opvolger (Cees van der Laan, gewezen vrijgemaakt gereformeerd) kan geen enkele sturing geven aan zijn medewerkers. En zo verschijnt dag na dag het ene na het andere anti-Poetin, anti-Israël, anti-kernenergie etc. in zijn krant. Dat binnen een paar maanden aldus verworden is tot een eenzijdig blaadje.

  3. Fascisme is geen monopolie van rechts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: