Demonisch

Demonische luchtenGisteravond, nadat tuinmeubilair al een paar keer door de brute windkracht occult aan de wandel gegaan was, populieren nederig bogen en zware boomtakken als afgerukte armen her en der op het slagveld van onweer en storm verspreid lagen, werd het dan eindelijk droog in de Achterhoek. Een avondtocht door het weidse coulisselandschap rondom mijn erf leverde demonische luchtpartijen op die voor een lichtgelovig mens misschien het Armageddon leken aan te kondigen, maar mij ertoe verleidde het voor de eeuwigheid vast te leggen. Bij deze dan, voor mocht u het niet zelf gezien hebben.

6 reacties to “Demonisch”

  1. Reigers, konijnen, hazen, groeiend gras,het insekt, het gesprek met de visser, de wandelaar, ik hou er van en het voorziet in een dagelijkse behoefte.
    Wat zou ik graag met zo,n plotseling opdoemend vliegje een praatje maken.

  2. Topsporter
    Het gevogelte, de hazen, konijnen, eekhoorns, mollen en het zes- en achtpotige volkje zijn op het erf voltallig aanwezig. Met sommige van de beesten ga ik een gesprek aan, bijvoorbeeld als ze zich als eigenaar in plaats van gast gedragen. Zoals met de spreeuw, die dakmateriaal gapte voor eigen gewin. Of met de boktor, die van de kapschuur een vergiet wilde maken. Of met de hazen en konijnen die als volleerde voyeurs naar binnen gluren. Of met de eekhoorn die nog voordat de walnoten mij als manna toevallen er al mee aan de haal gaat. En ja, ook met de teek, die in het vroege voorjaar al besloot mijn bloed af te nemen. Op het land word je vanzelf al spraakzaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: