Het overvolle soepbord van Pechtold

Vooruit naar de nieuwe midddeleeuwenAls de Exitpoll van de verkiezingen van het Europees Parlement recht doet aan de uitslag die ons aanstaande zondag wacht, dan is D66 de grote winnaar van deze verkiezingen. En gezien de wekelijkse peilingen betreffende de Tweede Kamer, blijft het daar niet bij. Dus alle aandacht voor D66 en Pechtold, op wie nu niet alleen alle ogen, maar ook alle vingers gericht zullen zijn bij alles wat er met betrekking tot de EU misgaat of nog mis zal gaan. En daarmee krijgt Pechtold nog heel veel soep in zijn toch al overvolle bord gekieperd. Er zou maar een vlieg op landen en de spatten vliegen in het rond.

Te beginnen met de Koude Oorlog, die door zijn ALDE-kornuiten van het Europees Parlement op het hemelse plein van Kiev met zwaaiende knuistjes een wederopstanding maakte.

Vervolgens hebben we de alsmaar groeiende armada vanuit Afrika richting Europa, waar Pechtold geen antwoord op heeft, maar die hij hoogstwaarschijnlijk zal gedogen. Wat de strooptocht naar de UWV-loketten zal vergroten en dus kassa wordt voor de hardwerkende Nederlanders.

We hebben de steeds hoger van de toren blazende islamitische landen, die bij iedere islamkritische kuch of scheet met zware sancties dreigen. Wat dus buigen of barsten wordt, en Pechtold kennende, wordt dat buigen.

We krijgen met Pechtold in het landsbestuur, Turkije in de EU. Dat wordt een fijne partner in het verwennen van de islam en het verbreden van de conflictgeaardheid waaraan het groot Europa tot aan de Oeral en over de Bosporus zal gaan lijden. Met Syrië, Irak en Iran als nieuwe buur van groot Europa krijgt Pechtold naast heel veel vreemde geurtjes op zijn portiek ook heel veel Kalasjnikovs te zien.  

Het groot Europa zal dat ook graag willen blijven, dat worden dus heel veel conflicten met andere grootmachten die energie- en grondstoffenbronnen voor zichzelf zullen opeisen. Een strijd die al ontketend is nadat Pechtolds ALDE-boys op het Maidanplein het Russische aardgas richting China bliezen.

Het heel veel meer en het heel veel grotere Europa gaat de hardwerkende Nederlanders ook een lieve duit kosten. Dat moet Pechtold als grootmoloch van de EU gaan verantwoorden. En met alleen een blijde lach gaat dat vast niet lukken.

De verschuiving van het zelfbeschikkingsrecht van Nederland richting Brusselse bureaucratie zal Pechtold van alle Nederlandse politici het meest verweten worden zodra zal blijken wat dit werkelijk behelst.

Pechtold gaat het Nederlandse succesnummer dat de landbouw is, ook flink aanpakken. Op dit moment is ons land achter Amerika nog trots tweede van de wereld in de export van landouwproducten. En gezien het feit dat de wereld meer in plaats van minder eters te verwerken krijgt, zal Pechtold zich ook hier moeten verantwoorden.

Pechtold, die nog nooit iets heeft laten zien dat de bewondering voor hem rechtvaardigt, tenzij de BTW- en accijnsverhogingen die hij gedoogde en die de Nederlandse kooplustigen richting België en Duitsland deporteerde waardering verdient, zal het nu dan ook allemaal moeten waarmaken. En je hoeft geen Rob de Wijk te zijn te veronderstellen dat dat hem niet gaat lukken.

Daar komt nog bij dat de andere eurofiele partijen niet met lede ogen en op de handen zittend blijven toekijken hoe Pechtold maar zieltjes blijft winnen. Die zullen van iedere D66-mug een olifant maken omdat het bloed bij die partijen nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan.

Als Wilders nu eens zou besluiten zijn vijanden niet van munitie te voorzien met opmerkingen die hem als boemerang in de nek treffen, hoeft hij slechts met de armen over elkaar te zitten wachten tot de soep van het overvolle bord van Pechtold over het kostbare damast vloeit.

Maar ja…

Advertenties

21 reacties to “Het overvolle soepbord van Pechtold”

 1. Bitter, Bitter en nog eens Bitter.
  Met dank aan de media met hun begöbbelsde desinformatie.
  En die “arme goedgelovigen”, die er met beide hoeven intrappen.

  Dit blog en aanverwante houden mij nog overeind in de nadagen van mijn bestaan.
  Terima Kasih Filantroop, Merci, Danke Schön, Thank You & Tack sa mycket (dat land dat exponentieel ten onder gaat)

 2. Daar zitten we nu met ons goeie gedrag
  de exit poll die bracht een kater
  de desinteresse was groot
  de nare gevolgen daarvan
  die ondervinden we pas later.

  ‘t Kereltje kraait al victorie
  Nederland helemaal “Eurofiel”
  als hij dat met zo’n lage opkomst
  zelf nog gelooft, is hij nog stommer
  dan de grootste debiel.

  De burger is moe, gedesillusioneerd
  waarop hij ook stemt
  het gaat voor hem bijna altijd verkeerd
  het stemmetje in zijn hoofd dat fluistert,
  er is toch geen hond die naar mij luistert.

  Dus als ik ga stemmen,
  heeft dat geen enkele zin
  dat Europarlement zit er enkel
  voor eigen glorie en gewin …dat gespuis
  dus bleef een groot deel van ‘t volk gewoon thuis.

  Het manco van de politiek.
  Op een klein aantal na
  is het hele zooitje verrot en ziek
  op enkelen na, die worden verketterd,
  zijn al die partijen lid van de zelfde kliek.

  Hopelijk zien we zondag
  ons verzet nog niet stranden
  en gaat het beter in andere Europese landen
  waar de burger zich niet laat demoniseren
  waardoor het tij misschien toch nog kan keren

  Door:
  Willemientje

 3. D66, rijkelijk vertegenwoordigd in de rechtspleging en fervente studentenaanhang blijkt te hebben verworven, waarvan we kort geleden nog konden lezen dat (ook?) zij niet weten op wie te stemmen:

  >> De studenten weten echter niet op wie ze gaan stemmen, sterker nog, de meeste weten niet wie de kandidaten zijn voor de verkiezingen. Slechts drie procent kon D66-lijsttrekker, Sophie in ’t Veld, als kandidaat noemen.<<.

  http://universon line.nl/2014/05/20/helft-van-studentenstemmen-naar-d66/

  Wie de (universiteit)jeugd heeft, heeft de toekomst, nietwaar?

  Totdat het aan het NL infuus liggende klootjesvolk het ook door krijgt als er weer eens een vredelievende oorlog ons oproept hun systeem re verdedigen. Iets als volstrekt nutteloze “opruiming” als gepresteerd te Verdun.

  Het laatst voorgaande is de bestaansreden van de EU. Alleen rijst de vraag: voor hoelang?!

 4. Ben maar een fabeltjes-Uil en lieg de waarheid, zoals velen bestuurders hebben gedaan.

 5. Wat ik eerder schreef:

  EU vrede zijn fabeltjes
  Nederland stuurt vier F-16’s naar Baltische staten

  Nederland zal in NAVO-verband vier F-16’s aanbieden voor de bewaking van het luchtruim van de Baltische staten.

  http://www.nu.nl/politiek/3783858/nederland-stuurt-vier-f-16s-baltische-staten.html

 6. Beste mensen, realiseert u zich wel dat de uiteindelijke beslissing over of Nederland voor altijd en eeuwig in de EU zal verblijven niet in het Europees Parlement genomen wordt, maar in ons nationale parlement. Zolang de EU nog geen Warschaupact is met rollende rupsbanden en er op los schietende bivakmutsen, is het nog maar de vraag of de uitslag van aanstaande zondag niet meer is dan een pyrrusoverwinning voor de geoliede Pechtold.

 7. Gaan we nu over naar de Vespers van Claudio Monteverdi:

 8. schitterende column van Rob Hoogland

  Column Rob Hoogland
  Binnenland24 mei 2014
  Alexander
  Nederland heeft op een overweldigende manier voor Europa gekozen.

  Alexander Pechtold zegt het letterlijk zo.

  En als Alexander het zegt, dan klopt het.

  Kijk, in God geloven we niet meer, op een paar excentriekelingen zoals onze laatste P.C. Hooftprijs-winnaar na. Maar in Alexander nog wel. En wie gelooft het hevigst in Alexander? Heel gek: Alexander. Maar dat is ook wel weer begrijpelijk nu zijn partij als de grootste uit de bus is gekomen bij de Europese Verkiezingen in de provincie Nederland. Gelieve daarom alle spreekwoorden waarin God een rol speelt aan te passen. De mens wikt, maar Alexander beschikt. Ieder voor zich en Alexander voor ons allen. Het klinkt allemaal veel aannemelijker.

  Heeft nóg een voordeel, trouwens, om die veranderingen aan te brengen: zo wordt het gemakkelijker om de volgende Europese Verkiezingen óók op een zondag te houden, zoals in alle andere Europese landen (op Groot-Brittannië na).

  Je hebt toch eerder lak aan Alexander dan aan God, bedoel ik.

  Geloof me, ik vind het heel lovenswaardig als een land rekening houdt met de wensen der minderheden. Sterker nog, ik acht een land daartoe verplicht. Anders gaat het er wel heel erg Saudi-Arabisch aan toe. Maar je kunt het ook overdrijven. Dat we hier, om een handvol religieuzen niet voor het hoofd te stoten, niet op vrijdag, zaterdag en zondag stemmen, is middeleeuws. Te lang reeds hebben we aan de ketting van fundamentalistische gelovigen gelegen. Bovendien willen we toch zo graag een zo hoog mogelijke opkomst?

  Maar goed.

  Volgens Alexander, in wiens hand je niet mag kietelen, hebben wij dus op een overweldigende manier voor Europa gekozen.

  Is dat ook zo?

  Niet dat ik aan Alexanderlastering wil doen, maar ik wil toch het volgende kwijt.

  Toen ik aan dit stukje begon, op vrijdagmiddag om 13.40 uur, had Nederland volgens de CBS-bevolkingsteller 16.851.261 inwoners. Nu is het 14.42 uur uur (ja, sorry hoor, ik moet ook schaften) en zijn het er alweer 16.851.273. Het gaat hard, met andere woorden, en daarom lijkt het mij voor de duidelijkheid verstandig om het aantal inwoners van Nederland af te ronden naar 17 miljoen.

  Daar gaan we: 17 miljoen Nederlanders. Daarvan zijn er 13 miljoen stemgerechtigd. Daarvan meldde zich woensdag 37 procent bij een stembureau, oftewel 4.800.000 mensen. Daarvan stemde volgens die dekselse GeenStijl-telling (chapeau!) 17,5 procent op D66, oftewel bijna 850.000 man. En daaruit meent Alexander, die zich stoort aan Alexander noch gebod, te kunnen opmaken dat Nederland op een overweldigende manier voor Europa heeft gekozen.

  Ik zeg u, beminde gelovigen: Alexanders wegen zijn ondoorgrondelijk.

  Want dit is een feit: van de 17 miljoen Nederlanders stemde donderdag 5 procent op het enige partijtje dat zich zonder enig voorbehoud achter de Europese gedachten schaarde die bijna dwingend door eurogekkie Guy Verhofstadt aan ons worden opgelegd.

  Een op de twintig Nederlanders!

  Ik kan slechts één conclusie trekken.

  Alexander is van Alexander los.

 9. Toespraak van Alexander Pechtold
  Posted on 25 mei 2014 door E.J. Bron
  Screenshot_22

  (Door: Willemientje)

  Democraten,

  Hier voor u staat een gebroken man, de democratie, die wij als partij zo hoog in het vaandel hebben staan, is met deze uitslag de nek omgedraaid. Wij als partij hebben de democratie hoog in het vaandel, wij zijn absoluut voor bindende referenda en gekozen burgemeesters, een van de redenen voor de oprichting van deze partij . Tevens zijn wij als partij een groot voorstander van een federaal Europa, iets dat wij al tijden demonstratief uitdragen. Echter, wij willen dit wel op democratische wijze ( kuch) bereiken en daarom lijkt het ons het beste dat wij deze verkiezingen vanwege de lage opkomst ongeldig verklaren. Door deze lage opkomst is het falen van onze vaderlandse politiek voldoende aangetoond, met deze opkomst nemen wij als democraten geen genoegen.

  Veel burgers zij thuisgebleven, omdat zij geen enkel vertrouwen meer hebben in hun “volksvertegenwoordigers”. Als politiek moeten wij ons dat aantrekken, dit is niet de bedoeling van de democratie.

  Ik roep dan ook het kabinet op om deze uitslag te negeren en nieuwe verkiezingen te organiseren. Nog beter, organiseer een bindend referendum. En geef op voorhand de juiste informatie aan de burger. zet de voor- en nadelen van de EU en de Euro op een voor de burger duidelijke wijze naast elkaar, onderbouwd met de juiste cijfers, zodat de burger goed geïnformeerd en weloverwogen kan kiezen!!

  Democraten, zoals het nu gaat, kan het niet verder. Wij zullen de mening van alle burgers serieus moeten nemen, ook al zijn wij het met die mening niet eens. Het demoniseren van andere partijen, zoals nu gebeurt in de media, is een hoogst kwalijke zaak. Wij als democraten zullen dit soort praktijken fel blijven bestrijden, wij als democraten zien dit als een opdracht.

  Dus democraten, laten wij de hand in eigen boezem steken, wij hebben gefaald !!!

  Laten wij de democratie in ere herstellen en onze naam, Democraten 66, waar maken, zoals onze oprichter Hans van Mierlo het ooit heeft bedoeld.

  Een bedroefde Alexander Pechtold.

  EN TOEN WERD IK WAKKER.

  Door:
  Willemientje
  (voor http://www.ejbron.wordpress.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: