Trouw: salafistische moslims zijn meestal vreedzame utopisten

SalafismeHet dagblad dat een verfijnd radarsysteem heeft voor Joden, Israël en Wilders, heeft een EHBO-verbandtrommel klaarliggen voor het oplappen van het moslimextremisme. Met  Salafistische moslims zijn meestal vreedzame utopisten, zou je wegens de charme van deze baarden, bijna met ze weglopen, ware het niet dat er over deze vreedzame utopisten een weinig verheffende opsomming te maken valt waarbij alle verbandtrommels van de wereld tekortschieten. Die opsomming zal ik bij deze dan ook niet maken om een slaapverwekkende vertoning te vermijden. Maar als je het stuk in het dagblad Trouw leest, beginnen je vingers meteen te jeuken dat dan toch maar wel te doen.

Goedpratende kranten zijn overigens van alle tijden. Tijdens het interbellum in Nederland waren sommige kranten zelfs na de vele aanwijzingen dat het nationaalsocialisme lelijke dingen met de mens deed, er nog steeds van overtuigd dat Duitsland de status van bevriende natie verdiende. Hitler werd in sommige kranten zelfs als een bevriend staatshoofd gezien en rechters deden ook al hun best kritiek op het Derde Rijk te ontmoedigen:  Op 5 mei 1938 veroordeelde de rechtbank de schrijver Maurits Dekker tot 100 gulden boete, subsidiair 50 dagen cel. Hij had het bevriende staatshoofd ‘hysterisch’ genoemd in een brochure, getiteld: Hitler, een poging tot verklaring. (Lisette Lewin)

Ook na de Tweede Wereldoorlog waren er kranten die de plegers van de grootste ideologische moordpartij aller tijden als vreedzame utopisten zagen. Er waren zelfs politici die er hun best voor deden de goedgelovige mens daarin te laten geloven.

En eerlijk is eerlijk, er zijn naast de verdedigers van het salafisme ook lui die in staat zijn voor de ideologische massamoordenaar Anders Breivik hun handen in het vuur te steken. Wat mij betreft doen ze dat dan ook, want met een verbrande hand valt het niet mee begripvolle stukjes voor deze moorddadige utopist te schrijven.

We kunnen er dus op wachten dat naast het “beledigen” van de islam straks ook bij kritiek op het salafisme de keel dichtgeknepen zal worden door de oplapdienst van de islam. Over vreedzame utopisten dien je immers geen haat zaaiende opmerkingen te maken.

Nu weet je met utopisten nooit zeker of ze hun luchtkasteel niet omzetten in het de lucht in blazen van hun critici. Overgevoelige mensen met een lichtgelovigheid zijn soms lastig tot beheersing te overreden zodra ze ergens het licht gezien menen te hebben.

Uiteindelijk hebben de naïeve socialistische utopisten van de negentiende eeuw ook niet voorzien dat een eeuw later hun utopieën in een rook van 100 miljoen slachtoffers zouden opgaan. En even richting Syrië kijkend, zijn ze daar ook goed op weg het luchtkasteel om te zetten in de hemelvaart richting maagden.

Om van een kort verhaal geen lange te maken, leeft bij de redactie van het dagblad Trouw de gedachte dat de inmiddels grote hoeveelheid slachtoffers van het moslimextremisme niet het overtuigende bewijs is van de slechtheid van het salafisme, maar dat die lui meestal vreedzaam zijn. Wat dat meestal ook moge betekenen, want je zou maar tegen die enkeling aanlopen die niet tot de categorie meestal behoort.

Nu ben ik niet het type van het doen van voorspellingen, maar ik geloof dat het bepaald geen grote gok is te verwachten dat salafisten in de toekomst nog veel van zich zullen laten horen. En niet als rustige boekenlezers, maar als mens- en boekverbranders.

Dan kunnen historici zich over een halve eeuw nog eens buigen over het stukje in het dagblad Trouw, zoals Lisette Lewin dat over de goedgelovigheid betreffende Hitler deed. Misschien dat de redacteuren van Trouw dan postuum wegens het aanzetten tot collaboratie met de vijand moreel veroordeeld kunnen worden, zoals men dat nu met heulers met het nationaalsocialisme en communisme geregeld doet.

8 reacties to “Trouw: salafistische moslims zijn meestal vreedzame utopisten”

 1. Het onderstaande wordt als “wet” door de NL pers geïnterpreteerd en door Trouw als gezagsgetrouwe uitdrager (…) den volke verkondigd.

  Resolution 1605 (2008)1
  European Muslim communities confronted with extremism
  O.a.:
  9. In light of the above, the Assembly calls on the member states of the Council of Europe to:
  9.1. act strongly against discrimination in all areas;
  9.2. condemn and combat Islamophobia;
  9.3. act resolutely against hate speech and all other forms of behaviour which run counter to core human rights and democratic values, even when their authors seek to justify them on religious grounds;

  http://assembly.coe.int/Main.asp?
  link=/Documents/AdoptedText/ta08/ERES1605.htm#1

  Gustave Flaubert had na wat “praktijk” er andere gedachte over:

  Gustave Flaubert: Beroemd citaat: ‘Ik eis in naam der mensheid dat de Zwarte steen verbrijzeld, het gruis ervan in de wind verstrooid, dat Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dàt is de manier om het Fanatisme te ontmoedigen’ (1878)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Gustave_Flaubert

 2. Deze link was zeker niet mijn bedoeling……..

  http://assembly.coe.int/Main.asp?
  link=/Documents/AdoptedText/ta08/ERES1605.htm#1

  Misschien dat deze wel werkt:

  http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta08/ERES1605.htm#1

 3. k wil dit verspreiden, hoop op je medewerking

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/05/euromania-de-docu-die-de-stembusuitslag-bepaalt

  Euromania, de docu die de stembusuitslag bepaalt
  Geplaatst door Gerton van Unnik op 12 mei, 2014 – 15:14

  Op het moment dat er nog tien dagen te gaan zijn tot de beslissende verkiezingsdag van 22 mei vond in debatcentrum De Balie in Amsterdam de première plaats van een documentaire, die Nederland wel eens onverwacht massaal anti-EU kan laten stemmen.

  Na een voorbereiding van zo’n anderhalf jaar en pas een half uur voor de voorstelling gereed liet de sympathieke en nuchtere filmmaker Peter Vlemmix in een volle zaal zijn docu Euromania aan het betrokken publiek zien. Onder het publiek onder anderen Daniël van der Stoep met een aantal van zijn EP-kandidaten van Artikel50. Ook klokkenluider Paul van Buitenen was van de partij, door wiens heldhaftig handelen ooit een complete Europese Commissie is afgetreden, waarna hij daar jarenlang de wrange vruchten van heeft kunnen plukken.

  In Euromania, een filmproductie die overigens door crowdfunding via CineCrowd tot stand kwam, kijkt Peter Vlemmix met journalistieke blik hoe de Europese Unie nou echt werkt. Een hels karwei, waarbij hij feitelijk het werk van onze journalisten doet, die als je de main stream media nog zou volgen er werkelijk een potje van maken in de vaak kritiekloze, oppervlakkige en onvolledige berichtgeving over de EU. Een ontnuchterende exercitie ook, die een heel ander beeld geeft van ‘Brussel’ dan dat EU-juichaapjes als Chris Ostendorf in de media laten zien. De scène met die laatstgenoemde europropagandist is trouwens episch.

  Kijk en lees verder::

  • Geachte @ Dr. Kwast,

   Met dank voor uw posting: De Euromania trailer met verduidelijkende onderwerpbeschrijving . Tja, stemmen op de EU is gratis maar wil je meer weten, kost dat $ 4,99 cents. Ik hoop dat velen het zullen raadplegen.

   Over enige tijd zal “Euromania” vrij beschikbaar op Youtube waarna we met de beschreven wetenschap verder zullen moeten leven.

 4. Off record, de documentaire waarover gesproken wordt door dr. Kwast is volledig te zien op youtube
  1. klik op de link genoemd door dr.Kwast.
  2. ga naar de reactie om ogeveer 12.48 van D.G.Neree die de link aangeeft en daar is hij, volledig te zien, let vooral tegen het einde op ik noem hem dweil Ostendorf.

 5. Wij Filantropius danken Dr. Kwast voor zijn gift.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: