Hoe Poetin de Scathophaga stercoraria Van Baalen fijnknijpt

PoetinTerwijl Rutte nog even somberde over de werkgelegenheid inzake de dreigende boycotactie door het vroegmiddeleeuwse Saoedi-Arabië en ondertussen diplomaten zich op de handgeweven tapijten van Riyad geworpen hebben om te smeken Nederland niet te boycotten, was Nederland vooral bezig zichzelf te boycotten.

Bonje met Rusland, op de knieën voor Saoedi-Arabië. Dat is waar het Nederland dat zich met handen en voeten door de EU heeft laten knevelen voor staat. Terwijl Rusland net een megacontract voor de levering van aardgas gedurende dertig jaar met China gesloten heeft, aardgas dat toch maar mooi aan de neus van Nederland voorbijgaat, blijkt het theater Hans van Baalen op het Maidanplein Nederland in plaats van glorie juist wanhoop opgeleverd te hebben.

We hadden het Russische aardgas niet nodig voor onze huishoudens en de economie, was het deuntje in de overwegend anti-Russisch maar pro-islamitisch gezinde pers. De Russen zouden met de inname van de Krim vooral zichzelf economisch in de vingers snijden. Maar de harde werkelijkheid is dat Poetin met zijn pezige vingers de Scathophaga stercoraria Van Baalen, om het nog maar eens in dierenepiek te vatten, fijnknijpt.

Al met al zat Wilders met zijn minder anti-Russische en meer anti-islamitische gezindheid er dan toch niet naast. Waar Wilders bij Russia Today beter de Nederlandse handelsbelangen behartigde dan Hans van Baalen in Kiev, blijkt de ogenschijnlijk onnozele blonde schicht uit Venlo toch vaker goed te mikken dan het gehele politieke establishment, dat elkaar zowel in het parlement als in de pers napagaait, maar nu scheel moet toekijken hoe Poetin de EU en Nederland bij de neus neemt.

China, economisch zwaar hongerend naar energie, kreeg het aardgas zomaar in de schoot geworpen van de Rusland sanctionerende EU en Nederland, die nu de wereld moeten afreizen om aardgas van verder weg dan uit Rusland te halen. Goedkoper kan dat niet worden als je het van verder weg moet halen, zodat de voormalige pleefabrikant Bernard Wientjes scheelkijkend wegens winstderving Gerard Spong maar eens bij zijn satijnen armpjes moet grijpen.

En dat scheel kijken kan nog wel even voortduren, want het door de EU en Nederland getergde Israël doet goede zaken met China, sluit een megacontract met Jordanië voor de levering van aardgas, de Russen doen dat met China. Ondertussen valt Nederland met zweetplekken onder de oksels op de knieën voor de boze baarden van Ryiad. Ziedaar, de karikatuur van politiek mismanagement.

Terwijl Nederlandse bedrijven ontmoedigd worden nuttige werken met Israël te doen, werd Nederland door de EU meegesleept in een ballet voor manke dansers. De kreupele Europese politiek mag dan de Europeaan door de strot geduwd worden, heupwiegen op het handgeweven tapijt voor moslimlanden die in de tijd achteruitglijden tot ze wedergekeerd zijn in de vroege middeleeuwen, kan nooit economisch florissant zijn voor Nederland.

Terwijl de EU, en dus ook Nederland, marxistischer wordt, en Rusland en China juist de kapitalistische kant opgaan, trekt een armada van kanslozen van wie velen de vroege middeleeuwen toegedaan zijn richting Europa. Je kunt je voorstellen dat er aan de bestuurstafels van Moskou en Beijing in de handen gewreven wordt.

De Russen, die iets meer hart blijken te hebben voor de vervolgde christenen in het Midden-Oosten dan de EU en Nederland, die een hypochondrie jegens islamkritiek aan de dag leggen maar geen poot uitsteken voor die christenen in hun laatste oriëntaalse veste, blijken toch iets slimmer te zijn dan het politieke establishment van de EU en Nederland.

Dat zowel China als Rusland al jaren zelf last hebben van de vroegmiddeleeuwse terreurspastici, maakt de kans des te groter dat Wilders’ anti-islam agenda door zowel Moskou als  Beijing beter begrepen wordt dan door Brussel en Den Haag. De eerste Nederlandse jihadisten die de Oeigoeren behulpzaam zijn met het uitroeien van andersdenkenden in China mogen zich dan nog niet gemeld hebben, met het achteruit in de tijd regeren van Brussel en Den Haag zou het er nog wel eens van kunnen komen dat zowel de Russen als de Chinezen de EU en Nederland wegens de export van terrorisme op de vingers moeten tikken.

Met het aardgascontract dat Rusland met China afsloot werd de eerste tik al uitgedeeld, het wachten is op de volgende.

Nu maar gauw mijn brogues een poetsbeurt geven (een filantroop wil altijd goed voor de dag komen) en me richting gemeentehuis spoeden om mijn stem aan Hans Jansen (de arabist!) te geven.

 

14 reacties to “Hoe Poetin de Scathophaga stercoraria Van Baalen fijnknijpt”

 1. Hulde, Filantroop, de broques, zoals immer op de juiste plaats.

 2. Voorbeeld gevolgd: op Hans Jansen gestemd!
  Dank voor je prachtige artikels!!

 3. Vanochtend 22 mei om 08:22 uur te ‘s-Gr.
  Wel PVV, maar geen Hans Jansen. Heb er eerlijk gezegd ook niet zo op gelet. Het eerste witte cirkeltje gecentreerd in het zwarte vierkantje van lijst 2 rood gekleurd was voor mij voldoende.(MdG = Met “duivels” Genoegen).
  Heb niets tegen Jansen. Integendeel. Vond het toen echter wel erg jammer, dat hij zich zo heeft “laten wegkwebbelen” op de Tv door dat knuffelmarokkaantje Tofu Wifi (nu genietend – ook nog inwonend bij zijn moeke – van zijn ruim bemeten wachtgeld).

 4. Ach Poetin schat NL terecht in als een provinciaal landje dat evenzo wordt bestuurd, alhoewel we dezerzijds van mening kunnen zijn dat Nederland een parlementair democratische monarchie betrof, totdat de EU de regels onze soevereiniteit langzaam aantastte, geïnitieerd door diverse kabinetten+koning (= regering) met instemming van de vele malen door ons gekozen volksvertegenwoordigers. De voormalige grondwet eedsaflegging der koning art. 53 wetcitaat:

  Ik zweer (beloof) dat Ik de onafhankelijk en het grondgebied van de Staat met al Mijn vermogen zal verdedigen en bewaren….. t.o.v.

  De herziene grondwet artikel 32

  Nadat de Koning de uitoefening van het koninklijk gezag heeft aangevangen, wordt hij zodra mogelijk beëdigd en ingehuldigd in de hoofdstad Amsterdam in een openbare verenigde vergadering van de Staten-Generaal. Hij zweert of belooft trouw aan de Grondwet en een getrouwe vervulling van zijn ambt. De wet stelt nadere regels vast.

  Kijk eens aan: de koning parlementair gegijzeld door het voetvolk dat mag stemmen in ruil voor het aanblijven van wellicht een stuk koningshuisgeschiedenis binnen de EUSSR?

  Over dé NL gasvondst dat na 1963 in meer of minder mate sociaal werd afgeboekt voor “nuttige” zaken ten tijde Den Uyl (PVDA): archhhhh.

  En glasnost werd na wat langere tijd niet echt beantwoord door de supranationale EU en de NAVO, toch?

  Uitstekend artikel en niet alleen uwe brogues maar ook goed “gemutst”, zal u inmiddels gestemd hebben, is het niet?

 5. Na eerst alle gelegenheid geboden te hebben mijn spiegelende brogues te bewonderen, vervoegde ik me bij de plaatselijke zuurpruim aan de geïmproviseerde behangtafel om na vertoon van mijn bescheiden mijn rode stip precies daar te situeren waar ik die ook bedoeld had. En kennelijk werd dat zeer gewaardeerd, want mij werd een aangename voortzetting van de dag toegewenst.

  • Bij ons stemlokaal zaten zelfs 4 streng kijkende zuurpruimen achter de behangtafel, in afwachting van.
   Op mijn vraag aan wie ik mijn stempas kon overhandigen, kreeg ik als antwoord; bij de 1e mevrouw, want dat was de voorzitter.
   Het stemformulier kon ik bij de 3e mijnheer in ontvangst nemen.
   Aha, zei ik.
   En heb daarna een héle dikke rode stip bij mijn keuze geplaatst.

 6. Niet alle berichten over Poetins “wereldmacht” zijn welkom:

  Rusland plant bouw kernreactoren in Iran

  22-05-2014 16:12 | ANP

  Rusland wil nog dit jaar een contract met Iran ondertekenen voor de bouw van twee nieuwe kernreactoren bij de Iraanse Bushehr-centrale. Ook wordt gewerkt aan plannen voor de bouw van nog eens vier tot acht kernreactoren in de islamitische staat. Dat hebben bronnen rond de onderhandelingen donderdag tegen persbureau Reuters gezegd.

  http://www.refdag.nl/nieuws/anp/buitenland/rusland_plant_bouw_kernreactoren_in_iran_1_829396?localLinksEnabled=false

 7. Aegolius
  Misschien reden te meer om tegen de Russen niet al te hoog van de toren te blazen. Er zouden wel eens momenten kunnen aanbreken dat ze dingen gaan doen die nóg minder goed bevallen dan het innemen van de Krim.

  Sedert de ineenstorting van het Sovjetregime heeft het Westen Rusland eerder tegen de haren in gestreken dan ze uit bewondering voor de afschaffing van het communisme lauwerkransen toegeworpen. Zoals de NAVO en de EU de voormalige invloedssfeer van de Sovjet-Unie meteen inpalmden, zo zullen de Russen op hun beurt dezelfde marsmuziek spelen.

 8. Als het maar geen Turkse Mars is aan de Gates of Vienna, zoals deze van Mozart:

 9. Europa (de EU) heeft het Russisch gas helemaal niet nodig. Wij hebben windenergie. Waar de VVD voorheen nog kritisch was (windmolens draaien meer op subsidie dan wind) is de beer nu los. Het ene windmolenpark na het andere ziet het levenslicht. Of deze strategie wel economisch verantwoord en rendabel is, is inmiddels een politiek incorrecte vraagstelling geworden. De vragensteller wordt meedogenloos achter zijn broek gezeten en in een doofpot gestopt. http://www.groenerekenkamer.nl/duitse-zon-en-windenergie-vooral-grote-subsidieslurpers/ Windenergie en zonne-energie is goed. Het is duurzaam, klimaatneutraal en feitelijk gratis want het waait altijd. Een florerende windhandel dus. En zij leefden nog lang en gelukkig. Ziet u. Wanneer er wat geld bij moet, dan staat Brussel paraat. Er is altijd wel een subsidiepotje. De kosten worden later wel in rekening gebracht bij de burgers. Die overigens braaf op hun “beulen” blijven stemmen. Want ” alle menschen werden bruder” tenslotte. Als een kind zo blij met een portie gebakken lucht en een dooie mus. En ach, wie voelt zich hierdoor nu niet beroerd? Zeg nu zelf.

 10. Wat een leuk stuk. Helemaal mee eens.
  En nu maar wachten op de verkiezingen uitslagen.
  Voordat de internetcensuur toeslaat een aria uit ‘die Entführung aus dem Serail’ door de Russische bas Alexander Kipnis.

 11. De Nederlandse Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) en de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt mogen Rusland niet in. De twee liberale politici, die in dezelfde fractie in het Europees Parlement zitten, hebben te horen gekregen dat er een inreisverbod door de Russen tegen hen is opgesteld.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24097183/__Ruslandverbod_Van_Baalen__.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: