Is Sander Terphuis of Martin Bosma de nieuwe Nelson Mandela?

ApartheidTerwijl de Iraanse ex-worstelaar Sander Terphuis een poging tot machtsgreep in de PvdA pleegt, heeft het linkse journaille er lucht van gekregen dat Martin Bosma zichzelf wellicht als de blanke Nelson Mandela poneert om Nederland van een aanstaande apartheid te verlossen. Voor het gemak hier een citaat uit de pepermolen van de Volkskrant: PVV-prominent Martin Bosma vreest dat Nederland uitgroeit tot een nieuw Zuid-Afrika, een land waarin de blanke Afrikaners ‘fungeren als proefkonijn in het multicultureel laboratorium’. Hij waarschuwt dat de autochtone Nederlanders ‘voor de leeuwen worden gegooid’ door linkse politici en journalisten.

Welbeschouwd zijn er in Nederland reeds Bantoestans (doch lees Wantoestands) waar de exotische mens de levensstijl bepaalt. Het zijn gebieden waar de autochtone mens nog slechts geduld wordt indien die zich aanpast aan de nieuwe orde. De eigen folklore, zoals het oude vertrouwde Sinterklaasfeest is er ingeruild voor het jaarlijks terugkerende bloedbad dat vrolijk offerfeest genoemd wordt.

Kon je van de kolonist Jan van Riebeeck nog verwachten dat die zo goed was het huidige Zuid-Afrika tot belangrijk wijnexportland te maken, de immigratiestroom van de afgelopen halve eeuw naar Nederland heeft zelfs geen zaaigrond voor couscous opgeleverd.

Het naargeestige Nederlandse kolonialisme heeft naast slavernij, onderdrukking en uitbuiting, ook zeer veel goeds in de overzeese gebiedsdelen nagelaten. Veel economische verworvenheden zijn er door Nederlandse kolonialen gebracht en door de nieuwe regimes zonder dankzegging overgenomen.

De Nederlandse pioniers- en koopmansgeest en het ethos waarop de sterke Nederlandse geneigdheid tot zelfbehoud berustte, maakte dat Nederland hoe klein en waterig ook, op de kaart gezet werd. Geen volk heeft zo veel grondareaal aan de zee en de rivieren onttrokken als de noest arbeidende Nederlander.

Maar in de jaren vijftig was het de godfather van de PvdA die de eerste zet deed naar het nationaal masochisme en hardwerkende Nederlanders vriendelijk doch dringend verzocht naar elders te verkassen. Die moesten natuurlijk wel eerst even de taal van het nieuwe thuisland leren, maar werden er wegens hun pioniers- en koopmansgeest als godsgeschenk van Willem Drees in ontvangst genomen. Want ondanks Drees’ vol=vol, zijn Nederlanders wereldvermaard als veroorzakers van welvaart.

Parachuteer ergens in de rimboe een paar Nederlanders en ze springen niet meteen in een wankel schuitje richting Lampedusa, maar zoeken naar water, hout, gesteente en zand en bouwen meteen een onderkomen om er een prille economie in het kraambed te werpen.

Amper tien jaar na Drees’ oproep, ging Nederland de grenzen opengooien voor de werkers van elders. Een uitruil die na de door de PvdA innig omstrengelde gezinshereniging zou uitgroeien tot wat de blanke Europeaan in Afrika ontwikkelde. Was de zwarte Afrikaan gast in eigen Afrikaanse gebieden, de blanke Nederlander kreeg geleidelijk die status in de traditioneel Nederlandse gebieden. De luidsprekers op daken van Haagse woningen waaruit keelklanken galmen die de gehele buurt oproepen tot moskeebezoek, bewijzen dat de oorspronkelijke coleur locale van tint veranderd is en de sobere maar altijd proper gesopte straatjes er verrommelde kasba’s zijn geworden.

Voor de linkse coterie werd deze betovering een groot jubelfeest, want eindelijk konden ze met hun wijdgeopende neusgaten de vreemde luchtjes op het portiek opsnuiven, hoewel ze er wel voor zorgden dat ze niet zelf op het portiek kwamen te wonen.

Tussen deze twee vormen van kolonisatie gaapt echter een onoverbrugbare kloof. Het blanke kolonialisme in Afrika is van de blanke heerschappij verlost en omgetoverd tot eeuwigdurende ontwikkelingshulp. De gekleurde kolonisatie van Nederland zit nog steeds in de lift omhoog en duldt geen tegenspraak of verzet, maar wordt handig bespoten met het antiseptische middel racisme.

Wie een duit in het zakje tegen de immigratie werpt, krijgt dan ook subiet een bloksnor opgeplakt. Niet dat Nelson Mandela ooit met een zwarte Hitler vergeleken werd. Wat zeker voor Idi Amin, die alle hindoes van Oeganda 90 dagen de tijd gaf het land te verlaten, geen ongepaste vergelijking zou zijn. En er zijn heel wat zwarte Afrikanen te noemen aan wier handen veel meer bloed kleeft dan aan die van de zo gehate aanbidders van de apartheid.

Het meest in het oog springende verschil tussen de reis van Jan van Riebeeck naar Zuid-Afrika en Sander Terphuis naar Nederland is dat de eerste niet met lege handen vertrok, maar Sander Terphuis alleen zichzelf en een hoop boze plannen meenam naar Nederland.

Sander Terphuis valt in ieder geval af als de nieuwe Nelson Mandela, want de echte Nelson Mandela speelde Nelson Mandela in zijn eigen land, Sander Terphuis doet het in andermans land.

Dus…

 

 

 

2 reacties to “Is Sander Terphuis of Martin Bosma de nieuwe Nelson Mandela?”

  1. Er is wel een heel wezenlijk verschil. In SA probeerde Nelson Mandela (een xhosa) de meerderheid van de zwarte bevolking aan de macht te helpen. Dit streven veroorzaakte een aha erlebnis in de westerse wereld. Want dat was democratie.
    Hier echter probeert een meerderheid van de bevolking (ons parlement) een minderheid van de bevolking aan de macht te helpen (Islam, immigranten). Dit veroorzaakt wederom een aha erlebnis bij de linkse kerkers, want dat is democratie. Toch? Maar wel in omgekeerde zin. Wie zijn eigen nest bevuilt, zal uiteindelijk geconfronteerd worden met de stank. Helaas lijkt het er op dat onze bestuurders aan een chronische neusverstopping lijden. Maar goed, het is wel democratie. Toch?

  2. Sander Terphuis vindt bij de VARA (net zoals Maxima) dat hij niet weet wat de Nederlandse identiteit inhoudt. Raar maar waar, want op dezelfde VARA-site wordt dagelijks de Nederlandse identiteit met slavernij en racisme geconfronteerd.

    Misschien mooi moment Sander Terphuis zijn Iraanse naam terug te geven?

    http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/29830_immigranten_kunnen_niks_met_nederlandse_waarden/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: