Ayaan Hirsi Ali doet het nog steeds

Ayaan-Hirsi-Ali12Weggepest van het schoolplein van de opinievorming door een links consortium waarbij bepaalde dagbladen, omroepen en politieke partijen de eerste steen wierpen, was het Ayaan Hirsi Ali die als eerste aantoonde dat islamkritiek niet a priori racistisch is, maar zich ook kan ontwikkelen vanuit ex-moslims. En in het geval van Ayaan Hirsi Ali, ook uit fysieke slachtoffers van de islam kan voortkomen.

Maar haar boodschap kwam niet goed aan bij de linkse weldenkendheid, en het opinieweekblad Vrij Nederland, waar de gewezen hoofdredactrice van dat blad, Xandra Schutte, een op bedrog gebaseerde lastercampagne tegen haar startte – die overigens door de VPRO van een demasqué werd voorzien – was de eerste grote poging haar gerechtvaardigde islamkritiek een mes in de rug te drijven.

Als hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer doet Xandra Schutte dat nog eens over met de racistisch getoonzette aanval op de Indische Wilders. Voor een Arische lesbienne die met huid en haar door de islam opgevreten zou worden indien ze in het Mekka van de islam haar liefdesleven zou bedrijven, moeten de aanvalsrituelen van Xandra Schutte op islamcritici ongeveer als schizofrenie opgevat worden.

Islamkritiek criminaliseren door het met racisme te verweven lukte dus niet bij de zeer gekleurde Somalische Ayaan Hirsi Ali, dus werd naar andere wegen gezocht en ook gevonden.

Hetzelfde lot ondervond de gekleurde Iraanse Ehsan Jami, die het lef had als ex-moslim islamkritiek te spuien. Nadat hij op een kwade dag tegen de vuisten van een paar boze moslims aangelopen was, werd meteen het gehele linkse gereedschap tevoorschijn gehaald om de bewering van Ehsan Jami dat hij mishandeld was tot leugens te deformeren. En die suggestie verscheen dan ook van de hand van verscheidene linkse letter- en omroepslaven.

Vrij Nederland zette zelfs nog twee letterslaven met giftig inkt in om Ehsan Jami aan karaktermoord te onderwerpen. Deden boze moslims het nog met hun vuisten, het linkse gilde van opiniemakers mengde de virtuele inktpotten met vitriool om de islam van terechte kritiek te vrijwaren.

Maar Ehsan Jami was dus wel mishandeld, de verdachten bekenden en werden dan ook veroordeeld tot werkstraffen. Niet dat het daarna excuses regende van de zijde van de linkse opiniemakers die Ehsan Jami als leugenaar hadden neergezet. Tot enige vorm van mea culpa voor alle haat zaaiende opmerkingen en teksten jegens islamcritici zal het evenmin ooit komen.

Zelfs de erudiete doch lichtgetinte Afshin Ellian ontsnapte niet aan een extreemrechts door de linkse extremist Harry van Bommel. En naar alle waarschijnlijkheid omdat hier de blanke marxist de gekleurde hoogleraar moeilijk van racisme kon betichten. Dat de rokkenjager Van Bommel hierbij en passant ook nog even een suggestie deed die andere islamcriticus Theo van Gogh te killen, kreeg echter nimmer de aandacht die het verdiende.

Inmiddels waren op de Ayaan-weblog verontruste islamcritici en verdedigers van Ayaan Hirsi Ali dag in dag uit actief hun kritische pen in beweging te zetten om de kennelijk tot wanhoop gedreven verdedigers van de islam van repliek te dienen. Een vreedzame strijd die lastig te winnen was gezien de overmacht van kranten, opinieweekbladen, omroepen, politieke partijen en de over Ayaan Hirsi Ali en haar islamkritiek boze moslimorganisaties.

Het uiteindelijke mes met het langste lemmet kwam van VARA’s Zembla. Die omroep gaf een fortuin aan belastinggeld uit om Ayaan Hirsi Ali de finale dolkstoot toe te dienen. Ayaan Hirsi Ali, net zoals Ehsan Jami ooit lid van de PvdA, moesten uit de weg geruimd worden omdat ze de stelling dat islamkritiek a priori racisme is in de weg stonden.

Het deed het unanieme linkse streven versterken dat wat de islam binnen of buiten de Nederlandse grenzen ook uitvreet, niet de islam de kritiek krijgt die het verdient, maar de islamcritici het moeten ontgelden.

Acht jaar geleden vertrok, onder islamitische juichstemming,  Ayaan Hirsi Ali uit de Tweede Kamer en Nederland. In die acht jaar is er niets verbeterd aan de aanpak van het moslimextremisme in en buiten Nederland, heeft het zich juist weten te versterken en staan honderden aanstaande jihadstrijders te trappelen van ongeduld de inmiddels reeds strijdende jihadisten in Syrië bij te staan.  Met eerwraak, dwanghuwelijken, homo, Joden-, vrouwenhaat en haatprediking loopt het ook nog steeds van een leien dakje, terwijl Een Ander Islamitisch Geluid nog steeds geen noot laat horen.

Verblind houdt links Nederland de vinger aan de pols met de bestrijding van Wilders, maar laat het achter de rug de islam nog steeds begaan.

Echter niet Ayaan Hirsi Ali, die zoals het Katholiek Nieuwsblad ons vandaag meldt weer van zich laat horen:

We hebben er lang over gedaan de gruwelen van de islam, zoals de recente ontvoering en gedwongen bekering van de Nigeriaanse schoolmeisjes tot ons door te laten dringen, zegt Ayaan Hirsi Ali.

Dat is in bijna alle landen zo. Dat komt, aldus Ayaan op Fox News, doordat we uitkomsten als ontvoeringen, gedwongen bekeringen en al het overige geweld, met name tegen vrouwen, steeds weer losknippen van zijn ideologische basis: de islam.

Bovendien verzekeren “goedbedoelende moslims” ons steeds weer dat datgene wat we voor onze ogen zien gebeuren, niets met de islam te maken heeft. Het is slechts een aberratie of exces.

Maar “jammer genoeg” zien we “keer op keer” weer dat het helemaal niet om een aberratie gaat, maar dat het iets is wat van nature voortvloeit uit de islam, aldus Ayaan. Het is de uitdaging voor de moslims van vandaag om dit ongemakkelijk feit onder ogen te zien en er iets aan te doen.

Tegelijk loopt links en islamitisch Nederland zowat mank vanwege het aangiftedefilé tegen Wilders, maar zingt dit koor atonaal zodra het over de islam gaat, want racisme.

 

 

8 reacties to “Ayaan Hirsi Ali doet het nog steeds”

 1. Ik heb geen idee waarom progressief Nederland die ideologie van de vrede naloopt .
  http://www.bbc.com/news/world-africa-27424064

 2. De weg dat de NL politiek en de pers hebben afgelegd jegens Hirsi Ali, is afdoend beschreven.
  Edoch is zelfs in de V.S. met wellicht “extreme” geloofsvrijheid, waarbinnen sektes naar overtuiging (Waco 1993?) meenden o.a. ook Joodse tradities te kunnen voortzetten:

  Na het overheidsoptreden in 1993 wederom in de klem met een eerste aanval op de Twin Towers dat succesvol werd afgerond in 2011. Alhoewel nadien met enige V.S. inspanning het “terrorisme” , nee niet de islam……., werd aangepakt blijkt dus dat ook een U.S. universiteit te beïnvloeden te zijn bij de voordracht van het eredoctoraal aan Hirsi Ali vanwege islamuitspraken:

  De Amerikaanse universiteit Brandeis wide een eredoctoraat toe kennen aan Ayaan Hirsi Ali, maar heeft besloten hiervan af te zien na kritiek van de eigen studenten en van moslims in Amerika.

  Volgens de universiteit passen bij nader inzien “bepaalde uitspraken uit het verleden niet bij de kernwaarden van Brandeis”.

  Zo noemde Hirsi Ali de islam “een destructieve, nihilistische cultus van de dood” en het “nieuwe fascisme”. De profeet Mohammed is volgens haar “een perverse tiran”. Ook riep Hirsi Ali onlangs op tot een oorlog tegen de islam.

  Sommigen interpreteren dergelijke uitspraken als ‘islamkritiek’, maar volgens de universiteit komen dergelijke uitspraken te veel in botsing met de kernwaarden van de universiteit. Hirsi Ali is nog wel welkom als gastspreker.

  En meer:

  http://www.republiekallochtonie.nl/ayaan-krijgt-geen-eredoctoraat-vanwege-anti-islam-uitspraken

  De EUSSR ( 🙂 ) reikt verder met haar geproclameerde Euroresolutie 1605 link:

  http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta08/ERES1605.htm#1

  Misschien dat men in het verleden (1878) een betere analyse op na hield:
  Gustave Flaubert: Beroemd citaat: ‘Ik eis in naam der mensheid dat de Zwarte steen verbrijzeld, het gruis ervan in de wind verstrooid, dat Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dàt is de manier om het Fanatisme te ontmoedigen’ (1878)

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Gustave_Flaubert

  We zijn doof en blind geworden.

 3. Kiezen….of delen,
  dat zullen we als volk nu moeten doen.
  Kiezen voor een soeverein Nederland
  of voor het herverdelen door de EU
  van onze belastingpoen.

  Kiezen….of delen,
  het voldoen aan onze EU “plicht”.
  Heel de bevolking van Europa binnenlaten
  of selectief zijn,
  en voor de rest, de grenzen dicht.

  Kiezen….of delen,
  blijven wij baas in eigen huis of
  blijven wij luisteren naar het EU geruis.
  En geven we tijdens de verkiezingen
  weer eens duidelijk niet thuis.

  Kiezen…..of delen,
  geven wij onze welvaart weg
  met gulle hand
  aan de halve wereld
  of aan de behoeftigen in eigen land.

  Kiezen….of delen,
  dit is waarschijnlijk onze laatste kans
  om ons land van de EU te redden,
  want anders, en daar wil ik wel om wedden,
  gaan voor Nederland de gordijnen dicht,
  dus echte vaderlanders, doe uw plicht!

  Door:
  Willemientje

  • Hallo gij Lieve Willemien.
   Altijd fijn je rijmen te zien
   en die dan ook te lezen!
   Laten wij wel wezen
   Jouw rijmniveau overschrijd ik niet
   Blijft zelfs onder de maat tijdens St en Piet
   Volgende week geven wij onze stem aan één.
   Dat hebben wij – hoop ik – toch wel gemeen.

   Ocean King met lieve groet.
   Jouw boodschappen via rijmen doen hem goed.

  • Hallo beste Willemientje,

   Hartelijk dank voor je punt(ig) gedicht! Ik denk het eerder gelezen te hebben maar altijd nog actueel.

   OT: Heb je van DGN het door jouw gevraagde mailadres over mij gekregen? Ik wil het hier niet plaatsen…. Maar geef Filantroop (bij voorbaar dank voor uw moeite) hierbij mijn toestemming het aan je te zenden.

   MVG.

   • nee, ik heb het nog eens gevraagd, maar heb het niet gekregen, Ayo zal het gemist hebben, en idd dit is een oud rijmpje

   • Wat het rijmpje is oud?
    Dat laat mij koud.
    Niet uit de sloot die oude koe.
    Verdikkeme nog aan toe
    Ook gedateerd
    is verkeerd.

    Voor deze OK een gouwe . . ouwe . . . . . . ;o)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: