De vrienden van Brussel schieten er flink op los

Ruziezoekers in KievTerwijl Rutte flonkert met de uitspraak dat de eurocrisis voorbij is, maar nog een lange weg te gaan is, blijkt die andere crisis juist goed op gang te komen. Die andere crisis, waar langzamerhand met de scheve verhouding in de slachtofferaantallen duidelijk wordt dat het steeds met klem als interim-regering aangeduide avonturierregime van Kiev, de Russisch gezinde separatisten keihard aanpakt. Voor een regime waaraan het Brussel van nie wieder Krieg alle medewerking toegezegd heeft, laat het zich bepaald niet van een zachtzinnige kant zien.

Dat wettigt de vraag of dat regime niet een groot gevaar dreigt te worden voor het krampachtig overeind gehouden droomvisioen van een veilig, rechtvaardig en vreedzaam Europa, als juist dat Europa zelf de morele steunpilaar is van een der strijdende partijen.

Wie namelijk denkt dat de Oekraïense kwestie er slechts een is tussen rechtschapen en misdadige partijen, komt bedrogen uit. En de ongeruste vraag moet dan ook gesteld worden, of dit dan toch het Europa van de toekomst wordt.

Wie echte vrede wil zou zich dan ook niet moeten beperken tot sancties tegen alleen de Russen, maar ook aan het regime in Kiev geen morele en materiële steun moeten leveren, want daar zitten allerminst lieverdjes vreedzaam bloemperken te onderhouden, maar zich gewapenderhand overeind te houden.

Hier begint een reeks historische fouten zich zodanig op te stapelen dat eurosceptici zelfs geen moeite meer hoeven te doen het bewijs van het tot mislukken gedoemde groot Europa te leveren. De EU heeft zich willens en wetens in een wespennest gestoken, en daarmee de eigen burgers in gevaar gebracht door partij te worden in een conflict waarvan het eindbeeld voorlopig nog niet in zicht is.

Na de meer dan 40 in Odessa gemaakte slachtoffers, kunnen er vandaag nog eens 20 bijgeschreven worden, waarmee meteen ook duidelijk wordt dat het spookbeeld, dat de EU toch steeds beweerde te vermijden, nu juist door pyromanen als Hans van Baalen, Guy Verhofstadt en Frans Timmermans overeind getild is.

Om ieder misverstand daarover uit te sluiten, in het conflict in Oekraïne kunnen we onmogelijk spreken van de goeden en de slechten, maar van geharde veteranen in geweldpleging. Dientengevolge dat de morele en materiële steun aan het regime in Kiev, evenals de reeks sancties tegen de Russen, als een vrijbrief en aanmoediging gevoeld wordt er flink op los te schieten. De fout waaraan het Westen zich ten aanzien van de burgeroorlog in Syrië ook al schuldig maakte en waar we inmiddels 150.000 slachtoffers te betreuren hebben.

Die burgeroorlog valt nu het allemaal anders verliep dan Brussel kennelijk dacht, even buiten het interessegebied, want alle steun en aandacht gaat nu naar de vrienden in Kiev. Ondertussen is de Arabische lente in Syrië in bloed gesmoord, en de lente in Oekraïne goed op weg ook die kant op te gaan.

Maar wat te doen nu het opstootje van het Maidanplein de kant opgaat dat na de eerste nul er meer nullen achter de slachtofferaantallen dreigen te verschijnen?

De Russen bevechten zit er even niet in. De Navo er op afsturen, zal hoogstwaarschijnlijk ook op een echec of wereldoorlog uitlopen. Dus rest nu slechts de stemming van was er toch maar niet aan begonnen, want het brandje is een laaiend vuur geworden waar verdere sancties tegen de Russen, of nog meer hulp aan Kiev juist kerosine zal blijken te zijn.

Hier is een te laat waarschijnlijk de enige conclusie. Een cynisch beeld waarvan de EU in de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen een scheve bek begint te krijgen en dat de eurosceptici van zowel de linker als de rechterzijde van het politieke firmament wel eens goud zou kunnen opleveren.

Ja Hans van Baalen, daar zit je nu als veldmaarschalk van het corpsballenleger als een zoutzak te zwijgen over je illegale neveninkomsten en je pyromanie.

Ligt er niet nog een verkreukelde ridderorde in het naaimandje van onze vorst op hem te wachten?

 

 

Advertenties

5 reacties to “De vrienden van Brussel schieten er flink op los”

 1. Van Baalen, Verhofstadt en die andere lul zijn misschien toch wel de de Drie Vrolijke Chamberlains van onze tijd te noemen!

 2. Ik ben benieuwd wat de verkiezingen van 22 mei opleveren. Meer dan 100 zetels voor de Eurosceptici van de 760 die te verdelen zijn zullen het wel niet worden. Kat in het bakje dus. We dronken een glas, we deden een plas en toen was alles weer zoals het was.
  Om het Nazi- Duitsland van Adolf op de knieën te krijgen was 5 jaar oorlog nodig. Bombardementen, dag en nacht uitgevoerd door de geallieerde landen, hebben miljoenen slachtoffers geëist. Nu staat de burger (Jan met de korte achternaam) er alleen voor. Onze z.g. volksvertegenwoordigers hebben hem verraden en worden vervolgens door Brussel opgekocht. Een salaris van 10.000 euro/ maand als basis en de bonussen komen daar nog eens bovenop. Het imperialistisch systeem van deze EUSSR zal daardoor niet zo gemakkelijk te verslaan zijn. De kanker is uitgezaaid en hierdoor heel moeilijk te bestrijden. Tenminste wanneer je het oogmerk hebt om de patiënt in het leven te houden. Maar misschien moeten we dát zelfs niet eens meer willen.

  • Ja maar Nico, moeten wij bij de pakken neerzitten en dan wachten tot wij binnen een paar jaar een ondergrondse guerrilla oorlog moeten gaan voeren, laten wij proberen nu zoveel mogelijk de corrupte leugenaars te kijk te zetten, schreeuw het van de daken. Klaag die Vara aan P & W, DWDD allemaal propaganda welke wij meefinancieren door die belasting welke ons uitperst als een druif. Welke (top)advocaat durft dat aan en dan wel gratis net zoals die moordenaar van der Graaf een linkse topper al in zijn zak had zitten toen hij Pim vermoordde.

 3. Boeren en tuinders zijn slachtoffer van kortzichtige politiek

  Nederlandse boeren en tuinders verdienen een ruimhartige compensatie, omdat zij slachtoffer zijn van een handelsoorlog die is uitgelokt door Brussel.
  Hun verliezen zijn het gevolg van kortzichtige politiek.

  http://www.elsevier.nl/Politiek/blogs/2014/8/Boeren-en-tuinders-zijn-slachtoffer-van-kortzichtige-politiek-1585577W/?masterpageid=158493

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: