De antisemitische vrienden van de PvdA

De vrienden van de PvdADe Europese samenwerking van de PVV met de uit de as van de SS geboren Oostenrijkse FPÖ, deed menig gebouw van dagblad en partij op zijn Gronings beven. Maar het selectieve oog van de almachtige wakers over de wederopstanding van het nationaalsocialisme hebben hun werk echter niet goed en zeer eenzijdig gedaan. Waar het waken tegen het vermeende nationaalsocialisme vooral bedoeld is om de slachtoffers tegen die ideologie te beschermen, blijken die slachtoffers ironisch genoeg niet beschermd te worden als moslims de risicoveroorzakers zijn. Misschien dat de PvdA’ers, die als laatste strohalm vanwege de te verwachten historische verkiezingsnederlaag bij de aanstaande Europese parlementsverkiezingen een anti-Wilderssite geopend hebben, even willen meelezen.

Het blijkt namelijk dat het antisemitisme onder Oostenrijkse moslims minarethoog boven die van de FPÖ uittorent: In Oostenrijk vond 79% van de moslims dat Joden niet zijn te vertrouwen (bij christenen 9%) en 69% keerde zich tegen homoseksualiteit (bij christenen 13%).

Dus niet alleen antisemitisme, maar ook homohaat blijkt onder de Oostenrijkse moslims het niveau te bereiken waar de besnorde Oostenrijker Adolf Hitler voor in zijn handen gewreven zou hebben indien die het resultaat van het onderzoek onder ogen gekregen had.

Of de onder veel moslims heersende denkbeelden over Joden en homo’s de reden was dat Hitler goede contacten met moslims zó zeer op prijs stelde dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog spontaan mee ingestemd werd dat islamitische SS’ers de Arische SS’ers bijstonden in het uitschakelen van de Untermensch, wil ik niet beweren. Maar zouden deze moslims in het Oostenrijk van 1938 geleefd hebben en aan de volksraadpleging over de Anschluss bij Duitsland hun oordeel hebben mogen geven, dan is de kans groot dat die bij de 99% hadden gezeten die voor Ein Volk, ein Reich stemden.

Over het resultaat van het hier aangehaalde onderzoek zou een geheven vingertje geen overbodige luxe zijn. Wie zoals PvdA’ers toch zo tegen antisemitisme en homohaat is, kan zich niet slechts beperken tot het bestrijden van de internationale samenwerking van de PVV met de FPÖ en het Front National, maar moet zich minstens zo opgewonden tonen over het hoge percentage antisemieten en homohaters onder de moslims.

Maar in werkelijkheid is er met het zwaaien van het boze vingertje richting Wilders over de samenwerking met de FPÖ en het Front National iets heel anders aan de hand dan tegen het antisemitisme zijn.

Dat er in de FPÖ en het Front National zich verdekt of minder verdekt opstellende antisemieten zitten, kan dan wel zo zijn, maar nu aan het licht komt, wat overigens al vaker verondersteld werd en nu ook blijkt, dat een niet gering percentage moslims op dit moment in Europa de handelaren in angst (om hier Geert Mak nog maar eens te citeren) zijn, kun je ongeveer stellen dat het gejammer over de samenwerking van de PVV met de FPÖ en het Front National in werkelijkheid helemaal niets met het antisemitisme te maken heeft, maar alles met de hang naar macht waar de PvdA sedert haar oprichting naar hongert. Nu  de PvdA toch echt op de grootste deceptie in het bestaan van de partij lijkt af te stevenen, wordt het antisemitisme opeens als het wondermiddel met beide handen beetgegrepen.

De Joden worden hier gewoon voor politiek gewin gebruikt door Samsom en Parteigenossen om Wilders tot de antisemiet te maken die hij hoogstwaarschijnlijk niet is. Voor een antisemiet gedraagt Wilders zich opvallend Jodenvriendelijk, wat in linkse kringen dan weer als filosemitisch uitgelegd wordt en wat ze daar ongeveer net zo erg vinden als het antisemitisme. Het antisemitisme volgens de linkse definitie van het verschijnsel, dan wel te verstaan.

Wordt het allemaal te ingewikkeld, dan om nader te preciseren, is het in PvdA-kringen zo dat antisemitisme alleen bestreden wordt als de eigen partijbelangen ermee gediend zijn. Dus ondertussen hand in hand kameraden met de antisemieten van Hamas en Svoboda.

Advertenties

4 reacties to “De antisemitische vrienden van de PvdA”

  1. Geheel met u eens. Het doet overigens niet af aan het feit dat je als keurige partij of politicus beter niet met de FPO, VB of FN gezien kan worden, zelfs al is er veel erger tuig.

  2. Geldt natuurlijk ook voor de eurofielen VVD/D66 (Van Baalen op Maidanplein /Kiev), die ook hun steun betuigen aan Svoboda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: