Neelie Kroes smijt eurocritici uit rijdende trein

Neelie1-283x300Het nationale hoopje verschrompeld vlees in deux-pièces pleegt een wanhoopsdaad om de eurocritici uit de rijdende trein te smijten, maar daarmee tegelijk de soevereiniteit van de nationale politici bij de keel grijpend. De NRC daarover: Eurocommissaris Neelie Kroes (Telecom) vindt dat Nederlandse politici, en in het bijzonder premier en partijgenoot Mark Rutte, de Europese Unie beter moeten verdedigen in de aanloop naar de Europese Verkiezingen aanstaande donderdag. Ze vindt recente opmerkingen van Rutte over het Europees Parlement “heel oneerbiedig.

En dat kelen is heel oneerbiedig want de nationale politici zijn door hun nationale electoraat op het nationale pluche gezet om de nationale belangen te dienen. Daarom heeft Nederland, net zoals ieder ander EU-land, een nationale regering en een nationaal parlement. Daarom heeft de EU een Europese Commissie en een Europees parlement.

Nationale politici die door hun electoraat op het nationale pluche gezet zijn dienen dus niet de EU te dienen maar de nationale belangen. Maar bij Neelie Kroes is het vlees kennelijk zo gaan lillen dat ze de scheiding der machten niet goed snapt en dus van nationale politici eist dat die hun electoraat belazeren.

Gezien de over elkaar buitelende nationale politici die de EU de hemel in prijzen, ook niet helemaal vreemd. Maar toch, Neelie Kroes gaat na alle gepasseerde stations, nog een station verder. Het station dat waarschijnlijk in Kiev gestationeerd is, want nadat de noodrem verwijderd werd, dendert de EU-trein alle roodseinen negerend maar voort.

Politici die eurokritische opmerkingen maken, zelfs als het een partijgenoot van Neelie Kroes betreft, dienen dus volgens de autocraat pur sang uit de rijdende trein gesmeten te worden. Een trein die inmiddels meer op de Oriënt-Express dan op de Trans Europ Express lijkt, en gezien de hoge snelheid, het negeren van de roodseinen en de onmogelijkheid aan de noodrem te trekken, zo goed als zeker zal verongelukken.

De mens is namelijk van nature, (zoals alle beesten in onze rijke fauna), gezegend met een zelfverdedigingsmechanisme dat uiteindelijk heel wat totalitaire machten wist te slechten. Er zijn zelfs beesten die zover gaan dat ze autotomie plegen om aan erger te ontkomen.

De kans dat de alsmaar richting groot Europa voort denderde trein een paar treinstellen zal verliezen, zoals een hagedis om zich het vege lijf te redden zijn staart afwerpt, zal naarmate het autocratische gedrag van de EU-fanatici toeneemt, weergaloos groeien. De peilingen bewijzen dat de eurofanatici zelf de veroorzakers van de eurofobie zijn en dus degenen zijn die hun eigen zeepbel doorgeprikt hebben. Wat de Europese samenwerking ooit zo wist te begeesteren hebben zij in pakweg een decennium richting afvalverwerking op de trein gezet.

Maar in plaats van wat gas terug te nemen, heeft Neelie Kroes besloten juist met haar verschrompelde pootje het gaspedaal nog eens extra in te trappen.

Mocht tussen de stoffelijke resten van een omgevallen treinstel een reptielachtig pootje omhoogsteken, weet dan dat hier een zelfbenoemde god voor mummificatie beschikbaar is.

Een tombe in het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen dan maar?

Advertenties

2 reacties to “Neelie Kroes smijt eurocritici uit rijdende trein”

  1. Ze is gewoon bang dat ze haar baan verliest, waar ze slapend 25.000 netto per maand verdient.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: