Dagblad Trouw op luchtreis met Mohammed

Met Air Islam naar JeruzalemStel dat u gevraagd wordt wie is de eerste mens die vloog. Na even nadenken zegt u waarschijnlijk Jean-François Pilâtre de Rozier en François Laurent d’Arlandesdie, die op 21 november 1783 voor het eerst in de geschiedenis een reis in de lucht van maar liefst 8 kilometer maakten. Mocht u die gebeurtenis vergeten zijn, dan is er gerede kans dat u die eer aan Otto Lilienthal laat, die een zweefvlucht van 245 meter maakte, maar door zijn vliegpogingen uiteindelijk de dood vond. Of dan toch maar de Amerikaanse gebroeders Wright als eerste mensen noemen die het gevecht met de wet van de zwaartekracht succesvol aangingen? We laten andere pogingen zoals die van Jan van Speijk hier maar buiten beschouwing want zijn Dan liever de lucht in was geen serieuze poging een luchtreis te maken.

Maar helaas, met al die antwoorden heeft u misgeschoten want anderhalf miljard mensen op moeder aarde zijn ervan overtuigd dat de eerste mens die vloog de profeet Mohammed was. En kennelijk vinden sommige Nederlanders dat ook, als ik dit stuk tekst die de Schooltelevisie van de NTR aan Nederlandse kinderen toevertrouwt lees:

De Engel kwam bij hem staan toen Mohammed in Mekka lag te slapen voor de Moskee. De Engel heette Jibrail. Hij pakte Mohammed bij zijn arm en wees op een wit rijdier dat voor de poort van de moskee stond. Het dier, Buraak, had vleugels aan zijn hoeven, waarmee het zich voortbewoog. De Engel zette Mohammed op de rug van het dier en zo vloog Buraak samen met Mohammed en Jibrail naar Jeruzalem. Op de berg van de tempel stopte Jibrail. Daar, op het plein boven op de heuvel, zaten Mozes, Jesaja, Jezus en nog vele andere profeten. Na met hen gebeden te hebben klom Mohammed met behulp van een ladder, een meraj, naar de zeven hemelen. In de zevende, de hoogste hemel zag hij Allah. Daarna keerde Mohammed terug naar Mekka. Dit verhaal heeft ervoor gezorgd dat voor moslims Jeruzalem, na Mekka en Medina, ook een heilige stad is. Op de plek waar Mohammed naar de zevende hemel ging, werd later een prachtig gebouw neergezet.

Bij het dagblad Trouw huldigen ze kennelijk ook de gedachte dat de oudste rechten op Palestina, daarom bij de moslims berusten, want fanatiek wordt iedere historische claim van Joden op dat gebied door die krant met een giftige pen bestreden.

Zoals in dit artikel van Robin de Wever, waarin een archeologisch onderzoek, waarbij Trouw evenmin als ondergetekende aanwezig was, in diskrediet wordt gebracht omdat de onderzoeker gesteund wordt door de Israëlische overheid, en dat is dus fout na de oorlog. Niet dat het ongewoon is dat de Nederlandse overheid onderzoek, waaronder ook archeologisch onderzoek, zonder steun laat. Maar de Israëlische overheid bestaat uit Joden, dus is er bij het dagblad reden voor argwaan.

Bij die krant zit een deel van de redactie de godganse dag aan de pc gekluisterd op Google te snuffelen met de trefwoorden Israël en Joden. En dat levert vrijwel iedere dag resultaat op.

Mag je Wilders het verwijt maken dat hij de trefwoorden moslims en Marokkanen driftig op zijn toetsenbord roffelt, bij Trouw doen ze voor Wilders niet onder.

Kon je Hitler nog verwijten dat die geen Joden in Europa wilde, bij Trouw zijn ze dag in dag uit drukdoende de Joodse aanwezigheid in Israël historisch weg te drilboren. En als het even kan, zelfs die van het christendom, dat toch alweer een zes eeuwen oudere aanwezigheid dan de islam in het gebied te melden heeft. Waar een eeuw geleden nog 20 procent van de bevolking in het Midden-Oosten uit christenen bestond, wordt de nog resterende 5 procent nu aan eliminatie onderwerpen. Op Israël na, want dat is het enige land in de regio waar het aantal christenen juist toeneemt.

In werkelijkheid is de islam in het omstreden gebied de laatste binnenkomer. En als we even de islamitische grootspraak van een luchtreizende Mohammed buiten beschouwing laten, blijkt die slechts op een gewelddadig binnendringen te berusten, zoals alle gebieden die het Midden-Oosten (exclusief het zuidelijke Saoedi-Arabië) omvatten, met geweld geïslamiseerd werden. Een streven waar nog steeds geen eind aan gekomen is gezien het zuidwaarts grens verleggen van de islam in Afrika.

Maar bij Trouw zitten ze liever verblind op het toetsenbord te vingeren om de historische aanwezigheid van Joden in Israël in twijfel te trekken ten gunste van een artificieel bedacht volk dat Palestijnen genoemd wordt, maar dat niet over een boekenkast vol eigen historiën beschikt, dat geen eigen taal spreekt, dat geen cultuurhistorische achtergrond kent, dat geen eeuwenoude bron van wetenschappen te conserveren heeft, nimmer een natie heeft kunnen vormen en dat dus vooral bestaat bij de gratie van een langgekoesterde maar als antizionisme vermomde Judeofobie binnen de islam en progressief Nederland.

Zo progressief zelfs dat ze nog liever geloven dat Mohammed de eerste luchtpionier was dan dat Joden ook maar enig bestaansrecht in Israël hebben. Nou goede reis dan maar.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: